HP και Ίδρυμα Χατζηγάκη αποδεικνύουν πως η τεχνολογία δεν είναι ανδρικό προνόμιο!

Related

OpenAI: Οι επενδυτές αμφισβητούν την αποτίμηση 852 δισ. δολ. καθώς αλλάζει η στρατηγική

Υπό αυξανόμενο έλεγχο τίθεται η αποτίμηση της OpenAI στα 852 δισεκατομμύρια δολάρια από ορισμένους από τους δικούς της επενδυτές, καθώς η εταιρεία αλλάζει τη στρατηγική της για να εξισορροπήσει την κυριαρχία των καταναλωτών με μια ισχυρότερη ώθηση στην εταιρική Τεχνητή Νοημοσύνη – όπου ο ανταγωνισμός από την Anthropic εντείνεται. Η μετατόπιση αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη αναδιάταξη:

Ανθρωποειδή ρομπότ σε ρόλο… κυνηγού: Η ιστορία πίσω από το viral stunt στη Βαρσοβία

FORTUNE GREECE 14/04/2026, 22:00 SHARE Ένα ανθρωποειδές ρομπότ που κυνηγά αγριόχοιρους στη Βαρσοβία έγινε viral — αλλά πίσω από το θέαμα κρύβεται ένα καλοστημένο marketing stunt που λέει πολλά για το πού βρίσκεται πραγματικά η τεχνολογία. Τα ανθρωποειδή ρομπότ συνεχίζουν να γίνονται viral κυρίως για λόγους θεάματος και marketing — όχι πρακτικής χρησιμότητας. Το «κυνηγητό»

Amazon: Εξαγορά της Globalstar έναντι 11,6 δισ. δολαρίων – Κλιμακώνεται ο ανταγωνισμός με τη SpaceX

FORTUNE GREECE 14/04/2026, 19:15 SHARE Η συμφωνία ενισχύει τη στρατηγική της Amazon στους δορυφόρους LEO και εμβαθύνει τη συνεργασία με την Apple στην αγορά direct-to-device Η Amazon εξαγοράζει την Globalstar έναντι 11,6 δισ. δολαρίων. Η κίνηση εντείνει τον ανταγωνισμό με τη SpaceX και το Starlink. Νέα συμφωνία με την Apple για δορυφορικές υπηρεσίες σε iPhone

Meta: Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δημιουργεί AI εκδοχή του εαυτού του για να… ελέγχει εργαζόμενους

FORTUNE GREECE 14/04/2026, 19:00 SHARE (FILES) CEO of META Mark Zuckerberg attends the WSJ Innovator Awards in New York on October 29, 2025. Meta on April 8, 2026 released an artificial intelligence model, Muse Spark, it touts as smarter and faster than what it offered before shaking up its Superintelligence Labs unit. "Over the last

Kaspersky: Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο online τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν από infostealers τον περασμένο χρόνο, καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις που έχουν οικονομικά κίνητρα στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς την κλοπή διαπιστευτηρίων και την εκμετάλλευση ήδη διαθέσιμων δεδομένων. Αυτές είναι οι τρέχουσες τάσεις στις οικονομικές κυβερνοαπειλές, όπως καταγράφονται σε νέα ανάλυση της Kaspersky. Οι επιτιθέμενοι εγκαταλείπουν σταδιακά το παραδοσιακό

Amazon: Αποκτά την εταιρεία δορυφόρων Globalstar – Deal 12 δισ. δολ.

Στην , απο καιρό θρυλούμενη, εξαγορά της  Globalstar θα προχωρήσει η Amazon συμφωνα με την εταιρεία που δημιούργησε ο πολυδισεκατομμυριούχος Τζέφ Μπέζος. Η συμφωνία ύψους 11,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την απόκτηση της εταιρείας δορυφόρων, θα ενισχύσει τη νεοσύστατη δορυφορική δραστηριότητα της Amazon  καθώς επιδιώκει να ανταγωνιστεί τον μεγαλύτερο αντίπαλό της, την Starlink, του επίσης πολυδισεκατομμυριούχου

Samsung: 1 στους 2 Ευρωπαίους παραδέχονται ότι κοιτάζουν την οθόνη του κινητού αγνώστων σε δημόσιους χώρους! (Έρευνα)

Από εφαρμογές γνωριμιών έως οικονομικά στοιχεία, οι συμμετέχοντες στην έρευνα αναφέρουν ότι έχουν δει στην οθόνη άλλων ένα ευρύ φάσμα ιδιαίτερα προσωπικών δεδομένων!    Το 56% των συμμετεχόντων παραδέχεται ότι έχει κοιτάξει, κατά λάθος, την οθόνη κινητού ενός αγνώστου ενώ το 24% από περιέργεια. Το 57% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι το

