Η Huawei διοργάνωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «European Seeds for the Future 2024» στη Ρώμη της Ιταλίας για την επιμόρφωση των μελλοντικών ψηφιακών ηγετών

Related

HUAWEI MatePad 12 X: έφτασε στην Ελλάδα και είναι κάτι τελείως διαφορετικό, όχι απλά “άλλο ένα tablet”

Η HUAWEI φέρνει στην ελληνική αγορά το νέο HUAWEI MatePad 12 X, ένα tablet που δεν έρχεται απλώς να προστεθεί στην κατηγορία, αλλά να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και επιλέγουμε ένα tablet σήμερα. Για χρόνια, το tablet στο μυαλό των περισσοτέρων σήμαινε browsing, social media και ταινίες. Το MatePad 12 X έρχεται

Η ByteDance υπόσχεται νέα μέτρα για το Seedance 2.0 μετά την αντιπαράθεση με το Χόλιγουντ

FORTUNE GREECE 18/02/2026, 15:30 SHARE View of the new logo of ByteDance at the headquarters of Beijing Bytedance Technology Co, owner of Chinese personalized news aggregator Jinri Toutiao and short video platform TikTok, in Beijing, China, 6 August 2018. Beijing Bytedance Technology Co, owner of China's leading news aggregator Jinri Toutiao, aims to raise about

Η ανθρωποειδής ρομποτική πιο κοντά στη μαζική, βιώσιμη λειτουργία στον πραγματικό κόσμο

Η ανθρωποειδής ρομποτική περνά σε ένα νέο στάδιο ωρίμανσης, καθώς η Humanoid παρουσίασε ένα ενιαίο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σχεδιασμένο όχι για ένα μεμονωμένο ρομπότ, αλλά για τη λειτουργία ολόκληρων στόλων. Η πλατφόρμα, με την ονομασία KinetIQ, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν κοινό «ψηφιακό εγκέφαλο» που συντονίζει ρομπότ με διαφορετικά σώματα, δεξιότητες και ρόλους, επιτρέποντάς τους να

Honor Magic V6: Διέρρευσαν πραγματικές φωτογραφίες

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ξεκινά το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη και, όπως κάθε χρόνο, το MyPhone θα βρίσκεται εκεί για να καλύψει όλες τις νέες εξελίξεις της τεχνολογίας. Αν υπάρχει όμως ένα foldable που ήδη τραβά τα βλέμματα, αυτό είναι το Honor Magic V6, ειδικά μετά τις πραγματικές φωτογραφίες που διέρρευσαν. Μπαταρία 7.150

Ο Carl Pei της Nothing «τρολάρει» την Apple

Η πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου παίρνει φωτιά. Η Apple ανακοίνωσε ήδη event για τις 4 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη και όλα δείχνουν ότι ετοιμάζει νέο οικονομικό MacBook με chip A18 Pro. Και κάπου εκεί μπαίνει στο παιχνίδι η Nothing, μ ε έναν τρόπο που δύσκολα περνά απαρατήρητος μέσω μιας δημοσίευσης που έκανε ο Carl Pei.

Κινεζική εταιρεία παρουσιάζει το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ για εργασίες αποθήκης

Η κινεζική εταιρεία ρομποτικής Geek+ παρουσίασε το Gino 1, το οποίο χαρακτηρίζεται ως το «πρώτο στον κόσμο» ανθρωποειδές ρομπότ γενικής χρήσης ειδικά σχεδιασμένο για εργασίες αποθήκης. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική της εταιρείας για τη «ρομποτική γενικής χρήσης σε αποθήκες», εντάσσοντας πλέον ανθρωποειδή συστήματα στο πλήρες οικοσύστημα αυτοματισμού αποθηκών που περιλαμβάνει αυτόνομα κινητά

Η Vitex πρωτοπορεί στον κλάδο των χρωμάτων με την εγκατάσταση ρομποτικού συστήματος AI καθαρισμού από την Gerobo

Σε μια κίνηση που ενισχύει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό, η Vitex προχώρησε σε συνεργασία με την Gerobo για την εγκατάσταση του προηγμένου συνεργατικού ρομπότ καθαρισμού (cobot) Omnie στο νέο της Logistics Center στον Ασπρόπυργο. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη ρομποτική εφαρμογή καθαρισμού στον κλάδο των χρωμάτων, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την ελληνική βιομηχανία όπου

Galaxy Buds 4 Pro: Διέρρευσαν σε ισπανικό κατάστημα

Λίγες ημέρες πριν το Galaxy Unpacked της 25ης Φεβρουαρίου, οι διαρροές δεν σταματούν. Και αυτή τη φορά δεν μιλάμε για φήμες από insiders, αλλά για κανονική καταχώριση σε κατάστημα. Τα Galaxy Buds 4 Pro εμφανίστηκαν σε ισπανικό retailer μαζί με επίσημες εικόνες και πλήρη περιγραφή προϊόντος. Τα Galaxy Buds 4 Pro αποκαλύπτονται πριν την ώρα

