Ίσως τα κοινωνικά δίκτυα να είναι σπασμένα

Related

Cosmote: Τι ισχύει για την τηλεόραση μέχρι 31.12.2024

Cosmote: Ο αριθμός των συσκευών που μπορείς να παρακολουθείς ταυτόχρονα περιεχόμενο εξαρτάται από τον τύπο της συνδρομής σου και από το αν διαθέτεις το πακέτο extra συσκευών. Σημειώνεται ότι το πακέτο extra συσκευών παρέχεται : δωρεάν στα πακέτα συμβολαίου δωρεάν έως 31/12/2024 στα ευέλικτα πακέτα Monthly Pack ενώ παρέχεται με χρέωση, κατόπιν αιτήματος του συνδρομητή,…

Μάιος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του Μάρτιν Φρίμαν στο «The Responder»

Η COSMOTE TV υποδέχεται τον Μάιο με τον 2ο κύκλο του υποψήφιου για 6 BAFTA «The Responder». Ο βραβευμένος με Emmy Μάρτιν Φρίμαν (Sherlock, The Hobbit, Fargo) επιστρέφει στον ρόλο του Κρις Κάρσον, ενός αστυνομικού που προσπαθεί να βάλει τη ζωή του σε τάξη και να παραμείνει στην καλή πλευρά του νόμου. Στο καλεντάρι του…

Η ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ επέλεξε την Υπηρεσία Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης “IMPACT EINVOICING” του Ομίλου SOFTONE

H ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, κορυφαίος όμιλος εταιρειών με πολυετή δραστηριοποίηση στην ελληνική αγορά ενέργειας, επέλεξε την υπηρεσία ηλεκτρονικής τιμολόγησης IMPACT EINVOICING του Ομίλου SOFTONE, στο πλαίσιο ευθυγράμμισής της με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας αναφορικά με τη διαβίβαση φορολογικών δεδομένων παραστατικών στην ΑΑΔΕ και την ενημέρωση των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA.  Σε πλήρη διασύνδεση με τα υφιστάμενα πληροφοριακά…

Παγκρήτια Τράπεζα: Σε μία εφαρμογή εταιρικός και προσωπικός λογαριασμός

Μια νέα επιλογή στους εταιρικούς της πελάτες προσφέρει η Παγκρήτια Τράπεζα. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των ψηφιακών λειτουργιών της, η Τράπεζα διαθέτει πλέον την επικαιροποιημένη εφαρμογή Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Pancreta Online, η οποία υποστηρίζει  την πρόσβαση των εταιρειών με πολλαπλούς χρήστες.   Οι εταιρικοί χρήστες της Παγκρήτιας έχουν τη δυνατότητα μέσα στην ίδια εφαρμογή να διατηρούν τόσο…

Ταμειακή και POS σε μία συσκευή από την Worldline σε συνεργασία με την Eurobank

Η Worldline στην Ελλάδα (Worldline Greece & Cardlink a Worldline brand), σε συνεργασία με την Eurobank, έχει αναπτύξει και προσφέρει στις επιχειρήσεις την ολοκληρωμένη πλατφόρμα συναλλαγών Worldline All-in-One Platform, η οποία αναβαθμίζει το POS σε ταμειακή μηχανή δίνοντας τη δυνατότητα έκδοσης αποδείξεων, χωρίς να απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός. Η νέα πλατφόρμα, σχεδιασμένη να απλοποιεί και να…

Cosmote: Δίνει δωρεάν απεριόριστα data – Πώς θα τα πάρετε

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες προσφέρει και φέτος το Πάσχα σε όλους τους συνδρομητές της η COSMOTE, για να μπορούν να σερφάρουν ξένοιαστα από το κινητό τους, να ψυχαγωγούνται και να μοιράζονται online αγαπημένες στιγμές με τους φίλους τους, όπου κι αν βρίσκονται. Η προσφορά διατίθεται έως και τις 7 Μαΐου, για όλους…

Η Huawei ανακοίνωσε την Ευφυή Λύση Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας

Η Huawei παρουσίασε την καινοτόμα Ευφυή Λύση Διανομής (IDS) Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας στο Ρότερνταμ. Η IDS αναπτύχθηκε σε συνεργασία με εταίρους του οικοσυστήματος και μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και προκλήσεις της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η απώλεια υψηλών γραμμών, η αναξιόπιστη εξυπηρέτηση και το βάρος της διαχείρισης νέων ενεργειακών…

Εάν δεν χτυπάει το ξυπνητήρι στο iPhone σας, δεν φταίτε εσείς, υπάρχει… bug!

