
Κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη και παράλληλα με τους «μεγάλους», υπήρξαν και παρουσιάσεις από μικρότερους κατασκευαστές που, σε μερικές περιπτώσεις μας εντυπωσίασαν θετικά.
Ένας εξ’αυτών και η Energizer, που μας έδειξε για πρώτη φορά το… τερατώδες Power Max P18K Pop, με μπαταρία 18,000mAh. Ή με άλλα λόγια, μια… μπαταρία με λίγο smartphone!
Πέρα από τον αρχικό ενθουσιασμό λοιπόν, ας το δούμε πιο αναλυτικά. Το Power Max P18K Pop θα διαθέτει οθόνη IPS LCD 6.2″ ανάλυσης 1080 x 2280 pixels (407 ppi, 19:9 aspect ratio), ενώ κάτω από αυτή βρίσκουμε το Helio P70 SoC της Mediatek, συνεπικουρούμενο από 6GB RAM και 128GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, που μπορεί να επεκταθεί με microSD card ακόμα και στα 128GB. Ωστόσο, για να επεκταθεί ο αποθηκευτικός χώρος θα πρέπει να «θυσιάσετε» την ύπαρξη 2ης κάρτας SIM, καθώς διαθέτει hybrid slot.
Αυτό που ξεχωρίζει βέβαια, είναι η «τερατώδης» μπαταρία των 18,000mAh. Και πως να μην ξεχωρίζει άλλωστε, μιας και δεν μπορεί να «κρυφτεί» εύκολα στο μεταλλικό σασί της συσκευής. Για να πάρετε μια ιδέα για τις διαστάσεις του, απλά φανταστείτε πως είναι περίπου 3 με 4 φορές πιο φαρδύ από ένα συνηθισμένο, σημερινό Android smartphone. Μπορεί βέβαια η Energizer να «φοβάται» τον αντίκτυπο στην αγορά από το μέγεθος της συσκευής, όμως υπόσχεται αναπαραγωγή βίντεο για 200 ώρες και 50 ημέρες αναμονής, που σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να κάνουν αισθητή διαφορά στους χρήστες. Φυσικά υπάρχει δυνατότητα fast charging μέσω θύρας USB Type-C, η οποία βοηθάει κάπως την κατάσταση στο χρόνο φόρτισης που φτάνει στις 9 συνολικά ώρες.

Στα υπόλοιπα specs του φυσικά, τα πράγματα δεν είναι καθόλου αδιάφορα.
Θα διαθέτει συνολικά 3 φωτογραφικούς φακούς στο πίσω μέρος
(12MP με PDAF, 5MP και 2MP depth) με HDR και dual-LED dual tone flash, ενώ και
στο εμπρός μέρος βρίσκουμε 2 φωτογραφικούς φακούς (16MP + 2MP), οι οποίοι εμφανίζονται με έναν «pop-up» μηχανισμό από το πάνω μέρος της συσκευής
. Επιπλέον εντοπίζουμε αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στα πλάγια, FM Radio και Android Pie 9.0.
Το Energizer Power Max P18K Pop θα αρχίσει να διατίθεται στην Ευρώπη από τον Ιούνιο, με κόστος €599.
Δείτε το hands-on μας του Energizer Power Max P18K Pop