Ανακοινώθηκε η επιστροφή των Lenovo Legion

Θυμάστε την εποχή που τα gaming phones ήταν η απόλυτη τάση; Asus, Black Shark και Lenovo έδιναν μάχη για το ποιος θα κυριαρχήσει στις τσέπες των gamers. Ξαφνικά, οι περισσότεροι παίκτες αποχώρησαν από την αγορά, αφήνοντας τη RedMagic να παίζει σχεδόν μόνη της. Η Lenovo όμως αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Τρία χρόνια μετά

Ποιες δυνατότητες θα μας παρέχουν οι νέοι ελληνικοί μικροδορυφόροι: Από ασφαλείς επικοινωνίες μέχρι πρόληψη φυσικών καταστροφών

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, η χώρα μας τον τελευταίο καιρό κάνει άλματα στον τομέα του διαστήματος, με την επιτυχημένη εκτόξευση πέντε νέων ελληνικών μικροδορυφόρων από το Space Launch Complex 4E της βάσης Vandenberg Space Force Base της Καλιφόρνιας να αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα που θα συνδράμει σημαντικά σε τομείς της καθημερινότητάς μας. Οι συγκεκριμένοι δορυφόροι, που εκτοξεύτηκαν προ ημερών, ανήκουν στην κατηγορία των

Redmi K90 Max: Έκανε την εμφάνισή του στο Geekbench

Η Redmi ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά της αγοράς αργότερα αυτόν τον μήνα με την αποκάλυψη του Redmi K90 Max. Η συσκευή αναμένεται να παρουσιαστεί μαζί με το K Pad 2 και ήδη οι πρώτες μετρήσεις επιδόσεων διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Μια πρωτότυπη συσκευή με τον κωδικό 2604FRK1EC έκανε την εμφάνισή της στη βάση δεδομένων του

Oppo Find X9 Ultra: Έμπνευση από επαγγελματικές μηχανές

Αν νομίζατε ότι τα smartphones έφτασαν στο ταβάνι τους όσον αφορά τη φωτογραφία, η Oppo έρχεται να σας διαψεύσει πανηγυρικά. Το νέο Oppo Find X9 Ultra, που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις 21 Απριλίου, δεν είναι απλώς ένα ακόμα flagship. Είναι μια συσκευή που αντλεί έμπνευση από επαγγελματικές μηχανές αξίας 14.000 ευρώ! Ένα σύστημα κάμερας

Ανθρωποειδές ρομπότ στην Κίνα απειλεί να σπάσει το ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ μέχρι τα μέσα του 2026 

Η κούρσα ανάμεσα στον άνθρωπο και τη μηχανή εισέρχεται σε μια νέα, εντυπωσιακή φάση, καθώς το ανθρωποειδές ρομπότ H1 της Unitree Robotics φτάνει ταχύτητες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν αποκλειστικό προνόμιο των κορυφαίων αθλητών. Σε πρόσφατο βίντεο, το ρομπότ καταγράφεται να αγγίζει τα 10 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, πλησιάζοντας τη μέση ταχύτητα που σημείωσε ο Γιουσέιν Μπολτ

Share

Με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα για τα Κορίτσια στην Τεχνολογία» (International Girls in ICT Day) η HP και το Ίδρυμα Χατζηγάκη προσκάλεσαν στο «Κέντρο Ψηφιακής Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης» του Δήμου Κορυδαλλού κορίτσια από 14 έως 17 ετών με ελάχιστες τεχνολογικές γνώσεις, προκειμένου να τα βοηθήσουν μέσα από δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια να μάθουν περισσότερα για τον ψηφιακό κόσμο.

“Let’s Get Digital” από την HP Hellas σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΧατζηγάκηΣτο «Κέντρο Ψηφιακής Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης» στον Δήμο Κορυδαλλού (Λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη 231), όπου στεγάζεται η πρωτοβουλία «Ανοιχτό Ψηφιακό Σχολείο για Όλους», φιλοξενήθηκε ένα διήμερο workshop γύρω από τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες, με την πολύτιμη βοήθεια της HP Hellas και του ιδρύματος Χατζηγάκη. Η HP, άλλωστε, έχει ήδη «υιοθετήσει» τον συγκεκριμένο χώρο εκπαίδευσης, εξοπλίζοντάς τον με όλον τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως σύγχρονους υπολογιστές, οθόνες, εκτυπωτές και αναλώσιμα. Στόχος των πρόσφατων σεμιναρίων ήταν να βοηθούν κορίτσια 14 έως 17 ετών να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Γιορτάζοντας τη «Διεθνή Ημέρα για τα Κορίτσια στην Τεχνολογία» με τον καλύτερο τρόπο

