Google: Ζητά επιβολή κανόνων στην τεχνητή νοημοσύνη

Related

Βαγγέλης Μαρινάκης: Το… photobombing στην κάμερα της Cosmote

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό Βαγγέλης Μαρινάκης: Το… photobombing στην κάμερα της Cosmote την ώρα που έκανε δηλώσεις ο Παναγιώτης Ρέτσος. Την ώρα που έκανε δηλώσεις ο Παναγιώτης Ρέστος, στην κάμερα της Cosmote, μετά την θρυλική νίκη του Ολυμπιακού με 2-4 στο Βίλα Παρκ, εκείνη ακριβώς την ώρα περνούσε από πίσω ο πρόεδρος…

Η ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ επέλεξε την Υπηρεσία Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης “IMPACT EINVOICING” του Ομίλου SOFTONE

H ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, κορυφαίος όμιλος εταιρειών με πολυετή δραστηριοποίηση στην ελληνική αγορά ενέργειας, επέλεξε την υπηρεσία ηλεκτρονικής τιμολόγησης IMPACT EINVOICING του Ομίλου SOFTONE, στο πλαίσιο ευθυγράμμισής της με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας αναφορικά με τη διαβίβαση φορολογικών δεδομένων παραστατικών στην ΑΑΔΕ και την ενημέρωση των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA.  Σε πλήρη διασύνδεση με τα υφιστάμενα πληροφοριακά…

Παγκρήτια Τράπεζα: Σε μία εφαρμογή εταιρικός και προσωπικός λογαριασμός

Μια νέα επιλογή στους εταιρικούς της πελάτες προσφέρει η Παγκρήτια Τράπεζα. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των ψηφιακών λειτουργιών της, η Τράπεζα διαθέτει πλέον την επικαιροποιημένη εφαρμογή Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Pancreta Online, η οποία υποστηρίζει  την πρόσβαση των εταιρειών με πολλαπλούς χρήστες.   Οι εταιρικοί χρήστες της Παγκρήτιας έχουν τη δυνατότητα μέσα στην ίδια εφαρμογή να διατηρούν τόσο…

Ταμειακή και POS σε μία συσκευή από την Worldline σε συνεργασία με την Eurobank

Η Worldline στην Ελλάδα (Worldline Greece & Cardlink a Worldline brand), σε συνεργασία με την Eurobank, έχει αναπτύξει και προσφέρει στις επιχειρήσεις την ολοκληρωμένη πλατφόρμα συναλλαγών Worldline All-in-One Platform, η οποία αναβαθμίζει το POS σε ταμειακή μηχανή δίνοντας τη δυνατότητα έκδοσης αποδείξεων, χωρίς να απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός. Η νέα πλατφόρμα, σχεδιασμένη να απλοποιεί και να…

Cosmote: Δίνει δωρεάν απεριόριστα data – Πώς θα τα πάρετε

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες προσφέρει και φέτος το Πάσχα σε όλους τους συνδρομητές της η COSMOTE, για να μπορούν να σερφάρουν ξένοιαστα από το κινητό τους, να ψυχαγωγούνται και να μοιράζονται online αγαπημένες στιγμές με τους φίλους τους, όπου κι αν βρίσκονται. Η προσφορά διατίθεται έως και τις 7 Μαΐου, για όλους…

Η Huawei ανακοίνωσε την Ευφυή Λύση Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας

Η Huawei παρουσίασε την καινοτόμα Ευφυή Λύση Διανομής (IDS) Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας στο Ρότερνταμ. Η IDS αναπτύχθηκε σε συνεργασία με εταίρους του οικοσυστήματος και μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και προκλήσεις της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η απώλεια υψηλών γραμμών, η αναξιόπιστη εξυπηρέτηση και το βάρος της διαχείρισης νέων ενεργειακών…

Εάν δεν χτυπάει το ξυπνητήρι στο iPhone σας, δεν φταίτε εσείς, υπάρχει… bug!

