Η τεχνητή νοημοσύνη συνομιλεί πλέον πιο εύκολα, μπορεί όμως να γίνει περισσότερο ειλικρινής;

Related

Cosmote: Τι ισχύει για την τηλεόραση μέχρι 31.12.2024

Cosmote: Ο αριθμός των συσκευών που μπορείς να παρακολουθείς ταυτόχρονα περιεχόμενο εξαρτάται από τον τύπο της συνδρομής σου και από το αν διαθέτεις το πακέτο extra συσκευών. Σημειώνεται ότι το πακέτο extra συσκευών παρέχεται : δωρεάν στα πακέτα συμβολαίου δωρεάν έως 31/12/2024 στα ευέλικτα πακέτα Monthly Pack ενώ παρέχεται με χρέωση, κατόπιν αιτήματος του συνδρομητή,…

Μάιος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του Μάρτιν Φρίμαν στο «The Responder»

Η COSMOTE TV υποδέχεται τον Μάιο με τον 2ο κύκλο του υποψήφιου για 6 BAFTA «The Responder». Ο βραβευμένος με Emmy Μάρτιν Φρίμαν (Sherlock, The Hobbit, Fargo) επιστρέφει στον ρόλο του Κρις Κάρσον, ενός αστυνομικού που προσπαθεί να βάλει τη ζωή του σε τάξη και να παραμείνει στην καλή πλευρά του νόμου. Στο καλεντάρι του…

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Μ. Σαββάτου 4/5 – e-thessalia.gr

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 1 14.30 Ίπσουιτς–Χάντερσφιλντ –Ζ– (Τσάμπιονσιπ) 21.45 Όξφορντ-Πιτέρμπορο -Ζ- (Γ’ Αγγλίας πλέι οφ) COSMOTE SPORT 2 14.30 Λιντς-Σαουθάμπτον -Ζ- (Τσάμπιονσιπ) 19.00 Μόντσα-Λάτσιο -Ζ- (Καμπιονάτο) 21.45 Σασουόλο-Ίντερ -Ζ- (Καμπιονάτο) COSMOTE SPORT 3 14.30 Μπέρμιγχαμ-Νόριτς –Ζ– (Τσάμπιονσιπ) 20.00 Σπόρτιγκ-Πορτιμονένσε -Ζ- (πρωτάθλημα Πορτογαλίας) COSMOTE SPORT 5 21.00 Αλ…

COSMOTE TV: Αποκλειστικά ο ημιτελικός του Περιστερίου στο Final 4 του BCL και τα ματς Παναθηναϊκός-Άρης, Ολυμπιακός-ΠΑΣ Λαμία, Γιουβέντους-Μίλαν και Νάπολι-Ρόμα

Την COSMOTE TV έχει ως αποκλειστικό προορισμό το Final 4 του FIBA Basketball Champrions League, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 26-28/4. Τα κανάλια COSMOTE SPORT και οι απεσταλμένοι της COSMOTE TV, Ρήγας Δάρδαλης και Άρης Μπάρκας, θα δώσουν το «παρών» στο Βελιγράδι. Εκεί θα βρίσκεται και το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη, το οποίο θα αντιμετωπίσει…

Βαγγέλης Μαρινάκης: Το… photobombing στην κάμερα της Cosmote

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό Βαγγέλης Μαρινάκης: Το… photobombing στην κάμερα της Cosmote την ώρα που έκανε δηλώσεις ο Παναγιώτης Ρέτσος. Την ώρα που έκανε δηλώσεις ο Παναγιώτης Ρέστος, στην κάμερα της Cosmote, μετά την θρυλική νίκη του Ολυμπιακού με 2-4 στο Βίλα Παρκ, εκείνη ακριβώς την ώρα περνούσε από πίσω ο πρόεδρος…

Η ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ επέλεξε την Υπηρεσία Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης “IMPACT EINVOICING” του Ομίλου SOFTONE

H ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, κορυφαίος όμιλος εταιρειών με πολυετή δραστηριοποίηση στην ελληνική αγορά ενέργειας, επέλεξε την υπηρεσία ηλεκτρονικής τιμολόγησης IMPACT EINVOICING του Ομίλου SOFTONE, στο πλαίσιο ευθυγράμμισής της με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας αναφορικά με τη διαβίβαση φορολογικών δεδομένων παραστατικών στην ΑΑΔΕ και την ενημέρωση των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA.  Σε πλήρη διασύνδεση με τα υφιστάμενα πληροφοριακά…