Η «Διεθνής Ημέρα για τα Κορίτσια στην Τεχνολογία» (International Girls in ICT Day) του ομώνυμου προγράμματος της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Εθνών (ITU – International Telecommunication Union) γιορτάστηκε στις 25 Απριλίου και αποτέλεσε την καταλληλότερη πηγή έμπνευσης για να ακολουθήσει στη χώρα μας ένα διήμερο στις 27 και 28 Απριλίου, με το «Let’s Get Digital» στο επίκεντρο.  Έφηβες από σχολεία του Δήμου Κορυδαλλού παρακολούθησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργάνωσαν εθελόντριες εισηγήτριες από την HP και το Ίδρυμα Χατζηγάκη, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως ο χώρος της τεχνολογίας οφείλει να πάψει να είναι… ανδροκρατούμενος!

Το φετινό θέμα των εορτασμών της παγκόσμιας ημέρας «Girls in ICT» ήταν η «Ηγεσία» (Leadership), υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ισχυρή γυναικεία παρουσία στους κλάδους STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Σύμφωνα με τη Διεθνή  Ένωση Τηλεπικοινωνιών, παρόλο που, πλέον, το 40% των θέσεων υψηλής κατάρτισης παγκοσμίως καταλαμβάνεται από γυναίκες, η συμμετοχή τους στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής παραμένει αρκετά χαμηλή.

Τομείς όπως η ανάπτυξη λογισμικού και η τεχνολογική έρευνα θα μπορούσαν να ωφεληθούν τα μέγιστα από την ανεκμετάλλευτη δημιουργική σκέψη και την παραγωγική μεθοδικότητα αναρίθμητων γυναικών, που ποτέ δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα συγκεκριμένα γνωστικά πεδία.

Οι βασικές γνώσεις υπολογιστών δεν είναι δεδομένες…

Παρόλο που ζούμε σε μια εποχή, όπου τα παιδιά εκτίθενται από αρκετά μικρή ηλικία στο διαδίκτυο και σε ηλεκτρονικές συσκευές όπως smartphone, tablet και παιχνιδομηχανές, η «συμφιλίωσή» τους με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τις βασικές αρχές λειτουργίας τους και το λογισμικό που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο σε κάθε γνωστικό πεδίο και επάγγελμα, μάλλον δεν είναι δεδομένη. Για τον λόγο αυτό, το διήμερο workshop της HP Hellas και του ιδρύματος Χατζηγάκη στόχευσε στις στοιχειώδεις γνώσεις που καλείται να έχει κάθε σύγχρονος άνθρωπος, πριν συνεχίσει τις σπουδές του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μετέπειτα διεκδικήσει τη θέση του στην αγορά εργασίας.

Το «ταμπού», που θέλει τα μικρά κορίτσια να αδιαφορούν για τους υπολογιστές και την πληροφορική, οφείλει να καταρριφθεί προκειμένου να πάψει να τους στερεί πολύτιμες ευκαιρίες για το μέλλον τους.

Στο διήμερο σεμινάριο στις 27 και 28 Απριλίου στο Κέντρο Ψηφιακής Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης του Δήμου Κορυδαλλού γίναμε μάρτυρες ενός ιδανικού τρόπου για να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, αρκετές μαθήτριες πήραν τις θέσεις τους, προκειμένου να «μυηθούν» στα βασικά της πληροφορικής.

Η γενική γραμματέας και υπεύθυνη προγραμμάτων & επικοινωνίας του Ιδρύματος Χατζηγάκη, Ελισάβετ Χατζηγάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της HP Hellas, Νίκο Χρηστάκη.

Η γενική γραμματέας και υπεύθυνη προγραμμάτων & επικοινωνίας του Ιδρύματος Χατζηγάκη, Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της HP Hellas, Νίκο Χρηστάκη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HP Hellas, Νίκος Χρηστάκης, έδωσε το «παρών» στο σεμινάριο, όχι απλά ως επισκέπτης, αλλά ως οικοδεσπότης με αρκετά ενεργό ρόλο, αντανακλώντας έμπρακτα τη διάθεση του ίδιου και της εταιρείας για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Φρόντισε αυτοπροσώπως να κυλήσουν όλα ομαλά, προλογίζοντας το πρώτο workshop με μια σύντομη αναφορά στην HP, στην τεχνολογία και στον ρόλο που διαδραματίζει η εξοικείωση με αυτήν στην εργασιακή μας καθημερινότητα και όχι μόνο. Στη συνέχεια, ήταν δίπλα σε κάθε ανάγκη των κοριτσιών που παρακολούθησαν το σεμινάριο, τελώντας ακόμα και χρέη… εκπαιδευτή.

