Λιγότερο online φλερτ για τους Έλληνες την περίοδο της καραντίνας

Related

Τόσο το νέο OPPO Find X8 όσο και το Xiaomi διαθέτουν “MagSafe”

Ενώ ξέρουμε πως εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει στα Android smartphones η δυνατότητα υποστήριξης ασύρματης φόρτισης, την ίδια στιγμή αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Σε αντίθεση με τα iPhone, οι ναυαρχίδες στην αγορά των Android συσκευών συχνά δεν διαθέτουν τους κατάλληλος μαγνήτες για τη σωστή ευθυγράμμιση των πηνίων φόρτισης, κάτι που θα βοηθούσε…

Η Befon βραβεύτηκε για την συνεργασία της με την Elpedison

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο {Re} Think Digital: Growth Convergence, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.  Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, η Befon, εταιρεία του Ομίλου Botsas Group of Companies, βραβεύτηκε ως “Best Franchise Leader” για την καινοτόμο της προσέγγιση στη συνολική διαχείριση και ανάπτυξη του πανελλαδικού δικτύου καταστημάτων της…

Ο έξυπνος οικιακός βοηθός της LG κέρδισε τις εντυπώσεις στην ΙFA 2024

Η LG Electronics (LG) παρουσίασε στην IFA 2024 τον έξυπνο οικιακό βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη, ο οποίος κινείται ελεύθερα μέσα στο χώρο, ενώ παράλληλα συνδέεται και ελέγχει έξυπνες οικιακές συσκευές. Επίσης, μπορεί να εκφράζει μέχρι και συναισθήματα μέσω της οθόνης του, όπως να χαμογελάει ή να κλείνει και το μάτι. Ο έξυπνος οικιακός βοηθός της…

Η Samsung Electronics διακρίθηκε στα International Design Excellence Awards 2024

Η Samsung Electronics Co., Ltd. διακρίθηκε για την υψηλή ποιότητα σχεδιασμού των προϊόντων της στα διεθνή βραβεία σχεδιασμού “International Design Excellence Awards” 2024 (IDEA). Η εταιρεία έλαβε δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα βραβεία, ενώ ακόμη 40 προϊόντα διακρίθηκαν με υποψηφιότητες. Τα IDEA, από τα πιο αναγνωρισμένα βραβεία σχεδιασμού στον κόσμο, διοργανώνονται από την…

ΕΠΑΦΟΣ: 10131 – Διευρύνονται οι δυνατότητες υποστήριξης των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά εργαλεία

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της η παράδοση και εγκατάσταση των 36.000 διαδραστικών συστημάτων και των  80.000 κιτ ρομποτικού εξοπλισμού στα δημόσια σχολεία της χώρας. Προκειμένου να αξιοποιηθούν πλήρως αυτές οι νέες τεχνολογίες, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘΑ) έχει δημιουργήσει ένα Κέντρο Υποστήριξης για όλους τους εκπαιδευτικούς των δημόσιων…

Ο ΟΤΕ στο διεθνή δείκτη FTSE4Good για 16η συνεχή χρονιά

Ο ΟΤΕ συμπεριλαμβάνεται για 16η συνεχή χρονιά στο διεθνή δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good Emerging, με σταθερά υψηλές επιδόσεις ESG. Σε συνέχεια αξιολόγησης από την FTSE Russel κατατάχθηκε για το 2024 στο 5% των εταιρειών τηλεπικοινωνιών με την υψηλότερη βαθμολογία, ξεπερνώντας σταθερά τον Μ.Ο των αντίστοιχων βαθμολογιών ανά πυλώνα ESG. Ο FTSE4Good Emerging περιλαμβάνει 713 κορυφαίες…

Πότε το power bank μπορεί να εκραγεί μέσα στο αεροπλάνο – Ηλεκτρολόγος μηχανικός εξηγεί στο newsit.gr

Η υπερθέρμανση, οι μεταβολές της ατμοσφαιρικής πίεσης του χώρου αλλά και η ποιότητα κατασκευής των power bank, αποτελούν ίσως τις βασικότερες αιτίες που μπορεί να το μετατρέψουν σε μια μικρή… βόμβα η οποία εκρήγνυται, ακόμη και μέσα στο αεροπλάνο, προκαλώντας πανικό αλλά και τραυματισμούς στους ιδιοκτήτες τους κι όχι μόνο. Η συσκευή που χρησιμοποιείται κυρίως…

