Το πράσινο φως για την συγχώνευση του ΟΤΕ με την COSMOTE , με απορρόφηση της δεύτερης από τον πρώτο, έδωσαν το πρωί της Δευτέρας οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης . Πρόκειται για μία από τις τελευταίες σημαντικές κινήσεις που φέρουν την σφραγίδα του Μιχάλη Τσαμάζ πριν την αποχώρηση του από τον οργανισμό.
Υπενθυμίζεται ότι η συγχώνευση έχει εγκριθεί τον περασμένο Οκτώβριο από τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιρειών. Όπως είχε επισημάνει τότε η διοίκηση του ΟΤΕ, υπό τον Μιχάλη Τσαμάζ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, μέσω της συγχώνευσης επιτυγχάνεται η απλοποίηση και βελτιστοποίηση των λειτουργιών του Ομίλου, καθώς και η αποτελεσματικότερη διοικητική οργάνωση.
Παράλληλα είχε σημειωθεί ότι η απορρόφηση δεν αναμένεται να έχει επίπτωση στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, καθώς η Cosmote ενοποιείται πλήρως στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις του.
Η ιστορία της Cosmote
O όμιλος ΟΤΕ αν και εισήλθε τρίτος στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας κατάφερε με την Cosmote να γίνει σε σχετικά σύντομο διάστημα ο μεγαλύτερος παίκτης και στον συγκεκριμένο τομέα. Η εταιρεία κινητής του συστάθηκε ως Κυψελοειδές Λειτουργικό Σύστημα Κινητών Τηλεπικοινωνιών Α.Ε. τον Οκτώβριο του 1997. Τον Απρίλιο του 1998 προστίθεται η Cosmote ως διακριτικός τίτλος, όνομα που ξεκίνησε και τυπικά την εμπορική λειτουργία ένα χρόνο μετά. Στα τέλη του 1999 η Cosmote θα έσπαγε το φράγμα του 1 εκατ. χρηστών.