Η λάθος προσέγγιση της ΕΕ στις τεχνολογικές εταιρείες

Related

Εάν δεν χτυπάει το ξυπνητήρι στο iPhone σας, δεν φταίτε εσείς, υπάρχει… bug!

Εάν το iPhone σας δεν σας “ξυπνάει” τελευταία, δεν είστε οι μόνοι! Μετά από παράπονα χρηστών στο TikTok και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, η Apple επιβεβαίωσε στο Today ότι υπάρχει ένα σφάλμα λογισμικού που εμποδίζει το ξυπνητήρι του iPhone σε διάφορους χρήστες να χτυπήσει στην ώρα που το έχουν ορίσει. Σαφώς, η Apple έσπευσε να…

Nothing Phone (1): Άρχισε να λαμβάνει την ενημέρωση Nothing OS 2.5.5 με ενσωμάτωση του ChatGPT

Πακέτο ανάθμισης λογισμικού διατίθεται από σήμερα για το Nothing Phone (1) και ουσιαστικά πρόκειται για την ενημέρωση Nothing OS 2.5.5 που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα για το Phone (2) και το Phone (2a). Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της ενημέρωσης Nothing OS 2.5.5 είναι η ενσωμάτωση του ChatGPT, η οποία προσθέτει νέα γραφικά στοιχεία ChatGPT στην…

Τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης αποκαλύπτονται στην Cosmote TV

All Around Βρίσκεστε εδώ:  ΑρχικήAll AroundΤα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης αποκαλύπτονται στην Cosmote TV Στις 5 Μαΐου, η Cosmote TV θα αποκαλύψει τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ UNDERWONDER, παρουσιάζοντας την Ελλάδα μέσα από τα υποβρύχια σπήλαιά της. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα προβληθεί την Κυριακή του Πάσχα στις 21:00…

Η συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος και των Υπηρεσιών Υγείας

Η ψηφιοποίηση του υγειονομικού συστήματος και η χρήση τεχνολογίας και δεδομένων για τη βελτίωση της υγείας και των υπηρεσιών υγείας ήταν τα κεντρικά μηνύματα στο πλαίσιο της συζήτησης «AI and Healthcare Revolution», που διεξήχθη στο συνέδριο τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η προσβασιμότητα των ασθενών στα ιατρικά τους δεδομένα,…

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρήστες χρησιμοποιούν το νέο One UI 6.1 και το Galaxy AI σε περισσότερες συσκευές Galaxy

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι οι λειτουργίες Galaxy AI, που ήταν αρχικά διαθέσιμες στη σειρά-ναυαρχίδα smartphones Samsung Galaxy S24, θα διατίθενται σε περισσότερες Galaxy συσκευές μέσω της νέας ενημέρωσης One UI 6.1. Η ενημέρωση έγινε διαθέσιμη στις σειρές Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 και Tab S9 από τα…

Τεχνητή νοημοσύνη: 12 κορυφαία AI app που μπορείτε να αξιοποιήσετε σήμερα!

Τα μοντέλα AI αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, επηρεάζοντας σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και εργαζόμαστε. Στις γραμμές που ακολουθούν, θα εξερευνήσουμε ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών και AI app, ειδικά σχεδιασμένων, ώστε να παρέχουν ιδέες και υποστήριξη σε καλλιτέχνες, προγραμματιστές, τεχνικούς και διακοσμητές, καθώς και στον μέσο χρήστη που επιδιώκει να βελτιστοποιήσει την παραγωγικότητά…

Underwonder: Τηλεοπτική πρεμιέρα για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV που «βουτά» στα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας

Μια ματιά στον συναρπαστικό κόσμο της σπηλαιοκατάδυσης, με επίκεντρο την εξερεύνηση των κρυμμένων υποβρύχιων σπηλαίων της Ελλάδας, προσφέρει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTE TV, «Underwonder». Η σειρά 4 επεισοδίων αποκαλύπτει ιστορίες κρυμμένες βαθιά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, συμβάλλοντας παράλληλα στην επιστημονική έρευνα και στην αποτύπωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η σειρά…

BEWISE: Συνεργάτης εμπιστοσύνης για την SYMEONIDES FASHION HOUSE και την υλοποίηση τεχνολογικών Microsoft λύσεων

