Πρόγραμμα Υποτροφιών Cosmote: άνοιξε η πλατφόρμα για δήλωση συμμετοχών

Related

Η νέα τεχνολογία με λέιζερ που υπόσχεται ταχύτερη μνήμη υπολογιστών

Μια νέα τεχνολογική προσέγγιση θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύονται τα ψηφιακά δεδομένα. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο ανέπτυξαν μια μέθοδο που χρησιμοποιεί ειδικά διαμορφωμένη δέσμη λέιζερ για να μεταβάλλει τις μαγνητικές ιδιότητες ενός υλικού, ανοίγοντας τον δρόμο για σημαντικά ταχύτερη εγγραφή δεδομένων. Πώς λειτουργεί η τεχνολογία Στα

«Καμπανάκι» ΕΕ: Ένα sell-off στην AI θα κλόνιζε την παγκόσμια οικονομία

Η συσσώρευση επενδυτών σε έναν μικρό αριθμό εταιρειών μεγάλης τεχνολογίας θα μπορούσε να έχει «σημαντικό αντίκτυπο» στην οικονομία εάν το στοίχημα στην τεχνητή νοημοσύνη δεν αποδώσει, δήλωσε η επικεφαλής της εποπτικής αρχής χρηματοπιστωτικών αγορών της ΕΕ. Η Verena Ross, η οποία πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και

Κυβερνοεκβιασμός: Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε ρόλο διαπραγματευτή

Όταν χάκερ παρέλυσαν το ηλεκτρονικό δίκτυο μιας καναδικής αλυσίδας λιανικής, οι ιδιοκτήτες της απευθύνθηκαν στην εταιρεία Surefire Cyber Inc. για να διαπραγματευτεί εκ μέρους τους με τους κυβερνοεγκληματίες. Ο διαπραγματευτής Joe Tarraf γνώριζε ορισμένα πράγματα για τους αντιπάλους του: οι ρωσόφωνοι χάκερ αντιδρούν άσχημα σε προσφορές που υπολείπονται κατά πολύ των απαιτήσεών τους. Αν τους

Kaspersky: AI, υγεία και εταιρικές ενημερώσεις στα δολώματα phishing προς εργαζομένους

Μηνύματα που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη, την υγεία και τις εσωτερικές διαδικασίες επιχειρήσεων κατέγραψαν υψηλά ποσοστά κλικ σε προσομοιώσεις phishing που ανέλυσε η Kaspersky. Τα στοιχεία προέρχονται από περισσότερα από 150.000 προσομοιωμένα email, τα οποία στάλθηκαν σε εργαζομένους σε 120 χώρες από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2026. Η ανάλυση βασίστηκε σε ανώνυμα δεδομένα

Πώς το Google Maps γνωρίζει ότι έχει κίνηση πριν φτάσετε στο μποτιλιάρισμα

Το Google Maps, το Apple Maps και το Waze συνδυάζουν δεδομένα τοποθεσίας, παλαιότερα στοιχεία κυκλοφορίας και αναφορές οδηγών για να εντοπίζουν την κίνηση στους δρόμους, να προβλέπουν καθυστερήσεις και να προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές. Οι εφαρμογές πλοήγησης αξιοποιούν συγκεντρωτικά δεδομένα από κινητά τηλέφωνα για να εντοπίζουν πού επιβραδύνεται η κυκλοφορία. Συνδυάζουν τις τρέχουσες συνθήκες με ιστορικά

Σαρωτές barcode: Κενά ασφαλείας απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών

Μια νέα μέθοδο κυβερνοεπίθεσης μέσω ευρέως διαδεδομένου μοντέλου σαρωτή barcode, η οποία θα μπορούσε να εκθέσει τις εφοδιαστικές αλυσίδες του ηλεκτρονικού εμπορίου σε κυβερνοαπειλές, εντόπισαν οι ειδικοί της Kaspersky. Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο Security Analyst Summit 2026 στο Μπαλί, στο πλαίσιο ελέγχου ασφαλείας του ψηφιακού περιβάλλοντος μιας αποθήκης. Οι σύγχρονες αποθήκες είναι πλέον κάτι πολύ