Παγκρήτια Τράπεζα: Σε μία εφαρμογή εταιρικός και προσωπικός λογαριασμός

Μια νέα επιλογή στους εταιρικούς της πελάτες προσφέρει η Παγκρήτια Τράπεζα. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των ψηφιακών λειτουργιών της, η Τράπεζα διαθέτει πλέον την επικαιροποιημένη εφαρμογή Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Pancreta Online, η οποία υποστηρίζει  την πρόσβαση των εταιρειών με πολλαπλούς χρήστες.   Οι εταιρικοί χρήστες της Παγκρήτιας έχουν τη δυνατότητα μέσα στην ίδια εφαρμογή να διατηρούν τόσο…

Ταμειακή και POS σε μία συσκευή από την Worldline σε συνεργασία με την Eurobank

Η Worldline στην Ελλάδα (Worldline Greece & Cardlink a Worldline brand), σε συνεργασία με την Eurobank, έχει αναπτύξει και προσφέρει στις επιχειρήσεις την ολοκληρωμένη πλατφόρμα συναλλαγών Worldline All-in-One Platform, η οποία αναβαθμίζει το POS σε ταμειακή μηχανή δίνοντας τη δυνατότητα έκδοσης αποδείξεων, χωρίς να απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός. Η νέα πλατφόρμα, σχεδιασμένη να απλοποιεί και να…

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2023

Ποιες διοργανώσεις προβάλλουν Cosmote και Nova; Η συντακτική ομάδα του Foxbet.gr έχει συγκεντρώσει σε μια λίστα όλες τις δημοφιλείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις καθώς και τις top μπασκετικές, αναφέροντας το εκάστοτε κανάλι ή πλατφόρμα που έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα μετάδοσης για την τρέχουσα σεζόν. Τηλεοπτικά δικαιώματα ποδοσφαίρου Τα περισσότερα ποδοσφαιρικά γεγονότα μπορείτε να τα παρακολουθήσετε ζωντανά είτε…

Cosmote: Δίνει δωρεάν απεριόριστα data – Πώς θα τα πάρετε

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες προσφέρει και φέτος το Πάσχα σε όλους τους συνδρομητές της η COSMOTE, για να μπορούν να σερφάρουν ξένοιαστα από το κινητό τους, να ψυχαγωγούνται και να μοιράζονται online αγαπημένες στιγμές με τους φίλους τους, όπου κι αν βρίσκονται. Η προσφορά διατίθεται έως και τις 7 Μαΐου, για όλους…

Η Huawei ανακοίνωσε την Ευφυή Λύση Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας

Η Huawei παρουσίασε την καινοτόμα Ευφυή Λύση Διανομής (IDS) Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας στο Ρότερνταμ. Η IDS αναπτύχθηκε σε συνεργασία με εταίρους του οικοσυστήματος και μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και προκλήσεις της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η απώλεια υψηλών γραμμών, η αναξιόπιστη εξυπηρέτηση και το βάρος της διαχείρισης νέων ενεργειακών…

Εάν δεν χτυπάει το ξυπνητήρι στο iPhone σας, δεν φταίτε εσείς, υπάρχει… bug!

Εάν το iPhone σας δεν σας “ξυπνάει” τελευταία, δεν είστε οι μόνοι! Μετά από παράπονα χρηστών στο TikTok και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, η Apple επιβεβαίωσε στο Today ότι υπάρχει ένα σφάλμα λογισμικού που εμποδίζει το ξυπνητήρι του iPhone σε διάφορους χρήστες να χτυπήσει στην ώρα που το έχουν ορίσει. Σαφώς, η Apple έσπευσε να…

Nothing Phone (1): Άρχισε να λαμβάνει την ενημέρωση Nothing OS 2.5.5 με ενσωμάτωση του ChatGPT

Πακέτο ανάθμισης λογισμικού διατίθεται από σήμερα για το Nothing Phone (1) και ουσιαστικά πρόκειται για την ενημέρωση Nothing OS 2.5.5 που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα για το Phone (2) και το Phone (2a). Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της ενημέρωσης Nothing OS 2.5.5 είναι η ενσωμάτωση του ChatGPT, η οποία προσθέτει νέα γραφικά στοιχεία ChatGPT στην…

Τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης αποκαλύπτονται στην Cosmote TV

All Around Βρίσκεστε εδώ:  ΑρχικήAll AroundΤα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης αποκαλύπτονται στην Cosmote TV Στις 5 Μαΐου, η Cosmote TV θα αποκαλύψει τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ UNDERWONDER, παρουσιάζοντας την Ελλάδα μέσα από τα υποβρύχια σπήλαιά της. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα προβληθεί την Κυριακή του Πάσχα στις 21:00…

Η συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος και των Υπηρεσιών Υγείας

Η ψηφιοποίηση του υγειονομικού συστήματος και η χρήση τεχνολογίας και δεδομένων για τη βελτίωση της υγείας και των υπηρεσιών υγείας ήταν τα κεντρικά μηνύματα στο πλαίσιο της συζήτησης «AI and Healthcare Revolution», που διεξήχθη στο συνέδριο τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η προσβασιμότητα των ασθενών στα ιατρικά τους δεδομένα,…

Share

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής ο άνθρωπος και πλέον δεν αποτελεί μόνο μέρος άβουλων ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά λειτουργεί και μέσω bot για λόγους επικοινωνίας.

