Κινέζοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έφτιαξαν τον ισχυρότερο κβαντικό υπολογιστή

Related

Τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης αποκαλύπτονται στην Cosmote TV

All Around Βρίσκεστε εδώ:  ΑρχικήAll AroundΤα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης αποκαλύπτονται στην Cosmote TV Στις 5 Μαΐου, η Cosmote TV θα αποκαλύψει τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ UNDERWONDER, παρουσιάζοντας την Ελλάδα μέσα από τα υποβρύχια σπήλαιά της. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα προβληθεί την Κυριακή του Πάσχα στις 21:00…

Η συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος και των Υπηρεσιών Υγείας

Η ψηφιοποίηση του υγειονομικού συστήματος και η χρήση τεχνολογίας και δεδομένων για τη βελτίωση της υγείας και των υπηρεσιών υγείας ήταν τα κεντρικά μηνύματα στο πλαίσιο της συζήτησης «AI and Healthcare Revolution», που διεξήχθη στο συνέδριο τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η προσβασιμότητα των ασθενών στα ιατρικά τους δεδομένα,…

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρήστες χρησιμοποιούν το νέο One UI 6.1 και το Galaxy AI σε περισσότερες συσκευές Galaxy

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι οι λειτουργίες Galaxy AI, που ήταν αρχικά διαθέσιμες στη σειρά-ναυαρχίδα smartphones Samsung Galaxy S24, θα διατίθενται σε περισσότερες Galaxy συσκευές μέσω της νέας ενημέρωσης One UI 6.1. Η ενημέρωση έγινε διαθέσιμη στις σειρές Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 και Tab S9 από τα…

Τεχνητή νοημοσύνη: 12 κορυφαία AI app που μπορείτε να αξιοποιήσετε σήμερα!

Τα μοντέλα AI αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, επηρεάζοντας σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και εργαζόμαστε. Στις γραμμές που ακολουθούν, θα εξερευνήσουμε ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών και AI app, ειδικά σχεδιασμένων, ώστε να παρέχουν ιδέες και υποστήριξη σε καλλιτέχνες, προγραμματιστές, τεχνικούς και διακοσμητές, καθώς και στον μέσο χρήστη που επιδιώκει να βελτιστοποιήσει την παραγωγικότητά…

Underwonder: Τηλεοπτική πρεμιέρα για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV που «βουτά» στα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας

Μια ματιά στον συναρπαστικό κόσμο της σπηλαιοκατάδυσης, με επίκεντρο την εξερεύνηση των κρυμμένων υποβρύχιων σπηλαίων της Ελλάδας, προσφέρει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTE TV, «Underwonder». Η σειρά 4 επεισοδίων αποκαλύπτει ιστορίες κρυμμένες βαθιά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, συμβάλλοντας παράλληλα στην επιστημονική έρευνα και στην αποτύπωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η σειρά…

BEWISE: Συνεργάτης εμπιστοσύνης για την SYMEONIDES FASHION HOUSE και την υλοποίηση τεχνολογικών Microsoft λύσεων

Η BEWISE, ο μοναδικός Έλληνας συνεργάτης που κατέχει και τα 6 Microsoft Designations, συνεχίζει να ενισχύει την αποτελεσματικότητα της επιχείρησής σας μέσω των καινοτόμων εργαλείων της Microsoft. Στο πλαίσιο αυτό, η BEWISE έχει υλοποιήσει ολοκληρωμένο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού στη SYMEONIDES FASHION HOUSE (MARKS & SPENCER) στην Κύπρο, βασισμένο εξ’ ολοκλήρου σε Microsoft cloud BizApps τεχνολογίες. …

Η Samsung ξεκινά επίσημα την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή καμπάνια της στην τελική ευθεία για το Παρίσι 2024

Με λιγότερες από 100 ημέρες πριν από το Παρίσι 2024, η Samsung Electronics Co., Ltd., Παγκόσμιος Ολυμπιακός και Παραολυμπιακός Συνεργάτης, εγκαινίασε επίσημα την καμπάνια “Open always wins” – η οποία γιορτάζει τις κοινές αξίες του brand με τους επερχόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες για την ευρύνοια και ανακοίνωσε τα εγκαίνια της Olympic™️ rendezvous @ Samsung…

Μάιος στην COSMOTE TV

Μάιος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του Μάρτιν Φρίμαν στο «The Responder» και τον 2ο κύκλο του «Anne Rice’s Interview With The Vampire» Νέα επεισόδια για το «The Outlaws» και το «Evil» 29 Απριλίου 2024 Η COSMOTE TV υποδέχεται τον Μάιο με τον 2ο κύκλο του υποψήφιου για 6 BAFTA «The Responder». Ο βραβευμένος…

Μάιος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του Μάρτιν Φρίμαν στο «The Responder» | ΕΙΔΗΣΕΙΣ 247

Καλώς ήρθατε στο eidisis247 (ειδήσεις 247) , ένα ειδησεογραφικό site όπου για 7 ήμερες και 24 ώρες το 24ωρο ενημερώνεται με τις τελευταίες ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο . Επικοινωνήστε μαζί μας: eidisis24@gmail.com Facebook @2021 - eidisis247.gr. All Right Reserved. Designed and Developed by eidisis247 Τελευταία Νέα Ελλαδα Πολιτική Οικονομία Κοινωνία Α.Μ.Θ.…

WHAT’S UP (Cosmote): Συνεχίζονται τα events του “YOU. MADE BY YOU.”