Satori Analytics: Πώς οι επιχειρήσεις μετατρέπουν την τεχνητή νοημοσύνη σε αποτέλεσμα

Το φετινό – τρίτο κατά σειρά – From AI to ROI, που οργάνωσε η Satori Analytics, εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένων που δραστηριοποιείται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανέδειξε την τεχνητή νοημοσύνη σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας, μέσα από έργα που ήδη υλοποιούν μερικοί από τους μεγαλύτερους οργανισμούς της χώρας. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού

Κυβερνοασφάλεια: Γιατί σας καλούν στο τηλέφωνο και δεν μιλάνε;

Το τηλέφωνό σας χτυπά, το σηκώνετε, αλλά στην άλλη άκρη της γραμμής επικρατεί απόλυτη σιωπή. Κανείς δεν απαντά και, λίγο αργότερα, η κλήση τερματίζεται απότομα. Αν δεν χρησιμοποιείτε κάποια εφαρμογή αποκλεισμού ανεπιθύμητων κλήσεων, είναι πολύ πιθανό να έχετε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για κλήσεις που σχετίζονται με απόπειρες εξαπάτησης. Τι

Σαμ Άλτμαν: «Μην αντιγράφετε την OpenAI» – Πού βλέπει τις επόμενες μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες

Ο Σαμ Άλτμαν επικρίνει την τάση των επίδοξων επιχειρηματιών να ακολουθούν παλιές επιτυχίες και υποστηρίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει τον δρόμο για εταιρείες που θα μπορούσαν να γίνουν μεγαλύτερες και σημαντικότερες από την ίδια την OpenAI. Ο Σαμ Άλτμαν καλεί τους νέους ιδρυτές να αναζητήσουν καινούργιες ιδέες, αντί να επιχειρήσουν να δημιουργήσουν ακόμη ένα

Παπαστεργίου: Σε 700.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις ταχύτερο internet χωρίς κόστος

FORTUNE GREECE 31/10/2026, 15:20 SHARE Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου μιλάει στην παρουσίαση του πολυγλωσσικού «Ψηφιακού Βοηθού - «mAigov», σε εκδήλωση, στο υπουργείο Εξωτερικών, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η ελληνική αγορά οπτικών ινών αναπτύσσεται πλέον με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαστεργίου, με περισσότερα

Το ψηφιακό ευρώ αποκτά δικό του δίκτυο – Τι αλλάζει για τις ελληνικές τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες

Η ΕΚΤ επέλεξε δύο κοινοπραξίες για το ασφαλές δίκτυο του ψηφιακού ευρώ. Ο ρόλος ελληνικών τραπεζών, ΤτΕ και τηλεπικοινωνιακών παρόχων στη νέα υποδομή.

Τεχνητή νοημοσύνη: «Τα μετρητά είναι το παν» – Οι επενδυτές χαράσσουν νέες γραμμές μάχης

Σε επιβράβευση της Microsoft και της Oracle προχώρησε η Wall Street για το γεγονός ότι απέδειξαν πως μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις τεράστιες φιλοδοξίες τους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης χωρίς να καταφεύγουν αδιάκοπα στους επενδυτές. Οι τεράστιες δαπάνες για την τεχνητή νοημοσύνη έχουν ασκήσει πίεση στις ταμειακές ροές των hyperscalers Η Alphabet, αντίθετα, τιμωρήθηκε για

Share

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Cosmote για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Ακολουθήστε το fibernews.gr στη Google
Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.
υποτροφίες

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE προκηρύσσουν συνολικά τριάντα (30) Υποτροφίες για πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα (εφεξής το «Πρόγραμμα 2023»).

Οι Υποτροφίες θα απονεμηθούν σε αποφοίτους Ελληνικών Δημοσίων Γενικών ή/ και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι εισήχθησαν το έτος 2023 ως πρωτοετείς φοιτητές σε συγκεκριμένες Σχολές/Τμήματα των ελληνικών Πανεπιστημίων (Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα – ΑΕΙ), που αναφέρονται παρακάτω στην Ενότητα Α, παρ. 1α) των παρόντων Όρων και Προϋποθέσεων, έχουν ηλικία έως είκοσι (20) έτη και πληρούν τις προϋποθέσεις του Προγράμματος 2023.

