Το «Catch-22» της κυβερνοασφάλειας

Related

Βαγγέλης Μαρινάκης: Το… photobombing στην κάμερα της Cosmote

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό Βαγγέλης Μαρινάκης: Το… photobombing στην κάμερα της Cosmote την ώρα που έκανε δηλώσεις ο Παναγιώτης Ρέτσος. Την ώρα που έκανε δηλώσεις ο Παναγιώτης Ρέστος, στην κάμερα της Cosmote, μετά την θρυλική νίκη του Ολυμπιακού με 2-4 στο Βίλα Παρκ, εκείνη ακριβώς την ώρα περνούσε από πίσω ο πρόεδρος…

Η ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ επέλεξε την Υπηρεσία Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης “IMPACT EINVOICING” του Ομίλου SOFTONE

H ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, κορυφαίος όμιλος εταιρειών με πολυετή δραστηριοποίηση στην ελληνική αγορά ενέργειας, επέλεξε την υπηρεσία ηλεκτρονικής τιμολόγησης IMPACT EINVOICING του Ομίλου SOFTONE, στο πλαίσιο ευθυγράμμισής της με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας αναφορικά με τη διαβίβαση φορολογικών δεδομένων παραστατικών στην ΑΑΔΕ και την ενημέρωση των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA.  Σε πλήρη διασύνδεση με τα υφιστάμενα πληροφοριακά…

Παγκρήτια Τράπεζα: Σε μία εφαρμογή εταιρικός και προσωπικός λογαριασμός

Μια νέα επιλογή στους εταιρικούς της πελάτες προσφέρει η Παγκρήτια Τράπεζα. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των ψηφιακών λειτουργιών της, η Τράπεζα διαθέτει πλέον την επικαιροποιημένη εφαρμογή Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Pancreta Online, η οποία υποστηρίζει  την πρόσβαση των εταιρειών με πολλαπλούς χρήστες.   Οι εταιρικοί χρήστες της Παγκρήτιας έχουν τη δυνατότητα μέσα στην ίδια εφαρμογή να διατηρούν τόσο…

Ταμειακή και POS σε μία συσκευή από την Worldline σε συνεργασία με την Eurobank

Η Worldline στην Ελλάδα (Worldline Greece & Cardlink a Worldline brand), σε συνεργασία με την Eurobank, έχει αναπτύξει και προσφέρει στις επιχειρήσεις την ολοκληρωμένη πλατφόρμα συναλλαγών Worldline All-in-One Platform, η οποία αναβαθμίζει το POS σε ταμειακή μηχανή δίνοντας τη δυνατότητα έκδοσης αποδείξεων, χωρίς να απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός. Η νέα πλατφόρμα, σχεδιασμένη να απλοποιεί και να…

Cosmote: Δίνει δωρεάν απεριόριστα data – Πώς θα τα πάρετε

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες προσφέρει και φέτος το Πάσχα σε όλους τους συνδρομητές της η COSMOTE, για να μπορούν να σερφάρουν ξένοιαστα από το κινητό τους, να ψυχαγωγούνται και να μοιράζονται online αγαπημένες στιγμές με τους φίλους τους, όπου κι αν βρίσκονται. Η προσφορά διατίθεται έως και τις 7 Μαΐου, για όλους…

Η Huawei ανακοίνωσε την Ευφυή Λύση Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας

Η Huawei παρουσίασε την καινοτόμα Ευφυή Λύση Διανομής (IDS) Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας στο Ρότερνταμ. Η IDS αναπτύχθηκε σε συνεργασία με εταίρους του οικοσυστήματος και μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και προκλήσεις της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η απώλεια υψηλών γραμμών, η αναξιόπιστη εξυπηρέτηση και το βάρος της διαχείρισης νέων ενεργειακών…

Εάν δεν χτυπάει το ξυπνητήρι στο iPhone σας, δεν φταίτε εσείς, υπάρχει… bug!

Εάν το iPhone σας δεν σας “ξυπνάει” τελευταία, δεν είστε οι μόνοι! Μετά από παράπονα χρηστών στο TikTok και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, η Apple επιβεβαίωσε στο Today ότι υπάρχει ένα σφάλμα λογισμικού που εμποδίζει το ξυπνητήρι του iPhone σε διάφορους χρήστες να χτυπήσει στην ώρα που το έχουν ορίσει. Σαφώς, η Apple έσπευσε να…

Nothing Phone (1): Άρχισε να λαμβάνει την ενημέρωση Nothing OS 2.5.5 με ενσωμάτωση του ChatGPT

