Η Debbie Weinstein νέα πρόεδρος της Google για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA)

Related

Άρης: Το ρόβερ Perseverance της NASA σπάει το ρεκόρ οδήγησης και κουβαλά μια δυνητικά συγκλονιστική ανακάλυψη

Στις 11 Οκτωβρίου, το Perseverance, το εξερευνητικό όχημα με τους έξι τροχούς, έφτασε τα 45,22 χιλιόμετρα οδήγησς στον Άρη, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 45,16 χιλιομέτρων που κατείχε ο προκάτοχός του, το Opportunity. Το Opportunity πέρασε σχεδόν 15 χρόνια στην επιφάνεια του Άρη, από το 2004 έως το 2018. Το Perseverance, το οποίο προσγειώθηκε τον Φεβρουάριο

Bending Spoons: Αγοράζει τις «ξεχασμένες» εταιρείες της τεχνολογίας

Μια διαφορετική επενδυτική διαδρομή στην αγορά τεχνολογίας ακολουθεί η Bending Spoons: εξαγοράζει γνωστές ψηφιακές επιχειρήσεις που έχουν χάσει την παλιά τους δυναμική και επιχειρεί να τις μετατρέψει σε σταθερές πηγές κερδοφορίας. Όπως αναδεικνύει το CNBC, η ιταλική εταιρεία βρίσκει ευκαιρίες εκεί όπου η επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης έχει εντείνει την αβεβαιότητα και συμπιέσει τις αποτιμήσεις.

Ελλάδα και AI: Η ελκυστικότητα αυξάνεται, η επιχειρηματική υιοθέτηση μένει πίσω

Την απόσταση ανάμεσα στη βελτίωση της επενδυτικής εικόνας της Ελλάδας στην τεχνητή νοημοσύνη και στην πραγματική αξιοποίησή της από τις επιχειρήσεις αναδεικνύει η έρευνα «EY Attractiveness Survey Ελλάδα». Ενώ το 60% των συμμετεχόντων αναγνωρίζει ότι οι πολιτικές της χώρας για την AI έχουν ενισχύσει την ελκυστικότητά της ως επενδυτικού προορισμού την τελευταία τριετία, μόλις το

Μετάφραση με ΑΙ: Πόσο κοντά είμαστε στην πλήρη αντικατάσταση των ανθρώπων;

Στην ιατρική και τη νομική, η αδυναμία της τεχνητής νοημοσύνης να διακρίνει ειδική ορολογία (π.χ. συγχέοντας τις ιατρικές μονάδες «micro» και «milli») μπορεί να έχει ολέθριες, ακόμη και θανατηφόρες συνέπειες. Τα σύγχρονα μεταφραστικά εργαλεία παράγουν κείμενα που διαβάζονται απόλυτα φυσικά, καμουφλάροντας τα νοηματικά λάθη και καθιστώντας τον εντοπισμό τους πολύ πιο δύσκολο σε σχέση με

Big Tech: Η χειρότερη εβδομάδα από την έναρξη των δασμών Τραμπ

Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από την ανακοίνωση των σαρωτικών δασμών του Ντόναλντ Τραμπ, τον Απρίλιο του 2025, κατέγραψαν οι μεγάλες τεχνολογικές μετοχές στις ΗΠΑ, καθώς οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της επενδυτικής έκρηξης στην τεχνητή νοημοσύνη οδήγησαν τους επενδυτές προς τη σχετική ασφάλεια των κρατικών ομολόγων. Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Nasdaq 100 έκλεισε

Τεχνητή Νοημοσύνη στη βιομηχανία: Απόλυτη κυριαρχία της Κίνας – Πώς «αντεπιτίθεται» η Ευρώπη

Η Κίνα ελέγχει πλέον το εντυπωσιακό 54% των νέων βιομηχανικών ρομπότ παγκοσμίως, έχοντας ξεπεράσει το στάδιο των δοκιμών, με την υιοθέτηση του AI στη μεταποίηση να αγγίζει το 67%. Η Γηραιά Ήπειρος ρίχνει στη μάχη βιομηχανικούς κολοσσούς (Siemens, ABB, Schneider Electric) και δημιουργεί ένα δίκτυο 19 «AI Factories» για να επιβάλει την «κυριαρχία των δεδομένων».

Anthropic: Προσφέρει διψήφια απόδοση στην Blackstone, για χρηματοδότηση

Η Anthropic προσφέρει στην Blackstone υψηλή απόδοση άνω του 10% για τη χρηματοδότηση της τελευταίας συμφωνίας της για τσιπ, υπογραμμίζοντας την προθυμία της νεοσύστατης επιχείρησης να αντέξει το υψηλό κόστος δανεισμού για τη χρηματοδότηση δαπανηρών υποδομών τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με τους Financial Times, το πακέτο χρέους ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την ονομασία «Project North

Γιατί ορισμένοι CEOs απαγορεύουν την καθολική χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στην εργασία

Ο CEO της Paysend, Ben Chisell, περιορίζει την πρόσβαση σε γενικά εργαλεία AI αποκλειστικά στους εργαζομένους υψηλών επιδόσεων, απαιτώντας τους να αποδείξουν πρώτα την προστιθέμενη αξία της τεχνολογίας. Έρευνα της βρετανικής κυβέρνησης αποκαλύπτει ότι, ενώ το 75% των επιχειρήσεων είδε βελτίωση στην παραγωγικότητα χάρη στο AI, το 77% δεν διαπίστωσε καμία αύξηση στα έσοδά του.

