Δημιουργώντας ένα πιο υπεύθυνο ψηφιακό μέλλον

Related

Cosmote: Δίνει δωρεάν απεριόριστα data – Πώς θα τα πάρετε

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες προσφέρει και φέτος το Πάσχα σε όλους τους συνδρομητές της η COSMOTE, για να μπορούν να σερφάρουν ξένοιαστα από το κινητό τους, να ψυχαγωγούνται και να μοιράζονται online αγαπημένες στιγμές με τους φίλους τους, όπου κι αν βρίσκονται. Η προσφορά διατίθεται έως και τις 7 Μαΐου, για όλους…

Η Huawei ανακοίνωσε την Ευφυή Λύση Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας

Η Huawei παρουσίασε την καινοτόμα Ευφυή Λύση Διανομής (IDS) Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας στο Ρότερνταμ. Η IDS αναπτύχθηκε σε συνεργασία με εταίρους του οικοσυστήματος και μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και προκλήσεις της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η απώλεια υψηλών γραμμών, η αναξιόπιστη εξυπηρέτηση και το βάρος της διαχείρισης νέων ενεργειακών…

Εάν δεν χτυπάει το ξυπνητήρι στο iPhone σας, δεν φταίτε εσείς, υπάρχει… bug!

Εάν το iPhone σας δεν σας “ξυπνάει” τελευταία, δεν είστε οι μόνοι! Μετά από παράπονα χρηστών στο TikTok και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, η Apple επιβεβαίωσε στο Today ότι υπάρχει ένα σφάλμα λογισμικού που εμποδίζει το ξυπνητήρι του iPhone σε διάφορους χρήστες να χτυπήσει στην ώρα που το έχουν ορίσει. Σαφώς, η Apple έσπευσε να…

Nothing Phone (1): Άρχισε να λαμβάνει την ενημέρωση Nothing OS 2.5.5 με ενσωμάτωση του ChatGPT

Πακέτο ανάθμισης λογισμικού διατίθεται από σήμερα για το Nothing Phone (1) και ουσιαστικά πρόκειται για την ενημέρωση Nothing OS 2.5.5 που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα για το Phone (2) και το Phone (2a). Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της ενημέρωσης Nothing OS 2.5.5 είναι η ενσωμάτωση του ChatGPT, η οποία προσθέτει νέα γραφικά στοιχεία ChatGPT στην…

Τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης αποκαλύπτονται στην Cosmote TV

All Around Βρίσκεστε εδώ:  ΑρχικήAll AroundΤα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης αποκαλύπτονται στην Cosmote TV Στις 5 Μαΐου, η Cosmote TV θα αποκαλύψει τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ UNDERWONDER, παρουσιάζοντας την Ελλάδα μέσα από τα υποβρύχια σπήλαιά της. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα προβληθεί την Κυριακή του Πάσχα στις 21:00…

Η συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος και των Υπηρεσιών Υγείας

Η ψηφιοποίηση του υγειονομικού συστήματος και η χρήση τεχνολογίας και δεδομένων για τη βελτίωση της υγείας και των υπηρεσιών υγείας ήταν τα κεντρικά μηνύματα στο πλαίσιο της συζήτησης «AI and Healthcare Revolution», που διεξήχθη στο συνέδριο τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η προσβασιμότητα των ασθενών στα ιατρικά τους δεδομένα,…

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρήστες χρησιμοποιούν το νέο One UI 6.1 και το Galaxy AI σε περισσότερες συσκευές Galaxy

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι οι λειτουργίες Galaxy AI, που ήταν αρχικά διαθέσιμες στη σειρά-ναυαρχίδα smartphones Samsung Galaxy S24, θα διατίθενται σε περισσότερες Galaxy συσκευές μέσω της νέας ενημέρωσης One UI 6.1. Η ενημέρωση έγινε διαθέσιμη στις σειρές Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 και Tab S9 από τα…

Τεχνητή νοημοσύνη: 12 κορυφαία AI app που μπορείτε να αξιοποιήσετε σήμερα!