Ειδικότερα, θα απονεμηθούν είκοσι εννέα (29) Υποτροφίες, με συνολικό μικτό ποσό δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (15.000 €) η καθεμία, για τους επιτυχόντες σε Σχολές τετραετούς (4) φοίτησης και με συνολικό μικτό ποσό δεκαοχτώ χιλιάδες επτακόσια πενήντα ευρώ (18.750 €) η καθεμία αντίστοιχα, για τους επιτυχόντες σε Σχολές πενταετούς (5) φοίτησης. Επιπλέον, θα απονεμηθεί και μία (1) τιμητική Υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» συνολικού μικτού ποσού είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ (25.000 €).

Η Υποτροφία, «Ζαχαρίας Πιπερίδης» θα απονεμηθεί σε πρωτοετή φοιτητή/τρια, Πολυτεχνικής Σχολής της χώρας, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, από όπου εν προκειμένω είχε αποφοιτήσει και ο ίδιος ο Ζαχαρίας Πιπερίδης, ο οποίος υπήρξε διακεκριμένο στέλεχος του Ομίλου ΟΤΕ.

Σημειώνεται ότι νόμιμοι φόροι, τέλη, κρατήσεις, καθώς και οποιαδήποτε τυχόν άλλη δαπάνη απαιτείται για τη λήψη της κάθε Υποτροφίας, θα βαρύνει τον κάθε ένα δικαιούχο αυτής ξεχωριστά.

Το καθαρό ποσό καθεμίας από τις παραπάνω Υποτροφίες θα καταβληθεί σε κάθε Υπότροφο σε τέσσερις (4) ισόποσες δόσεις για τους φοιτητές τετραετούς φοίτησης, και σε πέντε (5) ισόποσες δόσεις για τους φοιτητές πενταετούς φοίτησης, συμπεριλαμβανομένης στην τελευταία περίπτωση των πέντε δόσεων και της Υποτροφίας «Ζαχαρίας Πιπερίδης»..

Α. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν μία από τις τριάντα (30) Υποτροφίες (εφεξής «υποψήφιοι υπότροφοι»), θα πρέπει να πληρούν όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις :

1α) Να είναι επιτυχόντες πρωτοετείς φοιτητές μέσω του συστήματος Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2023, σε συγκεκριμένες Σχολές/Τμήματα των ελληνικών Πανεπιστημίων(Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα – ΑΕΙ), όπως αυτά περιλαμβάνονται στο ακόλουθο αρχείο (δες αναλυτικά εδώ) με μόρια εισαγωγής* τουλάχιστον δεκαέξι χιλιάδες (16.000) και άνω για τους απόφοιτους Γενικών Λυκείων και τουλάχιστον χίλια εξακόσια (1.600) και άνω για απόφοιτους Επαγγελματικών Λυκείων .

1β) Να έχουν αποφοιτήσει από Ελληνικό Δημόσιο Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο είτε κατά το τρέχον έτος (2023) είτε κατά τα προηγούμενα έτη 2022 και 2021 υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν συμπληρώσει το εικοστό (20ο) έτος της ηλικίας τους μέχρι και την 31-12-2023.


2) Το Κατά Κεφαλήν Ετήσιο Φορολογητέο Εισόδημα**, όπως προκύπτει από την Τελική Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου («Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φορολογίας Εισοδήματος»), για το φορολογικό έτος 2022 (υποβολή δήλωσης εισοδήματος εντός ημερολογιακού έτους 2023), των γονέων των υποψηφίων υποτρόφων, καθώς και των ίδιων των υποψηφίων, σε περίπτωση που υποβάλλουν ατομική δήλωση εισοδήματος, να μην υπερβαίνει το ποσόν των εννέα χιλιάδων ευρώ (9.000€).


3) Μέχρι την ημερομηνία ανακοίνωσης των υποτρόφων του Προγράμματος 2023, να μην έχουν λάβει υποτροφία από οποιονδήποτε κρατικό ή ιδιωτικό φορέα ή νομικό ή φυσικό πρόσωπο, για τον ίδιο σκοπό άνω των 1.500 € (χίλια πεντακόσια ευρώ).


4) Να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία στους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις, το αργότερο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα της αποκλειστικής προθεσμίας που αναφέρεται παρακάτω.