Εάν το iPhone σας δεν σας “ξυπνάει” τελευταία, δεν είστε οι μόνοι! Μετά από παράπονα χρηστών στο TikTok και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, η Apple επιβεβαίωσε στο Today ότι υπάρχει ένα σφάλμα λογισμικού που εμποδίζει το ξυπνητήρι του iPhone σε διάφορους χρήστες να χτυπήσει στην ώρα που το έχουν ορίσει. Σαφώς, η Apple έσπευσε να…

Nothing Phone (1): Άρχισε να λαμβάνει την ενημέρωση Nothing OS 2.5.5 με ενσωμάτωση του ChatGPT

Πακέτο ανάθμισης λογισμικού διατίθεται από σήμερα για το Nothing Phone (1) και ουσιαστικά πρόκειται για την ενημέρωση Nothing OS 2.5.5 που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα για το Phone (2) και το Phone (2a). Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της ενημέρωσης Nothing OS 2.5.5 είναι η ενσωμάτωση του ChatGPT, η οποία προσθέτει νέα γραφικά στοιχεία ChatGPT στην…

Τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης αποκαλύπτονται στην Cosmote TV

All Around Βρίσκεστε εδώ:  ΑρχικήAll AroundΤα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης αποκαλύπτονται στην Cosmote TV Στις 5 Μαΐου, η Cosmote TV θα αποκαλύψει τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ UNDERWONDER, παρουσιάζοντας την Ελλάδα μέσα από τα υποβρύχια σπήλαιά της. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα προβληθεί την Κυριακή του Πάσχα στις 21:00…

Η συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος και των Υπηρεσιών Υγείας

Η ψηφιοποίηση του υγειονομικού συστήματος και η χρήση τεχνολογίας και δεδομένων για τη βελτίωση της υγείας και των υπηρεσιών υγείας ήταν τα κεντρικά μηνύματα στο πλαίσιο της συζήτησης «AI and Healthcare Revolution», που διεξήχθη στο συνέδριο τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η προσβασιμότητα των ασθενών στα ιατρικά τους δεδομένα,…

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρήστες χρησιμοποιούν το νέο One UI 6.1 και το Galaxy AI σε περισσότερες συσκευές Galaxy

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι οι λειτουργίες Galaxy AI, που ήταν αρχικά διαθέσιμες στη σειρά-ναυαρχίδα smartphones Samsung Galaxy S24, θα διατίθενται σε περισσότερες Galaxy συσκευές μέσω της νέας ενημέρωσης One UI 6.1. Η ενημέρωση έγινε διαθέσιμη στις σειρές Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 και Tab S9 από τα…

Τεχνητή νοημοσύνη: 12 κορυφαία AI app που μπορείτε να αξιοποιήσετε σήμερα!

Τα μοντέλα AI αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, επηρεάζοντας σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και εργαζόμαστε. Στις γραμμές που ακολουθούν, θα εξερευνήσουμε ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών και AI app, ειδικά σχεδιασμένων, ώστε να παρέχουν ιδέες και υποστήριξη σε καλλιτέχνες, προγραμματιστές, τεχνικούς και διακοσμητές, καθώς και στον μέσο χρήστη που επιδιώκει να βελτιστοποιήσει την παραγωγικότητά…

Underwonder: Τηλεοπτική πρεμιέρα για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV που «βουτά» στα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας

Μια ματιά στον συναρπαστικό κόσμο της σπηλαιοκατάδυσης, με επίκεντρο την εξερεύνηση των κρυμμένων υποβρύχιων σπηλαίων της Ελλάδας, προσφέρει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTE TV, «Underwonder». Η σειρά 4 επεισοδίων αποκαλύπτει ιστορίες κρυμμένες βαθιά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, συμβάλλοντας παράλληλα στην επιστημονική έρευνα και στην αποτύπωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η σειρά…

BEWISE: Συνεργάτης εμπιστοσύνης για την SYMEONIDES FASHION HOUSE και την υλοποίηση τεχνολογικών Microsoft λύσεων

Η BEWISE, ο μοναδικός Έλληνας συνεργάτης που κατέχει και τα 6 Microsoft Designations, συνεχίζει να ενισχύει την αποτελεσματικότητα της επιχείρησής σας μέσω των καινοτόμων εργαλείων της Microsoft. Στο πλαίσιο αυτό, η BEWISE έχει υλοποιήσει ολοκληρωμένο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού στη SYMEONIDES FASHION HOUSE (MARKS & SPENCER) στην Κύπρο, βασισμένο εξ’ ολοκλήρου σε Microsoft cloud BizApps τεχνολογίες. …

Share

social media 1500361309Οι αποκαλύψεις σχετικά με τη χρήση του Facebook, του Google και του Twitter από τη Ρωσία για να σπείρει διαμάχες στις ΗΠΑ έχουν οδηγήσει σε πολλή συζήτηση σχετικά με το πώς να κρατήσουμε την προπαγάνδα έξω από τις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν την εγκατάλειψη των «likes», την υποχρέωση των ανθρώπων να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα, και τη ρύθμιση, αλλαγή ή και εξάλειψη των αλγορίθμων που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να αποφασίσουν ποιος βλέπει τι.