Τα μοντέλα AI αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, επηρεάζοντας σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και εργαζόμαστε. Στις γραμμές που ακολουθούν, θα εξερευνήσουμε ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών και AI app, ειδικά σχεδιασμένων, ώστε να παρέχουν ιδέες και υποστήριξη σε καλλιτέχνες, προγραμματιστές, τεχνικούς και διακοσμητές, καθώς και στον μέσο χρήστη που επιδιώκει να βελτιστοποιήσει την παραγωγικότητά…

Underwonder: Τηλεοπτική πρεμιέρα για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV που «βουτά» στα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας

Μια ματιά στον συναρπαστικό κόσμο της σπηλαιοκατάδυσης, με επίκεντρο την εξερεύνηση των κρυμμένων υποβρύχιων σπηλαίων της Ελλάδας, προσφέρει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTE TV, «Underwonder». Η σειρά 4 επεισοδίων αποκαλύπτει ιστορίες κρυμμένες βαθιά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, συμβάλλοντας παράλληλα στην επιστημονική έρευνα και στην αποτύπωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η σειρά…

BEWISE: Συνεργάτης εμπιστοσύνης για την SYMEONIDES FASHION HOUSE και την υλοποίηση τεχνολογικών Microsoft λύσεων

Η BEWISE, ο μοναδικός Έλληνας συνεργάτης που κατέχει και τα 6 Microsoft Designations, συνεχίζει να ενισχύει την αποτελεσματικότητα της επιχείρησής σας μέσω των καινοτόμων εργαλείων της Microsoft. Στο πλαίσιο αυτό, η BEWISE έχει υλοποιήσει ολοκληρωμένο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού στη SYMEONIDES FASHION HOUSE (MARKS & SPENCER) στην Κύπρο, βασισμένο εξ’ ολοκλήρου σε Microsoft cloud BizApps τεχνολογίες. …

Η Samsung ξεκινά επίσημα την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή καμπάνια της στην τελική ευθεία για το Παρίσι 2024

Με λιγότερες από 100 ημέρες πριν από το Παρίσι 2024, η Samsung Electronics Co., Ltd., Παγκόσμιος Ολυμπιακός και Παραολυμπιακός Συνεργάτης, εγκαινίασε επίσημα την καμπάνια “Open always wins” – η οποία γιορτάζει τις κοινές αξίες του brand με τους επερχόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες για την ευρύνοια και ανακοίνωσε τα εγκαίνια της Olympic™️ rendezvous @ Samsung…

Μάιος στην COSMOTE TV

Μάιος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του Μάρτιν Φρίμαν στο «The Responder» και τον 2ο κύκλο του «Anne Rice’s Interview With The Vampire» Νέα επεισόδια για το «The Outlaws» και το «Evil» 29 Απριλίου 2024 Η COSMOTE TV υποδέχεται τον Μάιο με τον 2ο κύκλο του υποψήφιου για 6 BAFTA «The Responder». Ο βραβευμένος…

Μάιος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του Μάρτιν Φρίμαν στο «The Responder» | ΕΙΔΗΣΕΙΣ 247

Καλώς ήρθατε στο eidisis247 (ειδήσεις 247) , ένα ειδησεογραφικό site όπου για 7 ήμερες και 24 ώρες το 24ωρο ενημερώνεται με τις τελευταίες ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο . Επικοινωνήστε μαζί μας: eidisis24@gmail.com Facebook @2021 - eidisis247.gr. All Right Reserved. Designed and Developed by eidisis247 Τελευταία Νέα Ελλαδα Πολιτική Οικονομία Κοινωνία Α.Μ.Θ.…

WHAT’S UP (Cosmote): Συνεχίζονται τα events του “YOU. MADE BY YOU.”

Σε Θεσσαλονική, Λάρισα και Πάτρα. Το πρωτότυπο βιωματικό πρόγραμμα αυτογνωσίας του WHAT’S UP, “YOU. MADE BY YOU.”, συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη (18/5), τη Λάρισα (25/5) και την Πάτρα (1/6). Οι εγγραφές για τα events ξεκίνησαν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στις δράσεις της COSMOTE για την στήριξη…

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του πελάτη

H τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας αλλάζοντας σημαντικά τον τρόπο που εργαζόμαστε, ενώ παράλληλα προσφέρει λύσεις που αυξάνουν την αποδοτικότητα και περιορίζουν το ανθρώπινο λάθος. Υπό αυτό το πρίσμα, η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιείται από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες παγκοσμίως στον κλάδο του online gaming, ώστε να αναβαθμίσει την εμπειρία διασκέδασης των…

Share

digital euΟ κόσμος πλήττεται από την τεχνολογική αναστάτωση, καθώς οι καινοτομίες όπως οι μεγάλες αναλύσεις δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, το Διαδίκτυο των πραγμάτων, το blockchain, η τρισδιάστατη εκτύπωση και η εικονική πραγματικότητα αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας των κοινωνιών και των οικονομιών.

