Νέος τρόπος κλοπής στοιχείων πληρωμής μέσω δημοφιλούς υπηρεσίας web analytics

Related

Πρώτες ενδείξεις για το One UI 9.5

Η Samsung ολοκληρώνει σιγά σιγά τη διάθεση του One UI 9 και τα βλέμματα όλων στρέφονται ήδη στην επόμενη μεγάλη ενημέρωση της εταιρείας. Αν και οι πρώτες ενδείξεις για το One UI 9.5 εμφανίστηκαν για τις επερχόμενες ναυαρχίδες Galaxy S27 από τον Αύγουστο, τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι οι κάτοχοι της σειράς Galaxy S26 θα

Λειτουργίες που διχάζουν στο watchOS 27.3

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει δυναμικά στον καρπό μας και φέρνει μαζί της πολλές συζητήσεις. Η Apple παρουσίασε τα νέα Apple Watch Series 12 και Apple Watch Ultra 4, φέρνοντας στο προσκήνιο εργαλεία ήχου τα οποία αξιοποιούν τη Siri. Ανάμεσα σε αυτά, το Siri Recap και το Live Rewind ξεχωρίζουν, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους χρήστες.

Nintendo: «Βουτιά» 41% στις πωλήσεις του Switch 2 μετά τις αυξήσεις τιμών

Ακριβά φαίνεται πως κοστίζουν στη Nintendo οι αυξήσεις τιμών του Switch 2, καθώς οι πωλήσεις της κονσόλας υποχώρησαν κατά 41% στο τρίμηνο Ιουλίου–Σεπτεμβρίου. Η εκτίναξη του κόστους των τσιπ μνήμης οδήγησε τον ιαπωνικό κολοσσό σε ανατιμήσεις σε βασικές αγορές, την ώρα που οι πωλήσεις περιορίστηκαν στα 2,67 εκατ. τεμάχια. Ειδικότερα, οι πωλήσεις του Switch 2

Δύο δισ. άνθρωποι μένουν offline – Το νέο ψηφιακό χάσμα και η Ελλάδα

Δύο δισ. άνθρωποι παραμένουν offline και τρεις στις δέκα οικονομίες δεν πιάνουν τον στόχο προσιτής πρόσβασης. Το νέο ψηφιακό χάσμα και η Ελλάδα σήμερα.

Έξι ανθρωποειδή ρομπότ εργάστηκαν για 24 ώρες σε κατάστημα – Έφτιαχναν καφέ και εξυπηρετούσαν πελάτες

Μια κινεζική εταιρεία τεχνολογίας αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνατότητές ανθρωποειδών ρομπότ στην πράξη, τοποθετώντας έξι ρομπότ σε ένα κατάστημα για μια συνεχόμενη βάρδια 24 ωρών. Από την παρασκευή καφέ μέχρι την εξυπηρέτηση πελατών, το πείραμα έδειξε πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αξιοποιηθεί σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Η εταιρεία AgiBot πραγματοποίησε τη δοκιμή χρησιμοποιώντας έξι

Wonderful: Το ελληνικό σχέδιο της εταιρείας AI με αποτίμηση 5 δισ. δολαρίων

Η Wonderful είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της εφαρμοσμένης τεχνητής νοημοσύνης (Applied AI) για μεγάλους οργανισμούς. Ιδρύθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2025, από τους Ισραηλινούς Μπάρνεϊ Γουίνκλερ (CEO) και Ρόι Ρέζνικ (CTO) έχει ως αποστολή να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των ραγδαίων εξελίξεων του AI και της πραγματικής ενσωμάτωσής του στις επιχειρηματικές λειτουργίες.