Παρούσα ήταν και η γενική γραμματέας και υπεύθυνη προγραμμάτων & επικοινωνίας του Ιδρύματος Χατζηγάκη, Ελισάβετ Χατζηγάκη, η οποία ενθάρρυνε τις μαθήτριες στα πρώτα τους βήματα στον χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τη σκυτάλη παρέλαβαν εθελόντριες από διάφορα τμήματα της HP, οι οποίες μετέφεραν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους στα κορίτσια με έναν, ομολογουμένως, χαρισματικό τρόπο.

Ξεκινώντας από το μηδέν, από το πώς ανοίγουμε ένα desktop PC, οι εισηγήτριες συνέχισαν με μια περιήγηση στις πιο χρήσιμες ρυθμίσεις των Windows, στα βασικά του browser και της αναζήτησης στο διαδίκτυο, καθώς και στη δημιουργία και χρήση e-mail.

Ακολούθησαν θεματικές ενότητες, που αφορούσαν στις σημαντικότερες εφαρμογές γραφείου, όπως Word, Excel και PowerPoint.

Η γενική γραμματέας και υπεύθυνη προγραμμάτων & επικοινωνίας του Ιδρύματος Χατζηγάκη, Ελισάβετ ΧατζηγάκηΤη δεύτερη μέρα, εθελοντές της εταιρείας ανέλυσαν, μεταξύ άλλων, τις στοιχειώδεις αρχές της ψηφιακής ασφάλειας, παρέχοντας έναν πολύτιμο οδηγό αποφυγής κάθε κινδύνου που καραδοκεί στον κυβερνοχώρο. Στη συνέχεια, η κυρία Χατζηγάκη, μίλησε για την σπουδιότητα της ενδυνάμωσης των έφηβων κοριτσιών μέσα από μία σειρά βιωματικών ασκήσεων που διενεργήθηκαν ατομικά και ομαδικά για την ανάπτυξη σφαιρικής συνείδησης και πυξίδας για το μέλλον τους.

Στις θέσεις των μαθητριών, μπροστά από κάθε υπολογιστή, περίμενε μια gift bag με ενδιαφέροντα δώρα τεχνολογίας από την HP, ενώ σε καθεμία δόθηκε και ένα βιβλίο («Το Δώρο» του Στέφανου Ξενάκη), ώστε να τους υπενθυμίζει πως κάθε μικρή ευκαιρία που ίσως προσπερνάμε, είναι ένα δώρο που περιμένει να το αξιοποιήσουμε. Η εξοικείωση ολοένα και περισσοτέρων κοριτσιών με τον κόσμο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, όχι μόνο ως παθητικές καταναλώτριες περιεχομένου, αλλά ως ταλαντούχες δημιουργοί του, δεν θα ωφελήσει μόνο τις ίδιες, αλλά την κοινωνία μας ολόκληρη…

Ανθρωποειδή ρομπότ σε ρόλο… κυνηγού: Η ιστορία πίσω από το viral stunt στη Βαρσοβία

FORTUNE GREECE 14/04/2026, 22:00 SHARE Ένα ανθρωποειδές ρομπότ που κυνηγά αγριόχοιρους στη Βαρσοβία έγινε viral — αλλά πίσω από το θέαμα κρύβεται ένα καλοστημένο marketing stunt που λέει πολλά για το πού βρίσκεται πραγματικά η τεχνολογία. Τα ανθρωποειδή ρομπότ συνεχίζουν να γίνονται viral κυρίως για λόγους θεάματος και marketing — όχι πρακτικής χρησιμότητας. Το «κυνηγητό»

Amazon: Εξαγορά της Globalstar έναντι 11,6 δισ. δολαρίων – Κλιμακώνεται ο ανταγωνισμός με τη SpaceX

FORTUNE GREECE 14/04/2026, 19:15 SHARE Η συμφωνία ενισχύει τη στρατηγική της Amazon στους δορυφόρους LEO και εμβαθύνει τη συνεργασία με την Apple στην αγορά direct-to-device Η Amazon εξαγοράζει την Globalstar έναντι 11,6 δισ. δολαρίων. Η κίνηση εντείνει τον ανταγωνισμό με τη SpaceX και το Starlink. Νέα συμφωνία με την Apple για δορυφορικές υπηρεσίες σε iPhone