Η BEWISE, ο μοναδικός Έλληνας συνεργάτης που κατέχει και τα 6 Microsoft Designations, συνεχίζει να ενισχύει την αποτελεσματικότητα της επιχείρησής σας μέσω των καινοτόμων εργαλείων της Microsoft. Στο πλαίσιο αυτό, η BEWISE έχει υλοποιήσει ολοκληρωμένο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού στη SYMEONIDES FASHION HOUSE (MARKS & SPENCER) στην Κύπρο, βασισμένο εξ’ ολοκλήρου σε Microsoft cloud BizApps τεχνολογίες. …

Η Samsung ξεκινά επίσημα την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή καμπάνια της στην τελική ευθεία για το Παρίσι 2024

Με λιγότερες από 100 ημέρες πριν από το Παρίσι 2024, η Samsung Electronics Co., Ltd., Παγκόσμιος Ολυμπιακός και Παραολυμπιακός Συνεργάτης, εγκαινίασε επίσημα την καμπάνια “Open always wins” – η οποία γιορτάζει τις κοινές αξίες του brand με τους επερχόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες για την ευρύνοια και ανακοίνωσε τα εγκαίνια της Olympic™️ rendezvous @ Samsung…

Μάιος στην COSMOTE TV

Μάιος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του Μάρτιν Φρίμαν στο «The Responder» και τον 2ο κύκλο του «Anne Rice’s Interview With The Vampire» Νέα επεισόδια για το «The Outlaws» και το «Evil» 29 Απριλίου 2024 Η COSMOTE TV υποδέχεται τον Μάιο με τον 2ο κύκλο του υποψήφιου για 6 BAFTA «The Responder». Ο βραβευμένος…

Μάιος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του Μάρτιν Φρίμαν στο «The Responder» | ΕΙΔΗΣΕΙΣ 247

Καλώς ήρθατε στο eidisis247 (ειδήσεις 247) , ένα ειδησεογραφικό site όπου για 7 ήμερες και 24 ώρες το 24ωρο ενημερώνεται με τις τελευταίες ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο . Επικοινωνήστε μαζί μας: eidisis24@gmail.com Facebook @2021 - eidisis247.gr. All Right Reserved. Designed and Developed by eidisis247 Τελευταία Νέα Ελλαδα Πολιτική Οικονομία Κοινωνία Α.Μ.Θ.…

WHAT’S UP (Cosmote): Συνεχίζονται τα events του “YOU. MADE BY YOU.”

Σε Θεσσαλονική, Λάρισα και Πάτρα. Το πρωτότυπο βιωματικό πρόγραμμα αυτογνωσίας του WHAT’S UP, “YOU. MADE BY YOU.”, συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη (18/5), τη Λάρισα (25/5) και την Πάτρα (1/6). Οι εγγραφές για τα events ξεκίνησαν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στις δράσεις της COSMOTE για την στήριξη…

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του πελάτη

H τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας αλλάζοντας σημαντικά τον τρόπο που εργαζόμαστε, ενώ παράλληλα προσφέρει λύσεις που αυξάνουν την αποδοτικότητα και περιορίζουν το ανθρώπινο λάθος. Υπό αυτό το πρίσμα, η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιείται από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες παγκοσμίως στον κλάδο του online gaming, ώστε να αναβαθμίσει την εμπειρία διασκέδασης των…

Στις 5 Μαΐου στην Cosmote TV αποκαλύπτονται τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης

Την Κυριακή του Πάσχα στις 21:00 στην Cosmote History προβάλλεται το πρώτο επεισόδιο, της μοναδικής σειρά ντοκιμαντέρ, με επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, η οποία αποκαλύπτει ανεξερεύνητα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας μέσα από την ανθρώπινη σπηλαιοκατάδυση. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς εστιάζει στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, που αποτελεί ένα παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο και σημείο αναφοράς.…

Έφτιαξαν Escape Room στη Μαλαισία για το Galaxy S24 και όλα βασίζονται στο Galaxy AI!

Αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε την εντυπωσιακή Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, τότε να ξέρετε ότι μπορείτε να απολαύσετε την τελευταία συναρπαστική εμπειρία που προσφέρει η Samsung και είναι….. το Escape Room! Η εμπειρία, που ονομάζεται AI-Volution, δημιουργήθηκε στο εμπορικό κέντρο Semua House και η Samsung την περιγράφει ως εξής: Φανταστείτε τον εαυτό σας να βυθίζεται στην καρδιά της δράσης,…

Share

eu tech taxΤην Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Κομισιόν άνοιξε την πόρτα σε ένα σχέδιο 10 κρατών μελών, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, για να χτυπήσουν πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας με φόρο κύκλου εργασιών για να αντισταθμίσουν τα συστήματα αποφυγής τους.

