Image default
TECH

O Asteroid Touring Nanosat Fleet βάζει πλώρη για τη μελέτη αστεροειδών

  • Written by Super User
  • Published in TECH

O Asteroid Touring Nanosat Fleet βάζει πλώρη για τη μελέτη αστεροειδών

Το όνομα Asteroid Touring Nanosat Fleet αναφέρεται σε έναν μικρό στόλο 50 μικρών διαστημοπλοίων που θα επισκεφθεί 300 διαφορετικούς αστεροειδείς. 

Πίσω από το σχέδιο για το Asteroid Touring Nanosat Fleet βρίσκεται μία ομάδα Ευρωπαίων επιστημόνων, η οποία θέλει με αυτό τον τρόπο να μελετήσει μια σειρά από αστεροειδείς και έπειτα να καταφέρει να δώσει εντολή στα μικρά διαστημόπλοια να επιστρέψουν στη Γη με όλα τα πολύτιμα δεδομένα που θα έχουν συλλέξει από το ταξίδι τους στο Διάστημα.

Σε εμφανή διαφοροποίηση από τις άλλες αποστολές που έχουν ως σκοπό τους την μελέτη ενός αστεροειδή, το Asteroid Touring Nanosat Fleet φιλοδοξεί να έρθει σε επαφή με 300 αστεροειδείς συλλέγοντας έτσι ένα σημαντικά μεγαλύτερο δείγμα στοιχείων για την ασφαλέστερη εξαγωγή συμπερασμάτων για αυτά τα ουράνια σώματα.

Το κάθε διαστημόπλοιο του Asteroid Touring Nanosat Fleet θα ζυγίζει 5 κιλά και θα λάβει μέρος σε ένα ταξίδι 3.2 ετών στη ζώνη των αστεροειδών που βρίσκεται μετά τον Άρη. Κάθε σκάφος θα εκτελέσει μία περιστροφή γύρω από έξι αστεροειδείς σε απόσταση 1000 χιλιομέτρων περίπου, χρησιμοποιώντας ένα τηλεσκόπιο 4 εκατοστών για να τραβήξει εικόνες ακρίβειας 100 μέτρων από την επιφάνειά του. Ένα ειδικό φασματόμετρο θα αναλύσει τη χημική σύσταση του εδάφους για να μπορούν οι επιστήμονες να μάθουν το βασικό υλικό που συναντά κανείς σε έναν αστεροειδή.

O Asteroid Touring Nanosat Fleet βάζει πλώρη για τη μελέτη αστεροειδών

Related posts

WHAT’S UP: Ανανέωση υπολοίπου μόλις με 8€ και περισσότερα συνδυαστικά πακέτα ομιλίας και data

fiber

«Βόμβα» από Έλον Μασκ! Ανακοίνωσε πως δεν αγοράζει το Twitter και ζητά εγγυήσεις

fiber

Ανατρεπτικές σκέψεις με αφορμή τις εξελίξεις σε τεχνολογία και επικοινωνία

fiber

Αναφορές ότι η Samsung βάζει το Galaxy S10 σε μαζική παραγωγή

fiber

Πόσα γνωρίζουν οι Έλληνες για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο;

fiber

Renault και Nissan συνεργάζονται με την Google για τα οχήματα χωρίς οδηγό

fiber