Meta Platforms: Προσφορές-ρεκόρ 53 δισ. ευρώ για το πρώτο ευρωομόλογο

Η Meta Platforms συγκέντρωσε 9 δισ. ευρώ από την πρώτη έκδοση ομολόγων σε ευρώ, η οποία προσέλκυσε 53 δισ. ευρώ — το υψηλότερο ποσό για οποιαδήποτε εταιρική συναλλαγή στην Ευρώπη —, αφού προσέφερε γενναιόδωρες αποδόσεις που ακόμη και οι επενδυτές που διατηρούν επιφυλάξεις απέναντι στην έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης δυσκολεύτηκαν να αγνοήσουν. Οι παραγγελίες για

Τζέφρι Χίντον: Ίσως να ήμασταν καλύτερα χωρίς την τεχνητή νοημοσύνη – Προειδοποίηση για «Τσερνόμπιλ»

Η ανθρωπότητα ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα σοβαρό περιστατικό εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εξέλιξης της τεχνολογίας, ακόμη και μέσα στους επόμενους μήνες προειδοποιεί ο Τζέφρι Χίντον, ένας από τους επιστήμονες που θεμελίωσαν την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και βραβευμένος με Νόμπελ. Όπως εκτιμά, ένα συμβάν ανάλογο με το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ, όχι ως

Binance: Κλοπή-ρεκόρ 6,3 δισ. δολαρίων με ψεύτικες συνεντεύξεις εργασίας και παραβίαση εργαλείου AI

Η κλοπή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αξίας 6,3 δισ. δολαρίων πραγματοποιήθηκε μέσω μιας πολυεπίπεδης επιχείρησης, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ψεύτικες συνεντεύξεις πρόσληψης, κακόβουλο λογισμικό και ένα παραβιασμένο εσωτερικό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ανακοίνωσε, πριν μερικές μέρες, η Binance. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της εσωτερικής έρευνας, οι δράστες δεν επιχείρησαν απλώς να παρακάμψουν τα τεχνικά συστήματα ασφαλείας της

ΕΕ: 525 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού σχεδιασμού μικροτσίπ

Η νέα Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχεδιασμού Μικροτσίπ φιλοδοξεί να διευκολύνει την πρόσβαση νεοφυών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τεχνολογικά εργαλεία, υποδομές και χρηματοδότηση, σε έναν κλάδο όπου η Ευρώπη εξακολουθεί να έχει περιορισμένη παρουσία.   Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινητοποιεί 525 εκατ. ευρώ για τον σχεδιασμό μικροτσίπ και την ενίσχυση των ευρωπαϊκών νεοφυών επιχειρήσεων. Η νέα Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα

Τζέφρι Χίντον: «Ίσως να ήταν καλύτερα να μην είχαμε αναπτύξει ποτέ την τεχνητή νοημοσύνη»

Τζέφρι Χίντον: «Ίσως να ήταν καλύτερα να μην είχαμε αναπτύξει ποτέ την τεχνητή νοημοσύνη» FORTUNE GREECE 04/11/2026, 19:36 SHARE Dr. Geoffrey E. Hinton, Professor Emeritus, the University of Toronto and Chief Scientific Adviser, Vector Institute, speaks during an exclusive interview by the Yomiuri Shimbun at a Tokyo hotel in Chiyoda Ward, Tokyo on Nov. 18

Wonderful: Κέντρο για τη ΝΑ Ευρώπη στην Αθήνα

Με την Αθήνα ως διοικητική και τεχνική βάση για την ανάπτυξή της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η Wonderful διευρύνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, συνδυάζοντας τη δημιουργία νέου περιφερειακού κέντρου με σχέδια ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της. Στα νέα γραφεία της στο κέντρο της πρωτεύουσας απασχολούνται σήμερα 30 στελέχη, στη συντριπτική πλειονότητά τους μηχανικοί, ενώ

Share

Ακολουθήστε το fibernews.gr στη Google
Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.
""

Οι ερευνητές της Kaspersky ανακάλυψαν μια νέα τεχνική για την κλοπή στοιχείων πληρωμής των χρηστών σε ιστοσελίδων ηλεκτρονικών αγορών— ένα είδος επίθεσης γνωστής ως web skimming.

Με την εγγραφή τους σε λογαριασμούς του Google Analytics και την εισαγωγή του κώδικα παρακολούθησης αυτών των λογαριασμών στον πηγαίο κώδικα των ιστότοπων, οι εισβολείς μπορούν να συλλέξουν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας των χρηστών. Περίπου 24 διαδικτυακά καταστήματα σε όλο τον κόσμο τέθηκαν σε κίνδυνο από τη χρήση αυτής της μεθόδου.