Αλλά τι εάν το πρόβλημα της προπαγάνδας στα κοινωνικά μέσα δεν έχει λύση; Αρχίζει κανείς να πιστεύεο ότι μπορεί να είναι ενδημικό.

Ας ξεκινήσουμε με έναν ορισμό. Τα κοινωνικά μέσα συνθέτουν ηλεκτρονικές πλατφόρμες που επιτρέπουν στους χρήστες να εισάγουν και να μοιράζονται περιεχόμενο. Παράγει επίσης εισόδημα με την πώληση χώρου στους διαφημιστές και, όπως γνωρίζουμε τώρα, προπαγανδιστές. Αλλά ακόμη και χωρίς το μέρος που πληρώνεται, οι ίδιοι οι χρήστες θα παρουσιάσουν ένα τεράστιο πρόβλημα: όλοι έχουν τις προκαταλήψεις τους και τους αρέσει να δημοσιεύουν πράγματα – συμπεριλαμβανομένων προκατειλημμένων και παραπλανητικών πραγμάτων – που επιβεβαιώνουν τις κοσμοθεωρίες τους. Έτσι, εάν τα ρωσικά trolls θέλουν να εξαπλώσουν ψέματα, δεν πρέπει απαραιτήτως να συμμετέχουν άμεσα. Εφόσον κάνουν διαθέσιμο το περιεχόμενό τους κάπου, τουλάχιστον μερικοί άνθρωποι θα το μοιραστούν πρόθυμα. Δεν χρειάζεται τις διαφημίσεις αν το κάνουμε γι’ αυτούς.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα αλγορίθμου. Το Twitter και το Reddit μεταδίδουν τόνους ψευδών ειδήσεων στα αριστερά και στα δεξιά, παρόλο που κανένα από τα δύο δεν είναι ιδιαίτερα αλγοριθμικά. Πρόκειται για ένα πρόβλημα σχεδίασης: Οι άνθρωποι είναι κακοί φύλακες.

Βεβαίως, οι στοχευμένες διαφημίσεις μπορούν να κάνουν την προπαγάνδα ιδιαίτερα επιθετική και καταστροφική. Αυτό δεν επηρεάζει τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που είναι προσεκτικοί, λογικοί και διακριτικοί στις πηγές πληροφοριών τους. Αλλά είναι σαν ναρκωτικό για τους ανθρώπους που ασχολούνται περισσότερο με τους πολιτιστικούς πολέμους. Ακριβώς όπως τα κερδοσκοπικά κολέγια απευθύνονται σε άτομα με χαμηλή πληροφόρηση που είναι αρκετά φτωχά ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις για ομοσπονδιακή βοήθεια, ορισμένες πολιτικές διαφημίσεις τροφοδοτούν τις χειρότερης ποιότητας, περισσότερο χειραγωγικές πληροφορίες στους πιο ευάλωτους ψηφοφόρους – τους ίδιους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καλύτερα.

Τούτου λεχθέντος, η εξαφάνιση προσαρμοσμένων διαφημίσεων δεν θα λύσει το πρόβλημα. Χρειαζόμαστε πραγματικά καλύτερους φύλακες.

Ο αλγοριθμικός φύλακας στο Facebook – γνωστός και ως αλγόριθμος newsfeed – είναι ανεπαρκής. Είναι συντονισμένος με βάση την «εμπλοκή», που σημαίνει ότι προωθεί το περιεχόμενο που προσελκύει την περισσότερη προσοχή. Αυτός ο ορισμός της επιτυχίας συνέβαλε στην άνοδο της δημοσιογραφίας clickbait – εις βάρος της δημοσιογραφίας που επιδιώκει να ανακαλύψει νέα γεγονότα και να τα παρουσιάσει με πλήρη και ισορροπημένο τρόπο. Έχει βλάψει την ικανότητά μας να αιτιολογούμε, να ζυγίζουμε γεγονότα και να επικοινωνούμε με τους ανθρώπους εκτός των θαλάμων απήχησής μας.

Πώς θα έμοιαζε ένας καλύτερος φύλακας; Δεν θα ήταν αλγόριθμος. Το καλύτερο θα ήταν να προσλάβουμε πολλούς πραγματικούς ανθρώπινους συντάκτες, οι οποίοι θα ακολουθούσαν διαφανείς πολιτικές για να αποφασίσουν τι είναι αποδεκτό και πρέπει να ενισχυθεί, σε αντίθεση με αυτό που πρέπει να λογοκρίνεται ή να υποβιβάζεται. Πλατφόρμες όπως το Facebook θα πρέπει να πληρώσουν αυτούς τους ανθρώπους, μειώνοντας δραστικά τα περιθώρια κέρδους.

Εάν νομίζετε ότι οι προτάσεις αυτές φαίνονται μη ρεαλιστικές ή αδύνατες, έχετε δίκιο. Δεν είναι απαραίτητο ότι υπάρχει λύση, και σίγουρα δε θα είναι εύκολη.