Apple: Εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες το πτυσσόμενο iPhone

«Ξέμεινε» η Apple από νέο μοντέλο της, το πτυσσόμενο iPhone Duo, καθώς είχε «εξαιρετικά μεγάλη» ζήτηση και η συσκευή εξαντλήθηκε στον ιστότοπο της εταιρείας μέχρι τον επόμενο χρόνο μέσα σε λίγες ώρες αφότου διατέθηκε προς πώληση. Ο τεχνολογικός όμιλος των 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δέχεται ηλεκτρονικές παραγγελίες για το τηλέφωνο, το

Η AI ακριβαίνει το 5G: Η προειδοποίηση της Ericsson και ο λογαριασμός για την Ελλάδα

Η Ericsson προειδοποιεί για αυξημένο κόστος εξαρτημάτων το 2027. Πώς η ζήτηση της AI για μνήμες επηρεάζει τις επενδύσεις 5G στην ελληνική αγορά σήμερα.

Starlink: Το «διαμάντι» της αυτοκρατορίας του Ίλον Μασκ και η γεωπολιτική του ισχύς

Η δορυφορική υπηρεσία ίντερνετ Starlink έχει γίνει κρίσιμη υποδομή για εκατομμύρια χρήστες, κυβερνήσεις και στρατούς. Η ισχύς της, όμως, ενισχύει και την επιρροή του ιδρυτή της, προκαλώντας ανησυχίες για την εξάρτηση από έναν ιδιώτη, σημειώνει ο Business Insider. Η στιγμή που ο Λουκ Χάρτλεϊ κατάλαβε πόσο εξαρτημένος ήταν από το Starlink ήρθε στη μέση του

Τεχνητή νοημοσύνη: Οι μεγαλύτερες επενδύσεις το 2026 – Τα σχέδια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων

Το 2026 εξελίσσεται σε χρονιά-ορόσημο για τις επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI). Οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες του κόσμου κατευθύνουν τεράστια κεφάλαια σε κέντρα δεδομένων, εξειδικευμένα τσιπ, υποδομές cloud και ενεργειακά συστήματα, επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν την υπολογιστική ισχύ που απαιτούν τα ολοένα πιο σύνθετα μοντέλα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley, η συνολική επένδυση σε υποδομές

Share

Ακολουθήστε το fibernews.gr στη Google
Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι η Debbie Weinstein αναλαμβάνει τη θέση της Προέδρου της Google για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA).

Καθώς η Google συνεχίζει τα επιτεύγματα στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), η Debbie Weinstein θα ηγείται της προσπάθειας της εταιρείας να διασφαλίσει ότι ο κάθε άνθρωπος στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μ. Ανατολή, Αφρική) θα επωφελείται από την καινοτόμο τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης. Σύμφωνα με την εταιρεία Public First, τα προϊόντα, οι πλατφόρμες και τα εργαλεία της Google συνεισέφεραν περίπου 179 δισ. ευρώ σε οικονομική δραστηριότητα το 2023 μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και έδωσαν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απασχολούν πάνω από 3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Debbie Weinstein θα επικεντρωθεί στο να βοηθήσει τους χρήστες, τις επιχειρήσεις, τους συνεργάτες και τις κυβερνήσεις σε όλες χώρες της περιοχής ΕΜΕΑ να αξιοποιήσουν τις σημαντικές, αναξιοποίητες -μέχρι τώρα- δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη. Μία πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Implement Consulting Group, για λογαριασμό της Google, εκτιμά ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη (GenAI) θα μπορούσε να προσθέσει μεταξύ 1,2 και 1,4 τρισεκατομμύρια ευρώ στο ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή αλλιώς ποσοστό που αγγίζει το 8%, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Ο Philipp Schindler, Senior Vice President και Chief Business Officer της Google, ανέφερε: «Ζούμε στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και μόλις τώρα έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τον μετασχηματιστικό της αντίκτυπο στις επιχειρήσεις και την κοινωνία. Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την τεχνολογία, είμαι ενθουσιασμένος που διορίσαμε ως Πρόεδρο της Google για την περιοχή EMEA μια ηγέτιδα με όραμα. Η Debbie διαθέτει σημαντική εμπειρία στην επίτευξη ανάπτυξης που ωφελεί όλους, καθώς και το πάθος και την αποφασιστικότητα που απαιτούνται για την επιτυχία των πελατών μας, καθώς φέρνουμε τα καλύτερα στοιχεία της εποχής Gemini σε όλους, στην περιοχή EMEA».