Το web skimming είναι μια δημοφιλής πρακτική που χρησιμοποιείται από τους επιτιθέμενους για να κλέψουν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας των χρηστών από τις σελίδες πληρωμής των ηλεκτρονικών καταστημάτων, όπου οι επιτιθέμενοι εισάγουν κομμάτια του κώδικα στον πηγαίο κώδικα της ιστοσελίδας. Αυτός ο κακόβουλος κώδικας συλλέγει στη συνέχεια τα δεδομένα που εισάγονται από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας (π.χ. στοιχεία σύνδεσης λογαριασμών πληρωμών ή αριθμούς πιστωτικών καρτών) και αποστέλλει τα δεδομένα που συλλέγονται στη διεύθυνση που καθορίζεται από τους εισβολείς στον κακόβουλο κώδικα. Συχνά, για να αποκρύψουν το γεγονός ότι η ιστοσελίδα έχει παραβιαστεί, οι εισβολείς καταχωρούν domains με ονόματα που μοιάζουν με δημοφιλείς υπηρεσίες web analytics, όπως το Google Analytics. Με αυτόν τον τρόπο, όταν εισάγουν τον κακόβουλου κώδικα, είναι πιο δύσκολο για τον διαχειριστή του ιστότοπου να γνωρίζει ότι ο ιστότοπος έχει παραβιαστεί. Για παράδειγμα, ένας ιστότοπος με το όνομα “googlc-analytics[.]com” είναι εύκολο να θεωρηθεί νόμιμος χωρίς να κινήσει υποψίες.

Πρόσφατα, ωστόσο, οι ερευνητές της Kaspersky ανακάλυψαν μια προηγουμένως άγνωστη τεχνική για την πραγματοποίηση επιθέσεων web skimming. Αντί να ανακατευθύνουν τα δεδομένα σε πηγές τρίτων, τα ανακατευθύνουν σε επίσημους λογαριασμούς Google Analytics. Μόλις οι επιτιθέμενοι καταχώρησαν τους λογαριασμούς τους στο Google Analytics, το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να ρυθμίσουν τις παραμέτρους παρακολούθησης των λογαριασμών για να λάβουν ένα αναγνωριστικό παρακολούθησης. Στη συνέχεια, εισήγαγαν τον κακόβουλο κώδικα μαζί με το αναγνωριστικό παρακολούθησης στον πηγαίο κώδικα της ιστοσελίδας, επιτρέποντάς τους να συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τους επισκέπτες και να τα προωθούν απευθείας στους λογαριασμούς τους στο Google Analytics.

Επειδή τα δεδομένα δεν κατευθύνονται σε μία άγνωστη τρίτη πηγή, είναι δύσκολο για τους διαχειριστές να συνειδητοποιήσουν ότι ο ιστότοπος έχει παραβιαστεί. Για όσους εξετάζουν τον πηγαίο κώδικα, φαίνεται απλώς σαν η σελίδα να είναι συνδεδεμένη με έναν επίσημο λογαριασμό Google Analytics— μια κοινή πρακτική για τα ηλεκτρονικά καταστήματα. 

Για να καταστήσουν ακόμα πιο δύσκολο τον εντοπισμό της κακόβουλης δραστηριότητας, οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν επίσης μια κοινή anti-debugging τεχνική: εάν ένας διαχειριστής ιστοσελίδας αναθεωρήσει τον πηγαίο κώδικα της ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία προγραμματιστή, τότε ο κακόβουλος κώδικας δεν εκτελείται.

Περίπου 24 ιστοσελίδες παραβιάστηκαν με αυτόν τον τρόπο, μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται καταστήματα στην Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.

Δύο δισ. άνθρωποι μένουν offline – Το νέο ψηφιακό χάσμα και η Ελλάδα

Δύο δισ. άνθρωποι παραμένουν offline και τρεις στις δέκα οικονομίες δεν πιάνουν τον στόχο προσιτής πρόσβασης. Το νέο ψηφιακό χάσμα και η Ελλάδα σήμερα.

Η μάχη για τα 6 GHz ανοίγει – Τι σημαίνει για Wi‑Fi 7 και 6G στην Ελλάδα

Η Βρετανία ανοίγει επιπλέον φάσμα 6 GHz για Wi‑Fi και κινητή. Τι σημαίνει η νέα ισορροπία για Wi‑Fi 7, 6G, καταναλωτές και ελληνικούς παρόχους δικτύων.