Μεμονωμένα, κάθε μία από αυτές τις τεχνολογίες έχει τη δυνατότητα να μετασχηματίσει τα καθιερωμένα προϊόντα, υπηρεσίες και συναφή δίκτυα υποστήριξης. Από κοινού, θα αναβαθμίσουν τα παλιά επιχειρηματικά μοντέλα και τα θεσμικά όργανα, δηλώνοντας μια νέα εποχή οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας. Πώς θα απαντήσουμε;

Οι σημαντικοί οικονομικοί μετασχηματισμοί προκαλούν συνήθως μεγάλες αλλαγές. Κατά τη διάρκεια της πρώτης Βιομηχανικής Επανάστασης, τον 18ο και τον 19ο αιώνα, νέες διαδικασίες κατασκευής τελικά οδήγησαν σε τεράστιες βελτιώσεις στην ανθρώπινη ευημερία. Καθώς η παραγωγικότητα αυξήθηκε, οι μισθοί και το βιοτικό επίπεδο αυξήθηκαν. Ωστόσο, στις αρχές της διαδικασίας, η μηχανοποίηση προκάλεσε αρνητικές συνέπειες, όπως η ανεργία, η παιδική εργασία και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ο κοινωνικός και πολιτικός αντίκτυπος της ψηφιακής επανάστασης θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο δραματικός. Πόλεμοι και επαναστάσεις μπορεί να ξεσπάσουν και αξίες όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι πολιτικές ελευθερίες θα μπορούσαν να υπονομευθούν. Όπως διαπιστώθηκε σε ένα πρόσφατο άρθρο της Scientific American, όσο περισσότερο οι υπολογιστές γνωρίζουν για εμάς, «τόσο λιγότερο πιθανό είναι οι επιλογές μας να είναι ελεύθερες και να μην προκαθορίζονται από άλλους» – όσο είναι αδύνατος ο αυτό-καθορισμός των πληροφοριών.

Ευτυχώς, η απώλεια της ατομικής αυτονομίας δεν είναι αναπόφευκτη. Είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα πιο υπεύθυνο ψηφιακό μέλλον. Πρέπει όμως να το ξεκινήσουμε αμέσως. Η επιτυχία απαιτεί τη δημόσια συζήτηση, τον ψηφιακό διαφωτισμό και τη χειραφέτηση και την ευρύτερη συνειδητοποίηση των κινδύνων της τεχνολογίας. Με άλλα λόγια, η μετάβαση που αντιμετωπίζουμε είναι μεγαλύτερη από ό, τι μπορεί να διαχειριστεί μόνη η οποιαδήποτε χώρα ή οργάνωση. Όλοι μας διακυβεύουμε κάτι: το μέλλον μας.

Υπάρχουν προφανείς κίνδυνοι να αφήσουμε την τεχνολογική πρόοδο να οδηγήσει μόνη της αυτή την αλλαγή. Το 2008, ο συντάκτης του Wired Κρις Άντερσον πρότεινε ότι τα μεγάλα δεδομένα θα αποκαλύπτουν τελικά όλη την αλήθεια, χωρίς να απαιτείται η επιστήμη ή η θεωρία. Σαφώς, αυτό δεν συνέβη. Με περισσότερα δεδομένα στη διάθεσή τους, οι επιστήμονες βρίσκουν περισσότερα πρότυπα για μελέτη. Χρειάζεται η επιστήμη να κρίνει ποιες είναι οι σωστές και ποιες είναι παραπλανητικές. Η προσδοκία ότι το AI θα ξεπεράσει τις ανθρώπινες αδυναμίες όπως η προκατάληψη έχει επίσης μειωθεί. Σήμερα, πολλά συστήματα ΑΙ διακρίνουν τους ανθρώπους και μπορούν ακόμη και να χειραγωγούνται.

