Image default
INTERNET

Google και Apple ανακοινώνουν κοινή προσπάθεια εναντίον του κορωνοϊού

Η Google και η Apple ανακοίνωσαν την κοινή προσπάθειά τους προκειμένου να θέσουν τη χρήση της τεχνολογίας Bluetooth στην υπηρεσία κυβερνήσεων και οργανισμών υγείας, για να τους βοηθήσουν στην μείωση της διάδοσης του ιού.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση των δύο εταιρειών η κοινή προσπάθεια γίνεται πάντα με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικότητας και την ασφάλεια των χρηστών.

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) και τεχνολογία λειτουργικών συστημάτων για να βοηθήσουν την ενεργοποίηση του εντοπισμού επαφών. Η λύση αυτή θα εφαρμοστεί σε δύο στάδια:

Πρώτον, τον Μάιο, και οι δύο εταιρείες θα παρουσιάσουν API που επιτρέπουν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ συσκευών Android και iOS όταν χρησιμοποιούν εφαρμογές δημόσιων οργανισμών υγείας. Οι επίσημες αυτές εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες για λήψη μέσω των αντίστοιχων App Stores.

Δεύτερον, τους επόμενους μήνες, η Apple και η Google θα δημιουργήσουν μια ευρύτερη πλατφόρμα ιχνηλάτησης επαφών μέσω της τεχνολογίας Bluetooth, χρησιμοποιώντας ως βάση της λειτουργία αυτής, τις υποκείμενες πλατφόρμες.

Η Google και η Apple δεν θα αναπτύξουν οι ίδιες εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών. Αντίθετα, θα δημιουργήσουν την υποκείμενη τεχνολογία, που θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να φτιάξουν καλύτερες εφαρμογές σε σχέση με την ιδιωτικότητα των χρηστών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link: https://www.blog.google/inside-google/company-announcements/apple-and-google-partner-covid-19-contact-tracing-technology

Αρκετές χώρες- μεταξύ των οποίων η Σιγκαπούρη, το Ισραήλ, η Νότια Κορέα και η Πολωνία- ήδη χρησιμοποιούν τα κινητά των πολιτών τους για αποστολή ενημερώσεων/ συναγερμών για πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ άλλες αρχές- σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία- δουλεύουν πάνω σε δικές τους πρωτοβουλίες. Αντίστοιχες κινήσεις γίνονται και στις ΗΠΑ.

Οι δύο γίγαντες του χώρου της τεχνολογίας επιδιώκουν να δώσουν συνοχή σε αυτό, επιτρέποντας σε εφαρμογές «τρίτων» να διαμορφωθούν έτσι ώστε να περιλαμβάνουν τη λύση/ τεχνολογία τους. Αυτό θα έδινε διαλειτουργικότητα στις εφαρμογές, οπότε η ιχνηλάτηση επαφών θα συνεχίζεται καθώς οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν στο εξωτερικό και θα έρχονται σε επαφή με άτομα που χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές. Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε χαλάρωση των lockdowns και των περιορισμών μετακίνησης στα σύνορα.

Οι εταιρείες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα προστασίας ιδιωτικότητας, με επεξεργασία επαφών επί τόπου στο κινητό, καθώς και μέτρα κρυπτογράφησης. Επίσης, η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει την ενσωμάτωση δυνατοτήτων ιχνηλάτησης στα λειτουργικά- το iOS και το Android, με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να τις ενεργοποιούν/ απενεργοποιούν χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν εφαρμογή (αν και θα υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας με «τρίτες» εφαρμογές). Η δυνατότητα αυτή αναμένεται να αποσταλεί μέσω κάποιου μελλοντικού update, ωστόσο δεν γνωστοποιήθηκε πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Related posts

Το ημερολόγιο της κυβερνοασφάλειας για την περίοδο των Χριστουγέννων

fiber

H Ινδία θέτει σοβαρούς περιορισμούς στη χρήση του Internet

fiber

H Google ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την υπηρεσία Cloud Print

fiber

Η «τρομοκρατία» των trolls: «Δολοφονίες χαρακτήρων» με 100 ευρώ!

fiber

Developers:Day:Digital: Το online event για την εργασία στην Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες

fiber

Η Microsoft παραμένει το κορυφαίο προς μίμηση brand από τους hackers

fiber