Εάν το iPhone σας δεν σας “ξυπνάει” τελευταία, δεν είστε οι μόνοι! Μετά από παράπονα χρηστών στο TikTok και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, η Apple επιβεβαίωσε στο Today ότι υπάρχει ένα σφάλμα λογισμικού που εμποδίζει το ξυπνητήρι του iPhone σε διάφορους χρήστες να χτυπήσει στην ώρα που το έχουν ορίσει. Σαφώς, η Apple έσπευσε να…

Nothing Phone (1): Άρχισε να λαμβάνει την ενημέρωση Nothing OS 2.5.5 με ενσωμάτωση του ChatGPT

Πακέτο ανάθμισης λογισμικού διατίθεται από σήμερα για το Nothing Phone (1) και ουσιαστικά πρόκειται για την ενημέρωση Nothing OS 2.5.5 που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα για το Phone (2) και το Phone (2a). Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της ενημέρωσης Nothing OS 2.5.5 είναι η ενσωμάτωση του ChatGPT, η οποία προσθέτει νέα γραφικά στοιχεία ChatGPT στην…

Τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης αποκαλύπτονται στην Cosmote TV

All Around Βρίσκεστε εδώ:  ΑρχικήAll AroundΤα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης αποκαλύπτονται στην Cosmote TV Στις 5 Μαΐου, η Cosmote TV θα αποκαλύψει τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ UNDERWONDER, παρουσιάζοντας την Ελλάδα μέσα από τα υποβρύχια σπήλαιά της. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα προβληθεί την Κυριακή του Πάσχα στις 21:00…

Η συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος και των Υπηρεσιών Υγείας

Η ψηφιοποίηση του υγειονομικού συστήματος και η χρήση τεχνολογίας και δεδομένων για τη βελτίωση της υγείας και των υπηρεσιών υγείας ήταν τα κεντρικά μηνύματα στο πλαίσιο της συζήτησης «AI and Healthcare Revolution», που διεξήχθη στο συνέδριο τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η προσβασιμότητα των ασθενών στα ιατρικά τους δεδομένα,…

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρήστες χρησιμοποιούν το νέο One UI 6.1 και το Galaxy AI σε περισσότερες συσκευές Galaxy

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι οι λειτουργίες Galaxy AI, που ήταν αρχικά διαθέσιμες στη σειρά-ναυαρχίδα smartphones Samsung Galaxy S24, θα διατίθενται σε περισσότερες Galaxy συσκευές μέσω της νέας ενημέρωσης One UI 6.1. Η ενημέρωση έγινε διαθέσιμη στις σειρές Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 και Tab S9 από τα…

Τεχνητή νοημοσύνη: 12 κορυφαία AI app που μπορείτε να αξιοποιήσετε σήμερα!

Τα μοντέλα AI αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, επηρεάζοντας σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και εργαζόμαστε. Στις γραμμές που ακολουθούν, θα εξερευνήσουμε ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών και AI app, ειδικά σχεδιασμένων, ώστε να παρέχουν ιδέες και υποστήριξη σε καλλιτέχνες, προγραμματιστές, τεχνικούς και διακοσμητές, καθώς και στον μέσο χρήστη που επιδιώκει να βελτιστοποιήσει την παραγωγικότητά…

Underwonder: Τηλεοπτική πρεμιέρα για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV που «βουτά» στα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας

Μια ματιά στον συναρπαστικό κόσμο της σπηλαιοκατάδυσης, με επίκεντρο την εξερεύνηση των κρυμμένων υποβρύχιων σπηλαίων της Ελλάδας, προσφέρει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTE TV, «Underwonder». Η σειρά 4 επεισοδίων αποκαλύπτει ιστορίες κρυμμένες βαθιά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, συμβάλλοντας παράλληλα στην επιστημονική έρευνα και στην αποτύπωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η σειρά…