«Life’s Good»: Η εταιρική φιλοσοφία της LG σε πράξη

Η LG επαναπροσδιορίζει την έννοια της καινοτομίας μέσα από την εταιρική της φιλοσοφία «Life’s Good», η οποία εκφράζει τη δέσμευσή της να αναπτύσσει τεχνολογία με ουσιαστικό νόημα για τους ανθρώπους. Περισσότερο από ένα μήνυμα, το «Life’s Good» αποτελεί τον πυρήνα της στρατηγικής της εταιρείας και αντικατοπτρίζει το όραμά της για έναν κόσμο όπου η τεχνολογία

Oppo Find X10: Η μεγάλη κίνηση με Qi2

Η ασύρματη φόρτιση έχει περάσει από πολλά στάδια. Στην αρχή όλοι ενθουσιάστηκαν με την ιδέα να αφήνεις το κινητό πάνω σε μια βάση και να φορτίζει χωρίς καλώδια. Μετά ήρθε η απογοήτευση. Κακή ευθυγράμμιση, χαμηλές ταχύτητες, περίεργες διακοπές στη φόρτιση. Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν όταν η Apple παρουσίασε το MagSafe με τη σειρά iPhone

5G Standalone: Η Ελλάδα στην 4η Θέση παγκοσμίως σε ταχύτητα, χάνει το τρένο της υιοθέτησης

Η μεγάλη παγκόσμια έκθεση Ookla/Omdia αποκαλύπτει ένα παράδοξο: η χώρα μας κατακτά εντυπωσιακές επιδόσεις στο δίκτυο 5G SA, αλλά μόλις το 3,9% των χρηστών το χρησιμοποιεί. Ποια είναι τα αίτια, ποιος κινδυνεύει να χάσει και τι πρέπει να αλλάξει.

Πρωταγωνιστής επενδύσεων σε οπτικές ίνες και 5G ο Όμιλος ΟΤΕ

«Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Ελλάδα σε νέες τεχνολογίες και υποδομές»

Share

Η Huawei είναι περήφανη να ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα και τα βραβεία του εκπαιδευτικού προγράμματος «European Seeds for the Future 2024» μετά από μια εβδομάδα δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν από την 1η έως τις 5η Ιουλίου στην ιστορική πόλη της Ρώμης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά δια ζώσης μετά από σειρά διαδικτυακών διοργανώσεων και συγκέντρωσε 145 κορυφαίους φοιτητές/τριες από 23 ευρωπαϊκές χώρες. Συμμετείχαν ακόμα 10 φοιτητές/τριές από την Κίνα, από το Πανεπιστήμιο Tsinghua, με σκοπό να γιορτάσουν τη μακρά ιστορία των σχέσεων Ιταλίας-Κίνας. 

Η φετινή διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «European Seeds for the Future» περιελάμβανε εργαστήρια, συζητήσεις σε πάνελ και εισηγήσεις από ειδικούς του κλάδου και εκπροσώπους από την ακαδημία. Οι φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν στην πράξη διαφορετικούς τρόπους εξέλιξης της καριέρας τους στον τομέα της τεχνολογίας, να εμβαθύνουν σε τομείς όπως η καινοτομία, η ψηφιοποίηση, η βιωσιμότητα και η επιχειρηματικότητα, να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να συμβάλουν στη δημιουργία μιας ισχυρής υποστηρικτικής κοινότητας που δεσμεύεται για μια ψηφιακή και έξυπνη Ευρώπη.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν, με αλφαβητική σειρά: ο Κωνσταντίνος Γάλλος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης Παπαδήμας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Σοφία Μπαρκάτσα από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Οι Έλληνες φοιτητές/τριες συνεργάστηκαν με τους φοιτητές/τριες που εκπροσώπησαν την Κύπρο και μαζί δημιούργησαν την ομάδα «NeuroForce» και ανέπτυξαν την ιδέα «Neurokinesis». 

Το προϊόν «Neurokinesis» δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με πλήρη παράλυση του σώματος να ανακτήσουν τον έλεγχο και την ανεξαρτησία τους μέσω μιας συσκευής ακουστικών που ελέγχεται με τη σκέψη. Χρησιμοποιώντας την επεξεργασία EEG και ανάλυση των νευρικών σημάτων, παρέχει απρόσκοπτη και διαισθητική εκτέλεση των προβλεπόμενων ενεργειών, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και την κινητικότητά τους, ενώ παράλληλα προωθεί την ενσωμάτωση και την τεχνολογική πρόοδο.