Πακέτο ανάθμισης λογισμικού διατίθεται από σήμερα για το Nothing Phone (1) και ουσιαστικά πρόκειται για την ενημέρωση Nothing OS 2.5.5 που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα για το Phone (2) και το Phone (2a). Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της ενημέρωσης Nothing OS 2.5.5 είναι η ενσωμάτωση του ChatGPT, η οποία προσθέτει νέα γραφικά στοιχεία ChatGPT στην…

Τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης αποκαλύπτονται στην Cosmote TV

All Around Βρίσκεστε εδώ:  ΑρχικήAll AroundΤα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης αποκαλύπτονται στην Cosmote TV Στις 5 Μαΐου, η Cosmote TV θα αποκαλύψει τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ UNDERWONDER, παρουσιάζοντας την Ελλάδα μέσα από τα υποβρύχια σπήλαιά της. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα προβληθεί την Κυριακή του Πάσχα στις 21:00…

Η συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος και των Υπηρεσιών Υγείας

Η ψηφιοποίηση του υγειονομικού συστήματος και η χρήση τεχνολογίας και δεδομένων για τη βελτίωση της υγείας και των υπηρεσιών υγείας ήταν τα κεντρικά μηνύματα στο πλαίσιο της συζήτησης «AI and Healthcare Revolution», που διεξήχθη στο συνέδριο τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η προσβασιμότητα των ασθενών στα ιατρικά τους δεδομένα,…

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρήστες χρησιμοποιούν το νέο One UI 6.1 και το Galaxy AI σε περισσότερες συσκευές Galaxy

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι οι λειτουργίες Galaxy AI, που ήταν αρχικά διαθέσιμες στη σειρά-ναυαρχίδα smartphones Samsung Galaxy S24, θα διατίθενται σε περισσότερες Galaxy συσκευές μέσω της νέας ενημέρωσης One UI 6.1. Η ενημέρωση έγινε διαθέσιμη στις σειρές Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 και Tab S9 από τα…

Τεχνητή νοημοσύνη: 12 κορυφαία AI app που μπορείτε να αξιοποιήσετε σήμερα!

Τα μοντέλα AI αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, επηρεάζοντας σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και εργαζόμαστε. Στις γραμμές που ακολουθούν, θα εξερευνήσουμε ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών και AI app, ειδικά σχεδιασμένων, ώστε να παρέχουν ιδέες και υποστήριξη σε καλλιτέχνες, προγραμματιστές, τεχνικούς και διακοσμητές, καθώς και στον μέσο χρήστη που επιδιώκει να βελτιστοποιήσει την παραγωγικότητά…

Underwonder: Τηλεοπτική πρεμιέρα για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV που «βουτά» στα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας

Μια ματιά στον συναρπαστικό κόσμο της σπηλαιοκατάδυσης, με επίκεντρο την εξερεύνηση των κρυμμένων υποβρύχιων σπηλαίων της Ελλάδας, προσφέρει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTE TV, «Underwonder». Η σειρά 4 επεισοδίων αποκαλύπτει ιστορίες κρυμμένες βαθιά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, συμβάλλοντας παράλληλα στην επιστημονική έρευνα και στην αποτύπωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η σειρά…

BEWISE: Συνεργάτης εμπιστοσύνης για την SYMEONIDES FASHION HOUSE και την υλοποίηση τεχνολογικών Microsoft λύσεων

Η BEWISE, ο μοναδικός Έλληνας συνεργάτης που κατέχει και τα 6 Microsoft Designations, συνεχίζει να ενισχύει την αποτελεσματικότητα της επιχείρησής σας μέσω των καινοτόμων εργαλείων της Microsoft. Στο πλαίσιο αυτό, η BEWISE έχει υλοποιήσει ολοκληρωμένο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού στη SYMEONIDES FASHION HOUSE (MARKS & SPENCER) στην Κύπρο, βασισμένο εξ’ ολοκλήρου σε Microsoft cloud BizApps τεχνολογίες. …

Η Samsung ξεκινά επίσημα την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή καμπάνια της στην τελική ευθεία για το Παρίσι 2024

Με λιγότερες από 100 ημέρες πριν από το Παρίσι 2024, η Samsung Electronics Co., Ltd., Παγκόσμιος Ολυμπιακός και Παραολυμπιακός Συνεργάτης, εγκαινίασε επίσημα την καμπάνια “Open always wins” – η οποία γιορτάζει τις κοινές αξίες του brand με τους επερχόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες για την ευρύνοια και ανακοίνωσε τα εγκαίνια της Olympic™️ rendezvous @ Samsung…

Share

Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κυβερνοεπιθέσεων σε επιχειρηματικούς κολοσσούς όπως η SolarWinds, η Colonial Pipeline και η JBS Foods, ενίσχυσαν τις ανησυχίες για τρωτά σημεία στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και έφεραν στο προσκήνιο ένα πάγιο αίτημα: θα πρέπει να δαπανηθούν περισσότερα για την προστασία του έθνους.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: σε πολλές περιπτώσεις, οι αυξημένες δαπάνες για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο τα τελευταία χρόνια δεν οδήγησαν σε καλύτερη προστασία από τους χάκερ.