BEWISE: Συνεργάτης εμπιστοσύνης για την SYMEONIDES FASHION HOUSE και την υλοποίηση τεχνολογικών Microsoft λύσεων

Η BEWISE, ο μοναδικός Έλληνας συνεργάτης που κατέχει και τα 6 Microsoft Designations, συνεχίζει να ενισχύει την αποτελεσματικότητα της επιχείρησής σας μέσω των καινοτόμων εργαλείων της Microsoft. Στο πλαίσιο αυτό, η BEWISE έχει υλοποιήσει ολοκληρωμένο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού στη SYMEONIDES FASHION HOUSE (MARKS & SPENCER) στην Κύπρο, βασισμένο εξ’ ολοκλήρου σε Microsoft cloud BizApps τεχνολογίες. …

Η Samsung ξεκινά επίσημα την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή καμπάνια της στην τελική ευθεία για το Παρίσι 2024

Με λιγότερες από 100 ημέρες πριν από το Παρίσι 2024, η Samsung Electronics Co., Ltd., Παγκόσμιος Ολυμπιακός και Παραολυμπιακός Συνεργάτης, εγκαινίασε επίσημα την καμπάνια “Open always wins” – η οποία γιορτάζει τις κοινές αξίες του brand με τους επερχόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες για την ευρύνοια και ανακοίνωσε τα εγκαίνια της Olympic™️ rendezvous @ Samsung…

Share

Την επιβολή κανόνων στην τεχνητή νοημοσύνη ζήτησε ο Σούνταρ Πιτσάι, επικεφαλής της Google και της μητρικής της, Alphabet, σε άρθρο του στους Financial Times, με τίτλο «Γιατί η Google θεωρεί πως χρειάζονται κανόνες στην ΑΙ» (Why Google thinks we need to regulate AI).

Όπως
τονίζει ο Πιτσάι, οι εταιρείες δεν μπορούν «απλά να φτιάχνουν νέες
τεχνολογίες και να αφήνουν τις δυνάμεις της αγοράς να αποφασίζουν πώς θα
χρησιμοποιηθούν».

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού του
χώρου της τεχνολογίας αναφέρεται στις έρευνες της Google και
της Alphabet στο αντικείμενο και τα επιτεύγματά τους, τονίζοντας ωστόσο
πως «η ιστορία είναι γεμάτη παραδείγματα σχετικά με το πώς οι αρετές της
τεχνολογίας δεν είναι εγγυημένες. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης
επέτρεψαν στους ανθρώπους να ταξιδεύουν πέρα από τις περιοχές τους, αλλά
επίσης προκάλεσαν περισσότερα ατυχήματα. Το Ίντερνετ κατέστησε δυνατή
τη διασύνδεση με όλους και τη λήψη πληροφοριών από παντού, αλλά επίσης
και ευκολότερη την εξάπλωση της παραπληροφόρησης».

Όσον αφορά
στις αρνητικές επιπτώσεις της ΑΙ, αναφέρεται σε θέματα όπως
τα deepfakes και τις κακόβουλες χρήσεις της τεχνολογίας αναγνώρισης
προσώπου, προσθέτοντας πως «ενώ γίνεται ήδη κάποια δουλειά για την
αντιμετώπιση αυτών των προβληματισμών, αναπόφευκτα θα υπάρξουν
περισσότερες προκλήσεις εμπρός που καμία εταιρεία ή βιομηχανία δεν
μπορεί να λύσει μόνη της».

«Η ΕΕ και οι ΗΠΑ ήδη αρχίζουν να αναπτύσσουν ρυθμιστικές προτάσεις. Η διεθνής ευθυγράμμιση θα είναι κρίσιμη για να λειτουργήσουν τα διεθνή στάνταρ. Για να φτάσουμε εκεί, χρειαζόμαστε συμφωνία σε θεμελιώδεις αξίες. Εταιρείες όπως οι δικές μας δεν μπορούν απλά να φτιάχνουν πολλά υποσχόμενες νέες τεχνολογίες και να αφήνουν τις δυνάμεις της αγοράς να αποφασίζουν πώς θα χρησιμοποιηθούν. Είναι εξίσου επιτακτικό για εμάς να διασφαλίσουμε πως αυτή η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για καλό και θα είναι διαθέσιμη σε όλους».