Διευκρινίσεις:

* Μόρια εισαγωγής: Είναι τα μόρια βαθμολογίας που συγκέντρωσαν οι επιτυχόντες από τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την συγκεκριμένη Σχολή ή το Τμήμα εισαγωγής τους, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τους Συντελεστές Βαρύτητας που καθορίστηκαν από τις αντίστοιχες Συγκλήτους του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή ή Τμήμα άλλως με σχετική απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αν πρόκειται για επιτυχόντες που βαθμολογήθηκαν με διαφορετική κλίμακα, όπως οι απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων, τα μόριά τους υπολογίζονται με αριθμητική αναγωγή σε ενιαία κλίμακα με μέγιστο τα 20.000 μόρια ή αντιστοίχως 22.000 ή 24.000 μόρια αν πρόκειται για Σχολή/Τμήμα με ειδικό μάθημα/μαθήματα.

** Κατά Κεφαλήν Ετήσιο Φορολογητέο Εισόδημα: Στην περίπτωση οικογένειας, αφορά στο ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα (και των δύο γονέων αθροιστικά), διαιρούμενο με τον αριθμό των ατόμων που δηλώνονται (των δύο γονέων και των λοιπών προστατευόμενων μελών).

Στην περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, αφορά στο ετήσιο φορολογητέο εισόδημας του ενός γονέα, διαιρούμενο με τον αριθμό των ατόμων που δηλώνονται (του ενός γονέα και των λοιπών προστατευόμενων μελών).

Στην περίπτωση διαζευγμένων γονιών (με δικαστική απόφαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό επικυρωμένο από το αρμόδιο Δικαστήριο) αφορά στο ετήσιο φορολογητέο εισόδημα του γονέα που έχει την επιμέλεια του υποψηφίου υποτρόφου, διαιρούμενο με τον αριθμό των ατόμων που δηλώνονται (του γονέα που έχει την επιμέλεια και των λοιπών προστατευόμενων μελών). Σε περίπτωση γονέων που βρίσκονται σε διάσταση, ή έχουν καταθέσει αίτηση διαζυγίου χωρίς όμως να έχει εκδοθεί απόφαση δικαστηρίου κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο Πρόγραμμα 2023), θα κατατίθεται η φορολογική δήλωση του γονέα που έχει αποκτήσει την επιμέλεια και οι ΟΤΕ/COSMOTE διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν και τη φορολογική δήλωση του έτερου γονέα.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, αφορά στο ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα του προσώπου, που έχει αναλάβει την άσκηση της επιμέλειας του υποψηφίου υποτρόφου, διαιρούμενο με τον αριθμό των ατόμων που δηλώνονται (του προσώπου που ασκεί την επιμέλεια του υποψηφίου υποτρόφου και των λοιπών προστατευόμενων μελών του).

B. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cosmote-scholarships.gr , οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν μία από τις τριάντα (30) Υποτροφίες μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις, καθώς και για τον τρόπο συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφιότητας. Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.cosmote-scholarships.gr. Καταληκτική ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και της προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών ορίζεται η 06/10/2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00.

Οι συμμετοχές, που τυχόν υποβληθούν μετά την προαναφερθείσα καταληκτική ημερομηνία και ώρα, δεν θα ληφθούν υπόψη.

Αναλυτικά οι όροι εδώ.

Η Starlink αγοράζει το «χρυσό» φάσμα: Το σοκ των $8 δισ. για Deutsche Telekom και ΟΤΕ

Η SpaceX αγοράζει φάσμα 800 MHz αξίας 8 δισ. δολαρίων και πλησιάζει το μοντέλο πλήρους παρόχου κινητής. Οι επιπτώσεις για Deutsche Telekom, ΟΤΕ και Ελλάδα.

Η AI κόβει €2,5 δισ. από τα έμμεσα κόστη της Deutsche Telekom – Το τεστ για τον ΟΤΕ

Η Deutsche Telekom στοχεύει σε εξοικονόμηση €2,5 δισ. μέσω AI έως το 2030. Τι σημαίνει για ΟΤΕ, δίκτυα, εργαζομένους και πελάτες στην Ελλάδα σήμερα.