Image default
Uncategorized

Η NIKON εντυπωσίασε με τέσσερις νίκες στα βραβεία EISA

Η Nikon βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι τέσσερα από τα προϊόντα της αναγνωρίστηκαν στα βραβεία EISA Awards 2022-2023.

Το κορυφαίο μοντέλο mirrorless φωτογραφικής μηχανής της Nikon, η Z 9, εντυπωσίασε τους κριτές και βραβεύτηκε ως «Camera of the Year» (Φωτογραφική μηχανή της χρονιάς). Οι φακοί NIKKOR επίσης θριάμβευσαν καθώς ο NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S κέρδισε το βραβείο “Telephoto Lens” (Τηλεφακός) ο NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S κέρδισε το βραβείο “Professional Telephoto Lens” (Επαγγελματικός τηλεφακός) και ο NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S κέρδισε στην κατηγορία «Macro Lens» (Φακός macro). 

Καθώς θεωρείται ότι αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού στον κλάδο, η Z 9 έχει περιγραφεί ως «η πιο προηγμένη και ικανή φωτογραφική μηχανή που μπορείτε να αγοράσετε αυτή τη στιγμή» και έχει σχολιαστεί η εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας, η γρήγορη αυτόματη εστίαση και οι δυνατότητες video 8K που διαθέτει. Παράλληλα, για τον NIKKOR Z 800mm F 6.3 VR S ακούστηκαν έπαινοι για τις «compact διαστάσεις, το μικρό βάρος και την προσιτή τιμή του», χαρακτηριστικά που τον καθιστούν δημοφιλή επιλογή για τους φωτογράφους άγριας φύσης. 

O NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S αναγνωρίστηκε ως ο πρώτος φακός στο είδος του που περιλαμβάνει ενσωματωμένο τηλεμετατροπέα 1,4 x καθώς και γρήγορη αυτόματη εστίασή, ιδανική για τους φωτογράφους αθλητικών. Παράλληλα, ο NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S περιγράφηκε ως ένας «σχεδόν τέλειος φακός macro» χάρη στη μικρή ελάχιστη απόσταση εστίασης και τη λειτουργία αυτόματης εστίασης STM που τον έκανε να ξεχωρίζει στην κατηγορία του.

Αυτά τα τέσσερα βραβεία υπογραμμίζουν τη συνεχιζόμενη δέσμευση της Nikon για τη δημιουργία πρωτοποριακού εξοπλισμού στην κορυφή του κλάδου, παρέχοντας σε φωτογράφους και βιντεογράφους τη δυνατότητα να ξεπερνούν τα όρια του δυνατού. 

Σχόλια της Ένωσης EISA για τη Z 9, που κέρδισε το βραβείο «Camera of the Year» 2022-2023

«Η Nikon Z 9 είναι η πιο προηγμένη και ικανή φωτογραφική μηχανή που μπορείτε να αγοράσετε αυτή τη στιγμή. Ο στοιβαγμένος αισθητήρας CMOS πλήρους κάδρου 45,7 εκατομμυρίων pixel και ο γρήγορος επεξεργαστής EXPEED 7 αποδίδουν κορυφαία ποιότητα εικόνας και γρήγορες ταχύτητες λήψης έως τα 30 fps σε JPEG και τα 20 fps σε RAW, με πλήρη ανάλυση. Το γρήγορο σύστημα αυτόματης εστίασης με το προηγμένο σύστημα παρακολούθησης 3D της Nikon κλειδώνει εύκολα στα κινούμενα θέματα. Για τους βιντεογράφους, η Z 9 παρέχει εντός της φωτογραφικής μηχανής μια μεγάλη ποικιλία αναλύσεων και ταχυτήτων καρέ έως 12 bit raw 8K/60. Με τη σχεδίαση δύο τύπων λαβής και τη στιβαρή κατασκευή της, η Z 9 είναι ένα πρωτοποριακό και ισχυρό εργαλείο.

Σχόλια της Ένωσης EISA για το βραβείο “Telephoto Lens” στον φακό NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S για το 2022-2023

Οι υπερτηλεφακοί παραπέμπουν συνήθως σε τεράστιο μέγεθος, μεγάλο βάρος και υψηλή τιμή. Επομένως, ο νέος τηλεφακός 800 mm της Nikon είναι μια ευχάριστη έκπληξη με τις compact διαστάσεις, το χαμηλό βάρος και την προσιτή τιμή του. Η Nikon το κατάφερε αυτό με τη χρήση στοιχείου φακού Phase Fresnel (PF), το οποίο επέτρεψε να μειωθεί σημαντικά το μήκος του φακού. Επιπρόσθετα, διάφορα στοιχεία φακού έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να μεταφέρουν το κέντρο βάρους κοντά στο σώμα του φακού, για να είναι όντως δυνατό να φωτογραφίζει κανείς με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Παρά το μειωμένο μέγεθός του, παρέχει άριστη ποιότητα, εξασφαλίζοντας πως αυτός ο νέος τηλεφακός θα αγαπηθεί πολύ από τους φωτογράφους άγριας φύσης.

