Πρόγραμμα Υποτροφιών Cosmote: άνοιξε η πλατφόρμα για δήλωση συμμετοχών

Related

Η Starlink κατεβαίνει στην κινητή: Η αγορά των $25 δισ. και το ελληνικό δίλημμα

Η Starlink γίνεται υβριδικός πάροχος κινητής. Τι σημαίνει η αγορά των $25 δισ. για COSMOTE, Vodafone, Nova και τις ελληνικές λευκές ζώνες κάλυψης.

Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα: Το 47% των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί εργαλεία AI

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη, καθώς το ποσοστό των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν πλέον εργαλεία AI αυξήθηκε στο 47%, από 34% ένα χρόνο νωρίτερα. Η αύξηση αυτή αντιστοιχεί σε ετήσιο ρυθμό 38%, έναντι 29% στην Ευρώπη, σύμφωνα με την έρευνα «Unlocking Greece’s AI Potential 2026», η οποία εκπονήθηκε από τη

Ταμειακές ροές ρεκόρ για τη Nvidia: 183 δισ. δολάρια φέτος, 317 δισ. το 2027

Οι εντυπωσιακές επενδύσεις της τεχνολογικής βιομηχανίας στην τεχνητή νοημοσύνη ήδη αποδίδουν καρπούς—αρκεί να κατέχεις μετοχές της Nvidia. Ο κατασκευαστής τσιπ αποκάλυψε αύξηση 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών τη Δευτέρα, αυξάνοντας τη συνολική εξουσιοδότηση επαναγοράς στα 235 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναμένει να εκτελέσει το πλήρες ποσό επαναγοράς έως το οικονομικό έτος 2028, το οποίο λήγει

Anthropic: Έτοιμη για IPO-μαμούθ έως τον Νοέμβριο – Αποτίμηση έως 2 τρισ. δολάρια

FORTUNE GREECE 01/10/2026, 21:17 SHARE The Anthropic logo is displayed on a computer screen photographed through a magnifying glass in Creteil, France, on April 21, 2026. The image is taken amid reports of the NSA using Claude Mythos Preview despite a ban on Anthropic for United States government agencies. (Photo by Samuel Boivin/NurPhoto) (Photo by

Crew-13: Τέσσερις αστροναύτες στον δρόμο για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

FORTUNE GREECE 01/10/2026, 21:01 SHARE CAPE CANAVERAL, FLORIDA, UNITED STATES - OCTOBER 1: NASA astronauts Jessica Watkins and Luke Delaney, Canadian Space Agency astronaut Joshua Kutryk, and Roscosmos cosmonaut Sergey Teteryatnikov lift off from pad 40 at Cape Canaveral Space Force Station aboard a SpaceX Falcon 9 rocket on October 1, 2026 in Cape Canaveral

Google: Κυκλοφορεί το πιο προηγμένο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης Gemini

Να επανέλθει στην πρώτη γραμμή της κούρσας για την τεχνητή νοημοσύνη επιχειρεί η Google με το Gemini 4 «Argon», το ισχυρότερο μοντέλο που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Η Alphabet υποστηρίζει ότι το νέο σύστημα ανταγωνίζεται ή ξεπερνά μοντέλα της Anthropic και της OpenAI σε κρίσιμους τομείς, όπως ο προγραμματισμός, η κυβερνοασφάλεια, η επιστήμη, τα μαθηματικά

Amazon Web Services: Γίνεται πάροχος cloud με διαπίστευση NATO Restricted

Η Amazon Web Services (AWS) ανακοίνωσε ότι έγινε ο πρώτος πάροχος υπηρεσιών cloud παγκοσμίως που έλαβε διαπίστευση NATO, η οποία επιτρέπει την επεξεργασία πληροφοριών επιπέδου NATO Restricted (NR) από όλα τα κράτη-μέλη της Συμμαχίας. Την ανακοίνωση έκανε ο David Appel, Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος Δημόσιου Τομέα της AWS, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Concordia Annual Summit

AWS: Πρώτος πάροχος με διαπίστευση NATO RESTRICTED για cloud σε όλα τα κράτη-μέλη