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής και υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, Κωνσταντίνος Γάλλος, σχολίασε: «Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα “Seeds for the Future” της Huawei αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία που μου επέτρεψε να εμβαθύνω στον «μαγικό» κόσμο της τεχνολογίας και να εργαστώ πάνω σε πραγματικά προβλήματα, σχεδιάζοντας καινοτόμες λύσεις. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω άτομα από όλη την Ευρώπη, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις, και τώρα που επέστρεψα στην Ελλάδα νιώθω έτοιμος να αξιοποιήσω τις γνώσεις μου σε νέες προκλήσεις.»

Ο φοιτητής Βασίλης Παπαδήμας ανέφερε ότι: «Το φετινό Ευρωπαϊκό Huawei Seeds for the Future μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω φοιτητές και φοιτήτριες από όλη την Ευρώπη, όπου μαζί μάθαμε και εμπνευστήκαμε για την τεχνολογία, την ηγεσία και την επιχειρηματικότητα από ηγέτες του κλάδου και διακεκριμένους μέντορες.»

Η Σοφία Μπαρκάτσα δήλωσε για την συμμετοχή της στο πρόγραμμα: «Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Huawei, είχα την ευκαιρία να συναντήσω πολλούς φοιτητές, μέντορες και πρωτοπόρους της βιομηχανίας. Η παρακολούθηση εργαστηρίων, ομιλιών και σεμιναρίων με βοήθησε να αναπτύξω επιχειρηματικες δεξιότητες και να ενημερωθώ για τις εξελίξεις στον χώρο της βιομηχανίας. Ταυτόχρονα μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ και να δημιουργήσω φιλίες με φοιτητές/τριες από όλη την Ευρώπη, αποκομίζοντας έτσι ανεκτίμητες εμπειρίες.»

Κατά την ομιλία του, ο Senior Vice President της Huawei Ευρώπης, Radoslaw Kedzia, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και τόνισε: «Η καλλιέργεια νέων ταλέντων στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι πιο κρίσιμη από ποτέ, καθώς καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής. Η Ευρώπη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής προόδου και είναι επιτακτική ανάγκη να επενδύσουμε στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των νέων επαγγελματιών μας. Με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και την παροχή των κατάλληλων εργαλείων και ευκαιριών, εξασφαλίζουμε ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ηγέτης στο παγκόσμιο ψηφιακό τοπίο.»

 «Σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος κάθε πτυχής της καθημερινής και επαγγελματικής μας ζωής, είναι κρίσιμο οι φοιτητές/τριες μας να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες που τους προετοιμάζουν επαρκώς για τις προκλήσεις του μέλλοντος» – δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας, κα. Paola Frassinetti, στην ομιλία της κατά την τελετή λήξης. «Αυτό το πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στην πρακτική εφαρμογή στην βιομηχανία και στην ανάγκη ανάπτυξης τεχνολογιών που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας σεβόμενες τον πλανήτη, παρέχει στους φοιτητές/τριες τα χαρακτηριστικά που θα καθορίσουν την κυβερνητική τάξη του αύριο.»

Τα εξαιρετικά επιτεύγματα των αποφοίτων του προγράμματος «Seeds for the Future» αναγνωρίστηκαν στην τελετή απονομής των βραβείων, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της τελετής λήξης. Δύο από τις καλύτερες ομάδες, η ομάδα «Anaphero» από την Ιρλανδία και η ομάδα «BioBuddy» από την Ολλανδία και το Βέλγιο, βραβεύτηκαν με την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό Tech4Good» που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα το 2025. Το Βραβείο Επιλογής Κοινού απονεμήθηκε στην ομάδα «Nordic Shine» από τη Φινλανδία.

HUAWEI MatePad 12 X: έφτασε στην Ελλάδα και είναι κάτι τελείως διαφορετικό, όχι απλά “άλλο ένα tablet”

Η HUAWEI φέρνει στην ελληνική αγορά το νέο HUAWEI MatePad 12 X, ένα tablet που δεν έρχεται απλώς να προστεθεί στην κατηγορία, αλλά να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και επιλέγουμε ένα tablet σήμερα. Για χρόνια, το tablet στο μυαλό των περισσοτέρων σήμαινε browsing, social media και ταινίες. Το MatePad 12 X έρχεται

Η ByteDance υπόσχεται νέα μέτρα για το Seedance 2.0 μετά την αντιπαράθεση με το Χόλιγουντ

FORTUNE GREECE 18/02/2026, 15:30 SHARE View of the new logo of ByteDance at the headquarters of Beijing Bytedance Technology Co, owner of Chinese personalized news aggregator Jinri Toutiao and short video platform TikTok, in Beijing, China, 6 August 2018. Beijing Bytedance Technology Co, owner of China's leading news aggregator Jinri Toutiao, aims to raise about