Σχόλια της EISA για το βραβείο «Professional Telephoto Zoom Lens» που απονεμήθηκε στον φακό NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S 

Οι φακοί 400 mm f/2,8 είναι το συνήθεις για τις φωτογραφίσεις αθλητικών και συχνά χρησιμοποιούνται με τηλεμετατροπέα. Ο NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S είναι ο πρώτος φακός τέτοιου τύπου που περιλαμβάνει ενσωματωμένο τηλεμετατροπέα 1,4x, ο οποίος ενεργοποιείται με ένα βολικό διακόπτη. Έτσι, οι φωτογράφοι μπορούν να αυξάνουν εύκολα την εστιακή απόσταση στα 560 mm. Παρά αυτήν την προσθήκη, ο φακός είναι ελαφρύτερος κατά 20% από τον προκάτοχό του για μοντούρα F. Όπως είναι αναμενόμενο για έναν φακό που έχει κατασκευαστεί για επαγγελματική χρήση, αυτός ο ευέλικτος τηλεφακός εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα κατασκευής, γρήγορη αυτόματη εστίαση και άριστη οπτική απόδοση.

Σχόλια της EISA για το βραβείο «Macro Lens» που απονεμήθηκε στον φακό NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR για το 2022-2023

Αυτός είναι ένας σχεδόν τέλειος φακός macro. Με τον εντελώς νέο οπτικό σχεδιασμό του, αυτός ο φακός έχει σημαντικά μεγαλύτερη ευκρίνεια από τον αντίστοιχο για τη μοντούρα F. Η απόδοση είναι ήδη εξαιρετική στο μέγιστο διάφραγμα, δεν υπάρχει παραμόρφωση και η δημιουργία βινιέτας ουσιαστικά ανεπαίσθητη. Η εστίαση επιτυγχάνεται γρήγορα χάρη στους δύο μηχανισμούς STM που κινούν δύο ομάδες φακών, ενώ τα 4,5 στοπ απόσβεσης κραδασμών διευκολύνουν τις λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Ο φακός παρέχει μικρή απόσταση εστίασης 0,29 m και περιλαμβάνει διακόπτη περιορισμού για να μειώνετε το εύρος λειτουργίας σε έως 0,5 m. Τέλος, ο φακός περιλαμβάνει στεγανοποίηση για προστασία από τις καιρικές συνθήκες ώστε να χρησιμοποιείται ανεξάρτητα από τον καιρό.

Κάθε χρόνο, τα βραβεία EISA αναγνωρίζουν τα νέα προϊόντα που συνδυάζουν την προηγμένη τεχνολογία και τα ελκυστικά χαρακτηριστικά με την κορυφαία απόδοση στην κατηγορία τους. Τα βραβεία EISA εκτείνονται από τα πιο προσιτά προϊόντα με καλή σχέση ποιότητας-τιμής, έως τις πιο φιλόδοξες εκφράσεις των σύγχρονων καταναλωτικών ηλεκτρονικών. Οι κατηγορίες βραβείων αλλάζουν κάθε χρόνο, αντικατοπτρίζοντας την εξέλιξη της σχεδίασης προϊόντων και της συνδεσιμότητας, ωστόσο κάθε νικητής EISA Award παραμένει ο κορυφαίος στην κατηγορία του.

Επισκεφθείτε την τοποθεσία web της EISA για περισσότερες πληροφορίες: https://www.eisa.eu/ 

 

Related posts

Η ΕΟΝ προβάλει τη φιλανθρωπική συναυλία του διάσημου ουκρανικού ροκ συγκροτήματος Okean Elzy

fiber

Μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η επιδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και οι ψηφιακές λύσεις της Microsoft

fiber

6 OLED TV για το απόλυτα βαθύ μαύρο που αναδεικνύει κάθε χρώμα

fiber

Η Sunlight Group επενδύει σε νέα εγκατάσταση μπαταριών λιθίου στη Βόρεια Καρολίνα

fiber

CES 2023: Η νέα τηλεόραση OLED της LG με τεχνολογία Zero Connect επαναπροσδιορίζει την ελευθερία στον σχεδιασμό του χώρου

fiber

Δυναμική παρουσία της Lancom στο International Telecoms Week 2023

fiber