FORTUNE GREECE 01/10/2026, 19:03 SHARE Για πρώτη φορά πάροχος υπηρεσιών cloud αποκτά τη δυνατότητα να υποστηρίζει την επεξεργασία διαβαθμισμένων πληροφοριών επιπέδου NATO RESTRICTED σε όλα τα κράτη-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Η Amazon Web Services (AWS), εταιρεία του ομίλου Amazon.com, ανακοίνωσε ότι έγινε ο πρώτος πάροχος υπηρεσιών cloud παγκοσμίως που έλαβε διαπίστευση NATO, η οποία επιτρέπει

Πράκτορες τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI χάκαραν 55 κυβερνητικές ιστοσελίδες και «έσβησαν» τα ίχνη τους

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Νέος σάλος ξέσπασε γύρω από την OpenAI, καθώς πράκτορες τεχνητής νοημοσύνης της χάκαραν 55 κυβερνητικές ιστοσελίδες, αντλώντας δεδομένα και στη συνέχεια «έσβησαν» τα ίχνη τους. Η κυβερνοεπίθεση έγινε αντιληπτή από την εταιρεία ψηφιακής εγκληματολογικής έρευνας Asymmetric Security, αναφέροντας ότι στόχοι ήταν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης

Gemini 4 Argon: Το νέο μοντέλο αιχμής της Google

Η Google ανακοίνωσε το Gemini 4 Argon, το νέο μοντέλο αιχμής (frontier model) της γενιάς Gemini 4, σχεδιασμένο για σύνθετες ροές εργασίας σε πραγματικές συνθήκες. Το Argon εστιάζει σε τρεις στρατηγικούς άξονες: ανάπτυξη λογισμικού, επιχειρηματική εργασία υψηλής εξειδίκευσης (νομικά, οικονομικά, φορολογικά) και άμυνα στον κυβερνοχώρο. Για να υποστηρίξει μακρύτερα και πιο πολύπλοκα σενάρια χρήσης, η

Microsoft: Το τρίμηνο του 1 τρισ. δολ. – Γιατί η Wall Street ποντάρει ξανά στο AI

Η μετοχή εκτινάχθηκε 37,5% στο καλύτερο τρίμηνο από το 1998, καθώς Azure, cloud και Copilot ενισχύουν την πεποίθηση ότι οι τεράστιες επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη αρχίζουν να αποδίδουν Η μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε κατά 37,5% μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας περίπου 1 τρισ. δολάρια στη χρηματιστηριακή της αξία. Τα ισχυρά αποτελέσματα του cloud και η

Μάικλ Μπέρι: Ένα κραχ θα «έσωζε» την ανθρωπότητα από τις OpenAI και Anthropic

Ο Μπέρι προειδοποιεί ότι οι εταιρείες AI θα απορροφήσουν και θα καταστρέψουν τρισεκατομμύρια δολάρια, επισημαίνοντας μάλιστα πως η οικονομική καταστροφή θα είναι «η μικρότερη ζημιά» που θα προκαλέσουν στην ανθρωπότητα. Ο διάσημος επενδυτής έχει ήδη στοιχηματίσει (short) απέναντι σε κολοσσούς όπως η Nvidia, η Palantir, η Oracle και ο δείκτης Nasdaq 100, προβλέποντας την κατάρρευση

Share

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Cosmote για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Ακολουθήστε το fibernews.gr στη Google
Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.
υποτροφίες

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE προκηρύσσουν συνολικά τριάντα (30) Υποτροφίες για πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα (εφεξής το «Πρόγραμμα 2023»).

Οι Υποτροφίες θα απονεμηθούν σε αποφοίτους Ελληνικών Δημοσίων Γενικών ή/ και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι εισήχθησαν το έτος 2023 ως πρωτοετείς φοιτητές σε συγκεκριμένες Σχολές/Τμήματα των ελληνικών Πανεπιστημίων (Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα – ΑΕΙ), που αναφέρονται παρακάτω στην Ενότητα Α, παρ. 1α) των παρόντων Όρων και Προϋποθέσεων, έχουν ηλικία έως είκοσι (20) έτη και πληρούν τις προϋποθέσεις του Προγράμματος 2023.