Χαρακτηριστικά, ο Γερμανός καθηγητής Jonas Thiel έκανε ένα «πείραμα» και συνομίλησε για ώρες με chatbots στην ιστοσελίδα Character.AI, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να αντιγράφουν τον χαρακτήρα και το ύφος ιστορικών προσωπικοτήτων, όπως ο Καρλ Μαρξ.

Οι απαντήσεις που έλαβε ταιριάζουν με όσα θα μπορούσε να έλεγαν σήμερα οι ιστορικές προσωπικότητες που έχουν φύγει από τη ζωή, όμως δημιουργήθηκε ένα τεράστιο ερώτημα, με βάση τους New York Times. Τα chatbots λένε μεν όσα γνωρίζουν, είναι όμως ειλικρινή; Κι αν όχι, θα μπορούσαν να γίνουν;

Ο αρθρογράφος του αμερικανικού δημοσιεύματος, Cade Metz, συγκέντρωσε τις απόψεις ειδικών, οι οποίοι περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί με την τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιείται στην επικοινωνία, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Προκαταλήψεις και κωλύματα

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και καιρό, με στόχο τη συγκέντρωση και ταξινόμηση πληροφοριών, αλλά και για λεκτική αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους, όπως οι φωνητικές εντολές στο GPS. Παρόλα αυτά, ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει, είναι ότι μπορεί να επεξεργάζεται μεν γρήγορα τεράστιο όγκο πληροφοριών και να προσαρμόζεται αναλόγως, αλλά δεν μπορεί να ξεχωρίσει ή καλύτερα να αντιληφθεί την ειλικρίνεια, πόσο μάλλον να παρακάμψει αρνητικές σκέψεις που περιλαμβάνονται στα στοιχεία που συλλέγει.

Παραδείγματος χάριν, στις ΗΠΑ το ηλεκτρονικό σύστημα που χρησιμοποιούνταν σε μερικές Πολιτείες για την εύρεση εγκληματιών, έκρινε κάποιον ένοχο με βάση τα φυλετικά χαρακτηριστικά που είχαν ως πρότυπα αστυνομικοί στο παρελθόν και όχι με βάση τις συνθήκες που επικρατούσαν.

Έτσι, σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρούσε ως δράστες άτομα που κοινωνικά δεν ήταν αποδεκτά -πχ Αφροαμερικανοί και μετανάστες-, ακόμα και σε περιπτώσεις που οι ένοχοι αποδείχτηκε πως ήταν λευκά άτομα και Αμερικανοί.

Σύμφωνα λοιπόν, με τη Μάργκαρετ Μίτσελ, πρώην A.I. ερευνήτρια στη Microsoft και την Google, «χωρίς πρόσθετα προστατευτικά κιγκλιδώματα, η τεχνητή νοημοσύνη θα καταλήξει να αντανακλά όλες τις προκαταλήψεις και τις τοξικές πληροφορίες που υπάρχουν ήδη στον Ιστό».

Τεχνολογική ανάπτυξη

Οι επιστήμονες λοιπόν, χωρίζονται σε δύο ομάδες, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε να αντιμετωπιστούν τα κενά της τεχνητής νοημοσύνης. Αρχικά, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτές οι δυσλειτουργίες δεν θα μπορέσουν να διορθωθούν ποτέ, οπότε ο άνθρωπος πρέπει να τις συνηθίσει και να τις ξεχωρίζει.

Ειδικά στο A.I. που χρησιμοποιείται για επικοινωνία που γίνεται για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ο συνδημιουργός της ιστοσελίδας Character.AI, Noam Shazeer που είναι πρώην μηχανικός της Google, τονίζει πως «αυτά τα συστήματα δεν έχουν σχεδιαστεί για την αλήθεια. Είναι σχεδιασμένα για εύλογη συζήτηση».

Αντιθέτως, άτομα όπως ο Richard Socher, πρώην επικεφαλής τεχνητής νοημοσύνης στη Salesforce που τώρα διευθύνει μια start-up που ονομάζεται You.com, θεωρεί ότι αν το A.I. καταφέρει να αναλύσει όλα τα γλωσσικά μοντέλα, τότε θα είναι σε θέση να μπορεί να είναι τόσο πιο ειλικρινές, όσο και πιο κοντά στην αλήθεια.

Μέχρι στιγμής όμως, όλοι οι ερευνητές ξεκαθαρίζουν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτέλεσμα, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη για λόγους επικοινωνίας, ακόμα αναπτύσσεται, παρά τα θετικά δείγματα που έχει δώσει.

- -