Συνεχίζοντας, ο Πιτσάι τονίζει πως
«δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου πως η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να
υπόκειται σε κανόνες. Είναι πολύ σημαντική για να μην γίνει αυτό. Το
μόνο ερώτημα είναι πώς να το προσεγγίσουμε».

Ο επικεφαλής της Google αναφέρεται στις αρχές που παρουσίασε η εταιρεία το 2018 για την τεχνητή νοημοσύνη, που συνιστούν κατευθυντήριες γραμμές για «αποφυγή προκαταλήψεων, εντατικές δοκιμές για ασφάλεια, σχεδιασμό με την ιδιωτικότητα κατά νου και να είναι υπόλογη η τεχνολογία στους ανθρώπους. Επίσης, προσδιορίζουν τομείς όπου δεν θα σχεδιάσουμε ή θα αναπτύξουμε ΑΙ, όπως προς υποστήριξη μαζικής παρακολούθησης ή παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά οι αρχές που παραμένουν στα χαρτιά είναι ανούσιες. Οπότε αναπτύξαμε επίσης εργαλεία για να τις θέσουμε σε ισχύ, όπως η δοκιμή αποφάσεων ΑΙ για δικαιοσύνη και η διεξαγωγή ανεξάρτητων αξιολογήσεων νέων προϊόντων ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πήγαμε ακόμα παραπέρα και κάναμε αυτά τα εργαλεία και τον σχετικό open source κώδικα ευρέως διαθέσιμο, κάτι που θα επιτρέψει σε άλλους να χρησιμοποιήσουν την ΑΙ για καλό. Πιστεύουμε πως οποιαδήποτε εταιρεία αναπτύσσει νέα εργαλεία ΑΙ θα έπρεπε επίσης να υιοθετήσει κατευθυντήριες αρχές και εξαντλητικές διαδικασίες εξέτασης».

Όσον αφορά στην
επίβλεψη και τους κανόνες από κυβερνήσεις, ο Πιτσάι σημειώνει πως θα
παίξουν σημαντικό ρόλο. «Υπάρχοντες κανόνες όπως ο GDPR μπορούν να
λειτουργήσουν ως ισχυρή βάση. Τα καλά πλαίσια κανόνων θα λαμβάνουν
υπόψιν την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και την ευθύνη για να διασφαλίζεται
πως θα αναπτύξουμε τα σωστά εργαλεία με τους σωστούς τρόπους. Επίσης, οι
λογικοί κανόνες θα πρέπει ακόμη να έχουν μια αναλογική προσέγγιση,
εξισορροπώντας τους πιθανούς κινδύνους, ειδικά σε τομείς υψηλού ρίσκου,
με τις κοινωνικές ευκαιρίες».

Αναφερόμενος σε τομείς όπως τα
αυτόνομα οχήματα, ο επικεφαλής της Google γράφει πως οι κυβερνήσεις θα
πρέπει να θεσπίσουν κατάλληλους νέους κανόνες που λαμβάνουν υπόψιν όλα
τα σχετικά κόστη και οφέλη.

«Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη
δυνατότητα να βελτιώσει δισεκατομμύρια ζωές, και ο μεγαλύτερος κίνδυνος
είναι ίσως να μη συμβεί αυτό. Διασφαλίζοντας πως αναπτύσσεται υπεύθυνα
με τρόπου επωφελεί τους πάντες, μπορούμε να εμπνεύσουμε μελλοντικές
γενιές να πιστεύουν στη δύναμη της τεχνολογίας όσο πιστεύω κι εγώ»
καταλήγει σχετικά.