Ειδικότερα, θα απονεμηθούν είκοσι εννέα (29) Υποτροφίες, με συνολικό μικτό ποσό δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (15.000 €) η καθεμία, για τους επιτυχόντες σε Σχολές τετραετούς (4) φοίτησης και με συνολικό μικτό ποσό δεκαοχτώ χιλιάδες επτακόσια πενήντα ευρώ (18.750 €) η καθεμία αντίστοιχα, για τους επιτυχόντες σε Σχολές πενταετούς (5) φοίτησης. Επιπλέον, θα απονεμηθεί και μία (1) τιμητική Υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» συνολικού μικτού ποσού είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ (25.000 €).

Η Υποτροφία, «Ζαχαρίας Πιπερίδης» θα απονεμηθεί σε πρωτοετή φοιτητή/τρια, Πολυτεχνικής Σχολής της χώρας, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, από όπου εν προκειμένω είχε αποφοιτήσει και ο ίδιος ο Ζαχαρίας Πιπερίδης, ο οποίος υπήρξε διακεκριμένο στέλεχος του Ομίλου ΟΤΕ.

Σημειώνεται ότι νόμιμοι φόροι, τέλη, κρατήσεις, καθώς και οποιαδήποτε τυχόν άλλη δαπάνη απαιτείται για τη λήψη της κάθε Υποτροφίας, θα βαρύνει τον κάθε ένα δικαιούχο αυτής ξεχωριστά.

Το καθαρό ποσό καθεμίας από τις παραπάνω Υποτροφίες θα καταβληθεί σε κάθε Υπότροφο σε τέσσερις (4) ισόποσες δόσεις για τους φοιτητές τετραετούς φοίτησης, και σε πέντε (5) ισόποσες δόσεις για τους φοιτητές πενταετούς φοίτησης, συμπεριλαμβανομένης στην τελευταία περίπτωση των πέντε δόσεων και της Υποτροφίας «Ζαχαρίας Πιπερίδης»..

Α. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν μία από τις τριάντα (30) Υποτροφίες (εφεξής «υποψήφιοι υπότροφοι»), θα πρέπει να πληρούν όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις :

1α) Να είναι επιτυχόντες πρωτοετείς φοιτητές μέσω του συστήματος Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2023, σε συγκεκριμένες Σχολές/Τμήματα των ελληνικών Πανεπιστημίων(Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα – ΑΕΙ), όπως αυτά περιλαμβάνονται στο ακόλουθο αρχείο (δες αναλυτικά εδώ) με μόρια εισαγωγής* τουλάχιστον δεκαέξι χιλιάδες (16.000) και άνω για τους απόφοιτους Γενικών Λυκείων και τουλάχιστον χίλια εξακόσια (1.600) και άνω για απόφοιτους Επαγγελματικών Λυκείων .

1β) Να έχουν αποφοιτήσει από Ελληνικό Δημόσιο Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο είτε κατά το τρέχον έτος (2023) είτε κατά τα προηγούμενα έτη 2022 και 2021 υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν συμπληρώσει το εικοστό (20ο) έτος της ηλικίας τους μέχρι και την 31-12-2023.


2) Το Κατά Κεφαλήν Ετήσιο Φορολογητέο Εισόδημα**, όπως προκύπτει από την Τελική Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου («Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φορολογίας Εισοδήματος»), για το φορολογικό έτος 2022 (υποβολή δήλωσης εισοδήματος εντός ημερολογιακού έτους 2023), των γονέων των υποψηφίων υποτρόφων, καθώς και των ίδιων των υποψηφίων, σε περίπτωση που υποβάλλουν ατομική δήλωση εισοδήματος, να μην υπερβαίνει το ποσόν των εννέα χιλιάδων ευρώ (9.000€).


3) Μέχρι την ημερομηνία ανακοίνωσης των υποτρόφων του Προγράμματος 2023, να μην έχουν λάβει υποτροφία από οποιονδήποτε κρατικό ή ιδιωτικό φορέα ή νομικό ή φυσικό πρόσωπο, για τον ίδιο σκοπό άνω των 1.500 € (χίλια πεντακόσια ευρώ).


4) Να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία στους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις, το αργότερο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα της αποκλειστικής προθεσμίας που αναφέρεται παρακάτω.