Συνεχίζει δυναμικά η πρωτοβουλία «R U AI?» του ΣΕΒ για την ενδυνάμωση επιχειρήσεων και εργαζομένων στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ)

Σε έναν κόσμο που αλλάζει από την επίδραση των νέων τεχνολογιών με αιχμή του δόρατος την τεχνητή νοημοσύνη, ο ΣΕΒ ξεδιπλώνει μια σειρά δράσεων για την ενημέρωση και ενδυνάμωση επιχειρήσεων, εργαζομένων και νέων αποφοίτων με στόχο την ωφέλιμη και ασφαλή προσαρμογή, αξιοποίηση και ανάπτυξη λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης.  Η πρωτοβουλία του ΣΕΒ R U AI?  βοηθάει…

Μικρότερο το πάχος της κάμερας του Galaxy S25 Ultra έναντι του iPhone 16 Pro Max

Πρόσβαση σχεδόν παντού έχει κάθε φορά ο διάστημος tipster @Ice Universe και τώρα βασισμένος σε νέες του πηγές, αποκαλύπτει ότι το Apple iPhone 16 Pro Max θα έχει σημαντικά πιο παχύ εξόγκωμα στην περιοχή της πίσω κάμερας σε σύγκριση με το επερχόμενο Samsung Galaxy S25 Ultra. Η μονάδα κάμερας του iPhone 16 Pro Max προεξέχει 4,3 χιλιοστά,…

Το κόστος των κυβερνοεπιθέσεων: Πώς μία παραβίαση μπορεί να βουλιάξει την επιχείρησή σας

Στον σημερινό διασυνδεδεμένο κόσμο, οι κυβερνοεπιθέσεις είναι πιο συχνές και πιο επικίνδυνες από ποτέ. Οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον κλάδο τους, αποτελούν κύριους στόχους για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Αυτές οι επιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές και να δημιουργήσουν μακροχρόνιες συνέπειες. Η Kaspersky αναλύει τον αντίκτυπο των ψηφιακών επιθέσεων στις επιχειρήσεις…

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης

Οι αναμετρήσεις για τη League Phase του Champions League ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων της ημέρας. Αναλυτικά τοπρόγραμμα: 03:30 COSMOTE SPORT 3 HD Κόλο Κόλο – Ρίβερ Πλέιτ Copa Libertadores 08:00 COSMOTE SPORT 6 HD Άνταμ Γουόλτον – Λούκας Κλάιν ATP 250 Τουρνουά Τσεγκντού 10:00 COSMOTE SPORT 6 HD Τάρο Ντάνιελ – Λορέντζο Σόνεγκο…

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Αναλυτικά: 08:00 Ανταμ Γουόλτον – Λούκας Κλάιν (Z)ATP 250 2024Cosmote Sport6 10:00 Τένις: WTA 500 2024 (Ζ)Κορέα, 2η ΜέραNovasports6HD 10:00 Τάρο Ντάνιελ – Λορέντζο Σόνεγκο (Z)ATP 250 2024Cosmote Sport6 16:00 Ποδηλασία: Γύρος του Λουξεμβούργου1o ετάπ (Z)Novasports Extra3 17:00 Μάντσεστερ Σίτι Κ19 – Ιντερ Κ19 (Z)UEFA Youth League 2024-25Cosmote Sport2 17:50 Ποδηλασία: Γκραν Πριν ΒαλονίαςΑθλητική εκπομπή…

Το πρόγραμμα Vodafone Posidonia στην έκθεση Art Athina

Tο πρόγραμμα Vodafone Posidonia του Ιδρύματος Vodafone προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν σε έναν μαγικό υδάτινο κόσμο και να γνωρίσουν τον θησαυρό των πολύτιμων υποθαλάσσιων οικοσυστημάτων της Ποσειδωνίας, στο πλαίσιο της Art Athina, της μεγαλύτερης ετήσιας εικαστικής διοργάνωσης στην Ελλάδα. Η φετινή Art Athina θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στο…

Ναι μεν η Apple θα κυκλοφορήσει chip’s 2nm το 2025, αλλά μόνο για τη σειρά iPhone 17 Pro