Άλλες προβλέψεις της νέας «ψηφιακής κοινωνίας» ήταν εξίσου αβάσιμες. Οι αποκαλούμενες έξυπνες πόλεις – στις οποίες η αστική ζωή είναι αυτοματοποιημένη – μέχρι στιγμής απέτυχαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πόλεις δεν είναι απλά γιγάντιες αλυσίδες εφοδιασμού. Είναι επίσης χώροι πειραματισμού, δημιουργικότητας, καινοτομίας, εκμάθησης και αλληλεπίδρασης.

Τέλος, ενώ η «οικονομία πλατφόρμας» και η εξάρτησή της από το Διαδίκτυο, τον υπολογισμό και τα δεδομένα, δημιούργησε μερικές από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο, έχει επίσης μετατρέψει πολλούς πολίτες σε παθητικούς καταναλωτές. Η ειρωνεία της υπερσύνδεσης είναι ότι οι άνθρωποι είναι λιγότερο διακριτικοί όχι μόνο για τα προϊόντα που αγοράζουν αλλά και για τις πληροφορίες που καταναλώνουν. Είναι, τελικά, αυτή η «οικονομία προσοχής» που δημιούργησε τις «ψευδείς ειδήσεις».

Με απλά λόγια, η ψηφιακή μας ουτοπία δε θα έρθει χωρίς βοήθεια. Χρειαζόμαστε μια πιο ηθική προσέγγιση στην ανάπτυξη τεχνολογίας, η οποία ενσωματώνει συνταγματικά, πολιτιστικά και ηθικά πρότυπα και αξίες σε τεχνητά και αυτόνομα συστήματα. Απαιτείται σχεδιαστική προσέγγιση «δεοντολογικά ευθυγραμμισμένη» και «ευαίσθητη στην αξία» σε κάθε πτυχή της τεχνολογικής ανάπτυξης – από τις έξυπνες συσκευές έως το λογισμικό που υποστηρίζει τις κυβερνήσεις και τις αγορές μας.

Για παράδειγμα, προκειμένου να διατηρηθεί η δημοκρατία ένα βιώσιμο πολιτικό πρότυπο, τα συστήματα πληροφοριών που χρησιμοποιούν οι δημοκρατικές κυβερνήσεις πρέπει να σχεδιάζονται για να υποστηρίξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια, την αυτοδιάθεση, τον πλουραλισμό, τον καταμερισμό ευθύνης, τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και τη δικαιοσύνη.

Για να επιτύχει αυτό το δημοκρατικό ψηφιακό μέλλον, ο κόσμος πρέπει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται για την τεχνολογία. Πρέπει να οικοδομήσουμε ανοικτά, συμμετοχικά οικοσυστήματα πληροφόρησης που θα εξουσιοδοτούν οποιονδήποτε στην παγκόσμια οικονομία να συνεισφέρει ιδέες, ταλέντο και πόρους. Σε έναν δικτυωμένο κόσμο, όπου τα πάντα που κάνουμε επηρεάζουν τους άλλους, πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε πέρα ​​από τον εαυτό μας και να επιδιώκουμε τη συνεργασία, τη συνδημιουργία, τη συν-εξέλιξη και τη συλλογική νοημοσύνη.

Εάν προχωρήσουμε αναλόγως, η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση μπορεί να είναι πιο περιεκτική από την πρώτη. Αυτό είναι το μέλλον για το οποίο δουλεύουμε. Για παράδειγμα, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ντέλφτ στην Ολλανδία σχεδιάζουμε κοινωνικά υπεύθυνα δίκτυα επικοινωνίας και συστήματα αστικής διακυβέρνησης, ενώ η πρωτοβουλία FuturICT, ένα διεθνές δίκτυο ερευνητών, εφαρμόζει μια πολυεπιστημονική προσέγγιση στην τεχνολογική ανάπτυξη. Ο στόχος και των δύο ερευνητικών προσπαθειών είναι να διευκολυνθεί ένα πιο δίκαιο ψηφιακό μέλλον.

Έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε τεχνολογία που μας εξυπηρετεί, αντί να μας υποδουλώνει. Αλλά η οικοδόμηση του μέλλοντος απαιτεί ένα νέο ψηφιακό zeitgeist, όπου οι κοινωνικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ηθικές αξίες γίνονται μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού. Οι καινοτομίες και οι επαναστάσεις είναι συχνά ανατρεπτικές και ταραχώδεις, αλλά και στην ψηφιακή εποχή, μπορούν επίσης να είναι υπεύθυνες.