Image default
ΙΤ

Voucher 112 εκατ. ευρώ για την αγορά tablets, laptops και desktops από τους νέους

Σε τροχιά υλοποίησης τίθεται το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» για την αγορά, tablets, laptops και desktops από μαθητές και φοιτητές, μέσω συστήματος επιταγών (voucher). Πρόκειται για ένα από τα πρώτα προγράμματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, δικαιούχοι θα είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους. Ο αριθμός των συσκευών που θα διατεθούν μέσω του προγράμματος είναι σημαντικός και για την αγορά αρκεί να αναλογιστούμε ότι ο αριθμός tablets, laptops και desktops που συνήθως διακινείται συνολικά ετησίως είναι γύρω στα 900.000 τεμάχια.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.». Εντός των επόμενων ημερών, η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων προμηθευτών που κατασκευάζουν, διανέμουν και μεταπωλούν τεχνολογικό εξοπλισμό. Θα ακολουθήσει μια διαδικασία ελέγχου του εξοπλισμού των αιτούντων προμηθευτών, ώστε να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι ελάχιστες προδιαγραφές που έχουν οριστεί στην σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη χθες από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος. Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος. Οι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Related posts

Η Pylones Hellas υλοποιεί λύση Disaster Recovery για τον Όμιλο ΑΒΑΞ στο Cloud της AWS

fiber

ΟΤΕ: 550.000 οι FTTH γραμμές μέχρι το τέλος του χρόνου

fiber

Η επιδείνωση της οικονομίας προκαλεί πλήγμα στις δαπάνες πληροφορικής

fiber

Μπλόκο στο cloud εκτός ΕΕ; – Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ προειδοποιεί

fiber

AWS: Τεράστια επένδυση 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο cloud της Ινδίας

fiber

Έκδοση ειδικού σήματος απαλλαγής από το τέλος στάθμευσης μέσω του gov.gr

fiber