Εντός του 2025 θα έχουμε μια συγκλονιστική νέα αλλαγή από την Apple, θα μεταπηδήσει στο μέλλον παρουσιάζοντας νέα chip’s των 2nm και το όλο ντεμπούτο θα γίνει μέσω της σειράς iPhone 17. Οι τελευταίες αναφορές αποκάλυψαν ότι μπορεί να κατασκευάζονται από την TSMC, αλλά η ταϊβανέζικη κατασκευάστρια chip’s έχει προβλήματα με την παραγωγή. H περίφημη εταιρεία…

Αλλάζει το Instagram – Έρχονται «εφηβικοί λογαριασμοί» και μεγαλύτερος γονικός έλεγχος

Αλλαγές εν όψει στο Instagram. Η Meta ανακοίνωσε την Τρίτη (17.09.2024) ότι ενεργοποιεί ειδικούς λογαριασμούς για ανηλίκους, που θα έχουν «ενσωματωμένη προστασία» για τους εφήβους. Οι νέες ρυθμίσεις στο Instagram θα ισχύσουν έπειτα από πιέσεις που ασκούνται προς τις εταιρείες των social media, όπως η Meta, προκειμένου οι πλατφόρμες να καταστούν πιο ασφαλείς για τους…

Share

Λιγότερο φλέρταραν οι Έλληνες κατά την περίοδο της καραντίνας μέσω εφαρμογών και sites γνωριμιών, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η Kaspersky στην Ελλάδα την περίοδο του μαζικού lockdown για τη χρήση εφαρμογών και sites γνωριμιών.

Μπορεί το
διαδικτυακό φλερτ και η αναζήτηση ερωτικού συντρόφου μέσω εφαρμογών ή
sites γνωριμιών (Tinder, Grindr, eHarmony, Match κ.λπ.) να αποτελούν
πλέον μία ολοένα και πιο συχνή πραγματικότητα, η οποία υποκαθιστά ή και
συμπληρώνει τη φυσική επαφή στα πρώτα στάδια μίας γνωριμίας, όμως το
68,3% των χρηστών των συγκεκριμένων εφαρμογών στην Ελλάδα τις
χρησιμοποίησε λιγότερο συχνά για να φλερτάρει κατά την περίοδο του
εγκλεισμού λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας της Kaspersky που διενεργήθηκε εν μέσω καραντίνας, η διάδοση χρήσης αυτών των μεθόδων και κυρίως των εφαρμογών ερωτικής προσέγγισης δεν είναι τόσο εκτεταμένη στη χώρα μας, όσο μάλλον πιστεύουμε. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί περίπου οι μισοί Έλληνες να χρησιμοποιούν Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter κτλ.) και σχεδόν ένας στους τρεις εφαρμογές Άμεσης Ανταλλαγής Μηνυμάτων (WhatsApp, Viber, Snapchat, Telegram, Messenger) για να φλερτάρει ή να αναζητήσει ερωτικό σύντροφο, όμως μόνο κάτι παραπάνω από το 10% του πληθυσμού χρησιμοποιεί τις σχετικές εφαρμογές γνωριμιών ή sites για τον ίδιο σκοπό – με το Tinder (59,5%) και το Badoo (54,3%) να είναι με διαφορά οι πιο δημοφιλείς εξ’ αυτών.

Φυσικά, το ζήτημα της
ασφάλειας, τόσο της διαδικτυακής από κυβερνοαπειλές, όσο και σε
συνάρτηση με  αυτό της ψυχολογικής/ συναισθηματικής, κατά τη χρήση των
παραπάνω εφαρμογών είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Αναφορικά με τη
διάσταση της κυβερνοασφάλειας, το 53,6% πιστεύει πως οι περισσότερες
εφαρμογές γνωριμιών ή sites παρέχουν αρκετά υψηλό επίπεδο ιδιωτικότητας
και προστασίας από απειλές στον κυβερνοχώρο χωρίς την ανάγκη πρόσθετων
μέτρων προστασίας (αντιιϊκά προγράμματα, VPN). Σε γενικότερο επίπεδο
περιήγησης στο διαδίκτυο, ενώ η συντριπτική πλειονότητα δηλώνει πως την
ενδιαφέρει τόσο η ιδιωτικότητα και η διατήρηση της ανωνυμίας της όταν
σερφάρει στο internet όσο και να παραμένει ασφαλής από απειλές στον
κυβερνοχώρο, στην πραγματικότητα μόλις οι μισοί (49,1%) έχουν
εγκατεστημένα αντιιϊκά προγράμματα στις συσκευές που χρησιμοποιούν για
την πρόσβαση στο internet και σε εφαρμογές και μόνο το 16,3% έχει
εγκαταστήσει VPN στις συσκευές που χρησιμοποιεί για την πρόσβαση στο
διαδίκτυο και σε εφαρμογές.

