Η μερική αποκρατικοποίηση της CYTA, με την προσέλκυση στρατηγικού-συνεργάτη επενδυτή εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στις προτεραιότητες που έθεσε ο νέος Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης στην πρώτη του παρουσία στη Βουλή, όπου παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής και του κυβερνητικού προγράμματος, όπως αυτές αποτυπώνονται στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020 αλλά και στον τριετή δημοσιονομικό σχεδιασμό. Σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις ο κ. Πετρίδης έθεσε τις ακόλουθες εφτά προτεραιότητες:
Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Μεταρρύθμιση των δικαστηρίων – Προώθηση θεμάτων μεταρρύθμισης του συστήματος διαχείρισης ανθρώπινων πόρων στη δημόσια υπηρεσία – Απλοποίηση του Πλαισίου Αδειοδότησης για την έκδοση πολεοδομικών και οικοδομικών αδειών – Απλοποίηση του Πλαισίου Αδειοδότησης για την έκδοση πολεοδομικών και οικοδομικών αδειών -Νομοθετική θέσπιση των «κοινωνικών επιχειρήσεων» και τέλος την επανεξέταση της πρότασης για μερική αποκρατικοποίηση της CYTA, με την προσέλκυση στρατηγικού-συνεργάτη επενδυτή.
Ειδικότερα για το θέμα της αποκρατικοποίησης της CYTA, ο νέος Υπουργός Οικονομικών ζήτησε πιεστικά την ταχεία ιδιωτικοποίησης της CYTA «προτού να είναι πολύ αργά», αναφέροντας παράλληλα ότι «στο ίδιο πλαίσιο πολιτικής περιλαμβάνεται το Χρηματιστήριο και το Κρατικό Λαχείο».
Όπως είπε ο κ. Πετρίδης, «Η συνετή δημοσιονομική πολιτική δεν πρέπει να ακολουθείται ούτω μόνο λόγω δογματικών αντιλήψεων, ούτε μόνο γιατί οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επιβάλλουν. Οφείλουμε να την τηρούμε για το καλό της οικονομίας και των συμπολιτών μας», σημειώνοντας ότι «ο προϋπολογισμός για το 2020 κινείται στα ίδια ακριβώς πλαίσια μιας ορθολογικής και αναπτυξιακής δημοσιονομικής πολιτικής όπως τα προηγούμενα χρόνια».