Η Debbie Weinstein, Πρόεδρος της Google για την EMEA, πρόσθεσε: «Η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική συνθέτουν μια περιοχή εκπληκτικά διαφορετική και ποικιλόμορφη, όμως η τεράστια ευκαιρία ανάπτυξης που μπορεί να δημιουργήσει η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι καθολική. Προτεραιότητά μου θα είναι να αξιοποιήσω αυτές τις δυνατότητες για να αναδείξω την ανάπτυξη που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη για όλους – χρήστες, επιχειρήσεις, συνεργάτες και κυβερνήσεις σε κάθε μέρος της περιοχής. Είμαι ενθουσιασμένη που αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο σε μια κομβική στιγμή, σε μια εταιρεία όπου εργάζομαι εδώ και δέκα χρόνια και ηγούμαι πλέον μιας περιοχής όπου έχω περάσει μεγάλο μέρος της ζωής μου».

Πάνω από 29.000 άνθρωποι εργάζονται για την Google στην περιοχή ΕΜΕΑ σε 56 γραφεία, σε 35 χώρες. Υπάρχουν ομάδες της Google σε όλη την περιοχή που κατασκευάζουν προϊόντα, από το Android, το Chrome και το Cloud, έως την Αναζήτηση και το YouTube, ενώ παράλληλα διαχειρίζονται τις τεχνολογικές υποδομές της εταιρείας. Επίσης, η περιοχή ΕΜΕΑ ηγείται σημαντικής προόδου στην έρευνα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η Google DeepMind, με έδρα το Λονδίνο, έχει σημειώσει σημαντικές καινοτομίες, όπως το βραβευμένο με Νόμπελ AlphaFold, που επιταχύνει την επιστημονική έρευνα σε πολλούς τομείς της επιστήμης. Στην Κένυα και τη Γκάνα, ερευνητές της Google χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για την πρόβλεψη πλημμυρών και την ενίσχυση της ασφάλειας τροφίμων.

Το βιογραφικό

Η Debbie Weinstein εντάχθηκε στην Google το 2014 και από τότε έχει αναλάβει ηγετικούς ρόλους τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι πρότινος υπήρξε Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια της Google για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Πριν από αυτό, ως Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Λύσεων για Διαφημιζόμενους, είχε καθοριστικό ρόλο στο να εξασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις κάθε μεγέθους σε όλο τον κόσμο μπορούν να αναπτύσσονται μέσω του YouTube. Η Debbie εντάχθηκε στη Google ως Γενική Διευθύντρια των ομάδων πωλήσεων, στρατηγικής και λειτουργιών της εταιρείας σε όλη την περιοχή EMEA.

Πριν από την ένταξή της στην Google, η Debbie ήταν Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Unilever, όπου ήταν υπεύθυνη για τον παγκόσμιο στρατηγικό σχεδιασμό επικοινωνίας, την ανάπτυξη του ψηφιακού μάρκετινγκ και τη καθοδήγηση των παγκόσμιων συνεργασιών της εταιρείας μέσων ενημέρωσης της εταιρείας. Η δουλειά της στη Unilever έχει αναγνωριστεί ευρέως, αποσπώντας πλήθος βραβείων στον τομέα της, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων Cannes Lions, καθώς και την τιμητική διάκριση Game Changer από την Advertising Women of New York.

Νωρίτερα στην καριέρα της, η Debbie εργάστηκε στις πωλήσεις, το μάρκετινγκ, τη στρατηγική και την επιχειρηματική ανάπτυξη σε εταιρείες μέσων ενημέρωσης όπως η Viacom, η MTV Networks και η Bolt.com. Ίδρυσε μία εταιρεία παιδικών τροφίμων, την Swingset Kitchens και ξεκίνησε την καριέρα της ως τραπεζίτης επενδύσεων στον τομέα των συγχωνεύσεων και εξαγορών στην Goldman, Sachs & Co. Έχει MBA από το Harvard Business School και πτυχίο (BA) από το Brown University.

Η AI ακριβαίνει το 5G: Η προειδοποίηση της Ericsson και ο λογαριασμός για την Ελλάδα

Η Ericsson προειδοποιεί για αυξημένο κόστος εξαρτημάτων το 2027. Πώς η ζήτηση της AI για μνήμες επηρεάζει τις επενδύσεις 5G στην ελληνική αγορά σήμερα.

Το μέλλον είναι εδώ: O Έλον Μασκ παρουσίασε το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο

Ένα σπορ αυτοκίνητο που μπορεί να εκτοξεύεται στον αέρα και να πραγματοποιεί περιστροφές πάνω από το έδαφος παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, επιχειρώντας να αναζωπυρώσει την εικόνα της εταιρείας ως ενός τολμηρού και καινοτόμου κατασκευαστή. Το νέο Tesla Roadster είναι εξοπλισμένο με προωθητήρες από τη διαστημική εταιρεία του, τη SpaceX, και φιλοδοξεί