Μια νέα πρόταση που παρουσιάστηκε από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κομισιόν, κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, επιτρέπει τέτοιου είδους μέτρα, ενώ συνεργάζεται με τα κράτη μέλη για μια καλύτερη και πιο μόνιμη λύση. Είναι λάθος: Ένας κακός φόρος είναι ένας κακός φόρος, είτε είναι προσωρινός είτε μόνιμος.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, τα «εγχώρια ψηφιοποιημένα επιχειρηματικά μοντέλα υπόκεινται σε πραγματικό φορολογικό συντελεστή μόνο 9%, λιγότερο από το ήμισυ σε σύγκριση με τα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα». Είναι πιο δύσκολο να φορολογηθεί μια επιχείρηση που έχει λιγότερα ενσώματα περιουσιακά στοιχεία. Η δυσκολία αυτή αυξάνεται με τα διασυνοριακά επιχειρηματικά μοντέλα που επιτρέπουν στις εταιρείες να μετακινούν άυλα περιουσιακά στοιχεία, όπως η πνευματική ιδιοκτησία, σε χώρους όπου οι φορολογικοί συντελεστές είναι χαμηλοί ή ανύπαρκτοι. Η Wal-Mart έχει πληρώσει 46 φορές περισσότερα στις κυβερνήσεις σε σχέση με την Amazon από το 2008. Η Google, η Amazon, η Apple – όλα τα αμερικανικά μεγάλα ονόματα στην τεχνολογία – πληρώνουν πολύ λίγο φόρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η προτιμώμενη προσέγγιση της ΕΕ είναι δυαδική. Πρώτον, θέλει να αλλάξει τους κανόνες τιμολόγησης των μεταβιβάσεων. Τώρα, μια εταιρεία μπορεί να πληρώσει λίγο πολύ όλα τα κέρδη της σε μια ανενεργή εταιρεία της Καραϊβικής που κατέχει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της. Γιατί; Επειδή οι ισχύοντες κανόνες απαιτούν τη σύγκριση αυτών των συμφωνιών με ισοδύναμες συναλλαγές στην αγορά – και η σύγκριση των μήλων με μήλα είναι εξαιρετικά δύσκολη στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας. Αυτό μπορεί να καθοριστεί με την εισαγωγή κανόνων έναντι αυτού του συγκεκριμένου τύπου κατάχρησης των τιμών μεταβίβασης.

Δεύτερον, η Κομισιόν θέλει να επανασχεδιάσει τους κανόνες «μόνιμης εγκατάστασης» που επιτρέπουν στις εταιρείες να επιλέξουν από πού να πληρώσουν τους φόρους τους. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης πρότεινε αρκετές πιθανές προσεγγίσεις για τον καθορισμό της βαρύτητας της παρουσίας μιας ψηφιακής πλατφόρμας σε μια συγκεκριμένη χώρα, για παράδειγμα, η απόδοση κέρδους σε διαφορετικές αγορές ανάλογα με τα έσοδα που πραγματοποιούνται σε αυτές, τον αριθμό των χρηστών της πλατφόρμας, των δεδομένων που συλλέγονται από αυτούς τους χρήστες. Η προσέγγιση της ΕΕ είναι να κατανείμει τα κέρδη σε μια χώρα ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων, τα περιουσιακά στοιχεία και τις πωλήσεις της επιχείρησης.