Σχολιάζοντας το εύρημα ότι οι Έλληνες
χρησιμοποίησαν εφαρμογές ή sites γνωριμιών λιγότερο από το συνηθισμένο
κατά τη διάρκεια της καραντίνας του Covid19, η Μίνα Μαρούγκα, Ψυχολόγος,
συνεργάτης Ιατρείου Ψυχοεκπαίδευσης και Οικογενειακών Παρεμβάσεων Α’
Ψυχιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Αθηνών, Αιγινήτειο
Νοσοκομείο, αναφέρει: «Παρακολουθούμε όλη αυτήν την περίοδο, πώς η
καραντίνα μετασχημάτισε τον ψυχισμό, τις ανάγκες και τις προτεραιότητες
των ανθρώπων. Όπως προκύπτει και από την επεξεργασία των δεδομένων από
τις κλήσεις των πολιτών στη γραμμή ψυχοκοινωνικής στήριξης 10306 της Α’
Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του
ΕΚΠΑ-Αιγινήτειο Νοσοκομείο, η καραντίνα, που συνεπάγεται απώλεια των
ελευθεριών του ατόμου, έφερε την κατάθλιψη στο προσκήνιο. Χαρακτηριστικό
εύρημα είναι ότι με την πάροδο του χρόνου και καθώς ο βαθμός απειλής
σχετικά με την εξάπλωση του ιού χαμηλώνει και θέση παίρνουν συζητήσεις
περί δεύτερου κύματος, βρίσκει έδαφος η απαισιοδοξία και η απώλεια της
ελπίδας για το μέλλον. Υπ’ αυτό το πρίσμα, οι άνθρωποι βλέπουν στο
μέλλον των διαπροσωπικών τους σχέσεων το άγγιγμα ενοχοποιημένο, ενώ ο
φόβος της μόλυνσης και η κοινωνική απόσταση των δυο μέτρων συντείνουν
όχι μόνο στη σωματική, αλλά και στην ψυχική απόσταση. Ταυτόχρονα οι
οικονομικές ανασφάλειες της επόμενης μέρας που καταγράφουμε να
γιγαντώνονται αυτές τις ώρες, απορροφούν μεγάλο μέρος από το ψυχικό
απόθεμα όλων, αφήνοντας λίγο χώρο για «επένδυση» στο φλερτ και τις νέες
γνωριμίες
». 

Αναφορικά με το κομμάτι της κυβερνοασφάλειας, ο
Βασίλης Βλάχος, Channel Manager της Kaspersky για την Ελλάδα και την
Κύπρο, σχολίασε: «Είναι πολύ καλό να βλέπουμε ότι οι Έλληνες, σε
τόσο μεγάλο αριθμό, εκτιμούν την ιδιωτικότητα και την ανωνυμία τους όταν
χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών. Ωστόσο, το γεγονός ότι περισσότεροι
από τους μισούς έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές γνωριμιών που δεν
προστατεύονται σωστά, σημαίνει ότι εξακολουθούν να εκτίθενται σε
διαφορετικούς τύπους κινδύνων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο,
συμπεριλαμβανομένης της κλοπής ιδιωτικών πληροφοριών ή της διάθεσης των
λογαριασμών τους στα χέρια ψηφιακών εγκληματιών. Μια σύνδεση που είναι
εξασφαλισμένη μέσω VPN, που δημιουργείται μέσω της συσκευής με
εγκατεστημένες, αξιόπιστες λύσεις ασφαλείας, μπορεί πάντα να απομακρύνει
αυτόν τον πονοκέφαλο και να σας επιτρέψει να περιηγηθείτε με ασφάλεια
στον κόσμο του διαδικτυακού φλερτ
».