Οι δημόσιες και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις συχνά λένε ότι οι μεγαλύτεροι προϋπολογισμοί για την κυβερνοασφάλεια τους έχουν κάνει λιγότερο ευάλωτους σε επιθέσεις, ένα εύρημα που επιβεβαιώνεται σε πολλαπλές έρευνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πραγματοποιήθηκαν από το Εκτελεστικό Συμβούλιο Τεχνολογίας του CNBC. Ωστόσο ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια λένε ότι συχνά αντανακλά μια ψευδή αίσθηση εμπιστοσύνης, κάτι παρόμοιο με τη μαγική πεποίθηση ότι η λύση θα έρθει απλώς με το να δαπανήσει κανείς περισσότερα στην τεχνολογία.

Η Microsoft για παράδειγμα, αποφάσισε να τετραπλασιάσει τα χρήματα για την κυβερνοασφάλεια στα 20 δισ. δολ. μέσα στην επόμενη 5ετία.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το CNBC, καθώς η κυβερνοασφάλεια ξεκινά έναν νέο κύκλο επενδύσεων ως απάντηση στο πρόσφατο κύμα επιθέσεων υπάρχει ένα Catch-22 στο γεγονός ότι περισσότερες δαπάνες δεν σήμαιναν καλύτερη άμυνα.

Ο όρος «Catch-22» προέρχεται από τον ομώνυμο τίτλο του βιβλίου του Αμερικανού συγγραφέα Joseph Heller και σημαίνει «μία προβληματική κατάσταση, η μοναδική λύση της οποίας είναι ανέφικτη λόγω των εγγενών συνθηκών της ή εξαιτίας ενός κανόνα».

«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε ο Larry Ponemon , πρόεδρος και ιδρυτής του think tank για την ασφάλεια των πληροφοριών Ponemon Institute. «Βλέπουμε πολλούς οργανισμούς να επενδύουν σε τεχνολογία που δεν αναπτύσσουν ποτέ.»

Ο πρόεδρος της Microsoft , Μπραντ Σμιθ, επικεντρώνεται στις περισσότερες δαπάνες. Σε συνέντευξή του στο «Squawk Box» του CNBC την Τρίτη είπε ότι ορισμένες από τις νέες δαπάνες του τεχνολογικού κολοσσού αφιερώνονται στην παροχή βοήθειας στους πελάτες των επιχειρήσεων, ειδικά σε τοπικό, κρατικό και κυβερνητικό επίπεδο.

«Νομίζω ότι έχουμε πραγματική έλλειψη», είπε ο Σμιθ στο CNBC. ″Πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τους ανθρώπους που χρειάζονται, ούτε για να εφαρμόσουν τις προστασίες για τις οποίες, σε ορισμένες περιπτώσεις, πληρώνουν ήδη”.

Η έλλειψη επαγγελματιών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο δεν είναι πρόβλημα στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά είναι ένα σημαντικό πρόβλημα σε όλες τις μεγάλες βιομηχανίες.

Μετά από μια πρόσφατη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, ο ιδιωτικός τομέας δεσμεύτηκε να παράσχει εκπαίδευση δεξιοτήτων για να καλύψει ένα κενό περίπου 500.000 κενών θέσεων εργασίας στην κυβερνοασφάλεια των ΗΠΑ. Μόνο η Google δεσμεύτηκε να επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πέντε χρόνια και να εκπαιδεύσει 100.000 άτομα.

«Το βλέπουμε αυτό όλη την ώρα στους πελάτες μας», έγραψε ο David Kennedy, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Trusted Sec, σε ένα email. «Αυτές οι εταιρείες θα αγοράσουν προϊόντα, αλλά δεν θα περιλαμβάνουν άμεσο προσωπικό για να το υποστηρίξουν, αλλιώς δεν μπορούν να λάβουν έγκριση εσωτερικής χρηματοδότησης για να το υποστηρίξουν. Έτσι, οι επενδύσεις στον κυβερνοασφάλεια έχουν εγκατασταθεί μόνο κατά το ήμισυ ή καθόλου και απλώς υποχωρούν. Μετά βίας αποκτούν καμία αξία ».