Διευκρινίσεις:

* Μόρια εισαγωγής: Είναι τα μόρια βαθμολογίας που συγκέντρωσαν οι επιτυχόντες από τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την συγκεκριμένη Σχολή ή το Τμήμα εισαγωγής τους, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τους Συντελεστές Βαρύτητας που καθορίστηκαν από τις αντίστοιχες Συγκλήτους του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή ή Τμήμα άλλως με σχετική απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αν πρόκειται για επιτυχόντες που βαθμολογήθηκαν με διαφορετική κλίμακα, όπως οι απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων, τα μόριά τους υπολογίζονται με αριθμητική αναγωγή σε ενιαία κλίμακα με μέγιστο τα 20.000 μόρια ή αντιστοίχως 22.000 ή 24.000 μόρια αν πρόκειται για Σχολή/Τμήμα με ειδικό μάθημα/μαθήματα.

** Κατά Κεφαλήν Ετήσιο Φορολογητέο Εισόδημα: Στην περίπτωση οικογένειας, αφορά στο ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα (και των δύο γονέων αθροιστικά), διαιρούμενο με τον αριθμό των ατόμων που δηλώνονται (των δύο γονέων και των λοιπών προστατευόμενων μελών).

Στην περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, αφορά στο ετήσιο φορολογητέο εισόδημας του ενός γονέα, διαιρούμενο με τον αριθμό των ατόμων που δηλώνονται (του ενός γονέα και των λοιπών προστατευόμενων μελών).

Στην περίπτωση διαζευγμένων γονιών (με δικαστική απόφαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό επικυρωμένο από το αρμόδιο Δικαστήριο) αφορά στο ετήσιο φορολογητέο εισόδημα του γονέα που έχει την επιμέλεια του υποψηφίου υποτρόφου, διαιρούμενο με τον αριθμό των ατόμων που δηλώνονται (του γονέα που έχει την επιμέλεια και των λοιπών προστατευόμενων μελών). Σε περίπτωση γονέων που βρίσκονται σε διάσταση, ή έχουν καταθέσει αίτηση διαζυγίου χωρίς όμως να έχει εκδοθεί απόφαση δικαστηρίου κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο Πρόγραμμα 2023), θα κατατίθεται η φορολογική δήλωση του γονέα που έχει αποκτήσει την επιμέλεια και οι ΟΤΕ/COSMOTE διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν και τη φορολογική δήλωση του έτερου γονέα.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, αφορά στο ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα του προσώπου, που έχει αναλάβει την άσκηση της επιμέλειας του υποψηφίου υποτρόφου, διαιρούμενο με τον αριθμό των ατόμων που δηλώνονται (του προσώπου που ασκεί την επιμέλεια του υποψηφίου υποτρόφου και των λοιπών προστατευόμενων μελών του).

B. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cosmote-scholarships.gr , οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν μία από τις τριάντα (30) Υποτροφίες μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις, καθώς και για τον τρόπο συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφιότητας. Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.cosmote-scholarships.gr. Καταληκτική ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και της προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών ορίζεται η 06/10/2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00.

Οι συμμετοχές, που τυχόν υποβληθούν μετά την προαναφερθείσα καταληκτική ημερομηνία και ώρα, δεν θα ληφθούν υπόψη.

Αναλυτικά οι όροι εδώ.

COSMOTE Virtual Security Officer Services: Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM

Τη νέα υπηρεσία COSMOTE Virtual Security Officer Services διαθέτει η COSMOTE TELEKOM, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να χαράξουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική ασφάλειας για την προστασία...

Ο τηλεοπτικός χάρτης της νέας αθλητικής σεζόν: Σε ποιο κανάλι θα παίζει το κάθε πρωτάθλημα

Η νέα ποδοσφαιρική σεζόν ξεκινά και μαζί της αρχίζει και η μάχη για το τηλεκοντρόλ, καθώς οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις μεγαλύτερες εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις μέσα από διαφορετικές τηλεοπτικές πλατφόρμες και κανάλια. Αρκετές διοργανώσεις διατηρούν την τηλεοπτική τους στέγη, ενώ υπάρχουν και σημαντικές αλλαγές, όπως στην περίπτωση του Κυπέλλου Ελλάδας.