Ακούγεται σχετικά απλό – αλλά το πρόβλημα είναι ότι τέτοιοι κανόνες θα λειτουργούσαν μόνο αν όλοι – ιδανικά, κάθε χώρα στον κόσμο – τους υιοθετούσαν. Διαφορετικά, οι εταιρείες τεχνολογίας θα χρησιμοποιούν απλώς τις δικαιοδοσίες που δεν το κάνουν. Αυτό ωθεί η ομάδα των μεγαλύτερων οικονομιών G20, αλλά αντιμετωπίζει μεγάλη αντίσταση από τις μικρότερες χώρες που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στον φορολογικό ανταγωνισμό. Ακόμη και εντός της ΕΕ, η υιοθέτηση ενιαίων κανόνων δεν είναι εύκολη πρόταση: Η φορολογία είναι ένας τομέας στον οποίο τα ευρωπαϊκά κράτη φυλάσσουν με υπευθυνότητα την κυριαρχία τους και χώρες όπως η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο εξαρτώνται από τη διατήρηση των ήπιων φορολογικών συστημάτων τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα 10 έθνη προέβαλαν την πρόταση ότι οι εταιρείες τεχνολογίας να φορολογούνται απευθείας στα έσοδά τους παρά στο κέρδος. Είναι κάτι που κάνει η Ινδία από πέρυσι και είναι μάλλον μια απαίσια ιδέα. Ο φόρος κύκλου εργασιών είναι εύκολος να μεταβιβαστεί στους πελάτες και οι κυρίαρχες τεχνολογικές πλατφόρμες – όπως το Google και το Facebook στη διαφήμιση, για παράδειγμα – θα κάνουν ακριβώς αυτό. Οι διαφημιστές δεν είναι πιθανό να τις εγκαταλείψουν για τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης αν αυξήσουν τις τιμές τους, για παράδειγμα, 6% – το ποσοστό του φόρου κύκλου εργασιών στην Ινδία.

Είναι πολύ πιθανό οι κορυφαίοι υπουργοί οικονομικών των ευρωπαϊκών οικονομιών, οι οποίοι υπέγραψαν την πρόταση, να το καταλαβαίνουν. Η Ευρωπαϊκή Κομισιόν γνωρίζει επίσης τα προβλήματα φορολόγησης των σχεδόν μονοπωλίων στον κύκλο εργασιών. Η ανακοίνωση της Πέμπτης εξακολουθεί να διαφυλάσσει τρεις επιλογές γρήγορης επιδιόρθωσης: τον «φόρο εξισορρόπησης» που προτάθηκε από τα 10 έθνη, έναν φόρο παρακράτησης στις ψηφιακές συναλλαγές (τον οποίο προσπάθησε η πόλη Μπουένος Άιρες το 2014 και στη συνέχεια κατήργησε επειδή οι μεταποιητές πληρωμών δεν ήταν ικανοί να παρακρατήσουν τον φόρο, και η Κολομβία πρόκειται να δοκιμάσει από το επόμενο έτος) και μια ειδική εισφορά για την ψηφιακή διαφήμιση, που βασίζεται επίσης στον κύκλο εργασιών.

«Όλες οι βραχυπρόθεσμες επιλογές έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα», αναφέρει η ανακοίνωση. «Όμως κάτι πρέπει να γίνει.» Καθώς εξέδωσε την ανακοίνωση, ο κ. Ντομπρόβσκις επεσήμανε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας συνεχίζουν να αναπτύσσονται ταχύτερα από ό, τι η υπόλοιπη οικονομία. Αυτό σημαίνει ότι τα φορολογικά τους συστήματα καλύπτουν ένα αυξανόμενο μερίδιο των εταιρικών κερδών – ακριβώς όπως οι εταιρείες αυτές αντιπροσωπεύουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της κεφαλαιοποίησης της αγοράς.

Η Κομισιόν τονίζει ότι οποιαδήποτε λύση, έστω και προσωρινή, πρέπει να εγκριθεί, τουλάχιστον σε επίπεδο ΕΕ, έως ότου οι G20 την εξαπλώσουν ευρύτερα. Ουσιαστικά, υποστηρίζει την πρόταση των 10 εθνών ως τη μόνη που έχει σοβαρή υποστήριξη σήμερα. Αλλά η επικύρωση δεν κάνει την πρόταση πιο συνετή. Ο φόρος κύκλου εργασιών δεν απαιτεί καθολική συναίνεση. Οι δέκα χώρες – συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών αγορών της Ευρώπης – μπορούν απλώς να τις εισαγάγουν μόνες τους. Είναι τα πιο σύνθετα, αποτελεσματικότερα και δικαιότερα μέτρα αυτά που χρειάζονται τη συμφωνία όλων.

Η αίσθηση της επιτακτικότητας των ρυθμιστικών αρχών είναι κατανοητή. Ωστόσο, η ΕΕ χάνει την ευκαιρία να πει στα κράτη μέλη ότι είναι πιο σημαντικό να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της φορολογίας των τεχνολογιών από το να το κάνουν γρήγορα. Οι κακές προσωρινές λύσεις έχουν την τάση να παραμένουν και να παρεμποδίζουν καλύτερες.