Σε Θεσσαλονική, Λάρισα και Πάτρα. Το πρωτότυπο βιωματικό πρόγραμμα αυτογνωσίας του WHAT’S UP, “YOU. MADE BY YOU.”, συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη (18/5), τη Λάρισα (25/5) και την Πάτρα (1/6). Οι εγγραφές για τα events ξεκίνησαν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στις δράσεις της COSMOTE για την στήριξη…

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του πελάτη

H τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας αλλάζοντας σημαντικά τον τρόπο που εργαζόμαστε, ενώ παράλληλα προσφέρει λύσεις που αυξάνουν την αποδοτικότητα και περιορίζουν το ανθρώπινο λάθος. Υπό αυτό το πρίσμα, η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιείται από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες παγκοσμίως στον κλάδο του online gaming, ώστε να αναβαθμίσει την εμπειρία διασκέδασης των…

Στις 5 Μαΐου στην Cosmote TV αποκαλύπτονται τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης

Την Κυριακή του Πάσχα στις 21:00 στην Cosmote History προβάλλεται το πρώτο επεισόδιο, της μοναδικής σειρά ντοκιμαντέρ, με επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, η οποία αποκαλύπτει ανεξερεύνητα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας μέσα από την ανθρώπινη σπηλαιοκατάδυση. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς εστιάζει στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, που αποτελεί ένα παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο και σημείο αναφοράς.…

Έφτιαξαν Escape Room στη Μαλαισία για το Galaxy S24 και όλα βασίζονται στο Galaxy AI!

Αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε την εντυπωσιακή Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, τότε να ξέρετε ότι μπορείτε να απολαύσετε την τελευταία συναρπαστική εμπειρία που προσφέρει η Samsung και είναι….. το Escape Room! Η εμπειρία, που ονομάζεται AI-Volution, δημιουργήθηκε στο εμπορικό κέντρο Semua House και η Samsung την περιγράφει ως εξής: Φανταστείτε τον εαυτό σας να βυθίζεται στην καρδιά της δράσης,…

Η JBL τα σπάει και το Πάσχα!

Το Πάσχα πλησιάζει και φέρνει μαζί του αξέχαστες οικογενειακές στιγμές, ανοιξιάτικες εξορμήσεις και μεγάλα γλέντια. Ποιο είναι το κοινό σημείο όλων; Η κατάλληλη μουσική! Ηχεία, ακουστικά, ηχομπάρες ή partyboxes είναι εδώ για να συνοδεύσουν τις πασχαλινές σου αναμνήσεις. Οι ήχοι του Πάσχα, που είναι γνώριμοι σε όλους μας, γίνονται ακόμη πιο δυνατοί. Η μουσική γίνεται…

Η σειρά compact φωτογραφικών εκτυπωτών Canon SELPHY γιορτάζει την 20η της επέτειο

Η Canon ανακοίνωσε ότι η σειρά compact φωτογραφικών εκτυπωτών SELPHY, τα μοντέλα της οποίας δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να εκτυπώνουν πανεύκολα φωτογραφίες υψηλής ποιότητας και να απολαμβάνουν τη διαδικασία της εκτύπωσης με πολλούς τρόπους, θα γιορτάσει την 20η επέτειό της το 2024. Η σειρά SELPHY δημιουργήθηκε το 2004 ως απάντηση στην αυξημένη ζήτηση για…

Share

Ομάδα ερευνητών στην Κίνα υποστηρίζουν ότι έθεσαν ένα νέο ρεκόρ στον τομέα των κβαντικών υπολογιστών, ανακοινώνοντας ότι ένας νέος υπολογιστής που δημιούργησαν είναι πολύ ισχυρότερος από κάθε προηγούμενο αυτής της κατηγορίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των Κινέζων, ο εν λόγω κβαντικός υπολογιστής ήταν σε θέση να λύσει ένα πρόβλημα χρησιμοποιώντας τα 56 από τα διαθέσιμα 66 qubits, δηλαδή το κβαντικό αντίστοιχο των bits των συμβατικών υπολογιστών.

Συγκριτικά, ο επεξεργαστής Sycamore της Google διαθέτει μόλις 54 qubits. Το 2019, η Google υποστήριξε ότι ο δικός της κβαντικός υπολογιστής υπερείχε καθώς μπορούσε να λύσει ένα πρόβλημα σε χρόνο 3,5 λεπτών, ενώ οι συμβατικοί υπέρ-υπολογιστές θα χρειάζονταν 10.000 χρόνια για να το κάνουν. Οι Κινέζοι δεν πήγαν τόσο μακριά αφού σύμφωνα με τις δικές τους ανακοινώσεις το πρόβλημα λύθηκε σε χρόνο 70 λεπτών ενώ ένας συμβατικός υπέρ-υπολογιστής θα χρειαζόταν «τουλάχιστον 8 χρόνια». Ωστόσο, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας της Χεφέι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα που έλυσε ο υπολογιστής τους είναι περίπου εκατό φορές δυσκολότερο να επιλυθεί από το πρόβλημα που έλυσε ο Sycamore της Google.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι οι κβαντικοί υπολογιστές προφανώς έχουν δυνατότητες που φαντάζουν εξωπραγματικές για τα σημερινά δεδομένα, αλλά από την άλλη οι επιδόσεις τους θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με μία σχετική επιφύλαξη, από τη στιγμή που σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν αποδειχθεί ακόμη. Εξάλλου, οι περιπτώσεις χρήσης κβαντικών υπολογιστών παραμένουν πολύ εξειδικευμένες, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι οι συμβατικοί υπέρ-υπολογιστές μάλλον δεν θα αντικατασταθούν κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον.

Η ομάδα ανάπτυξης του συστήματος Zuchongzhi αναφέρει ότι πρόκειται για έναν δισδιάστατο προγραμματιζόμενο υπολογιστή που μπορεί να εκτελέσει υπολογισμούς έως και 66 qubits. Δηλαδή, μπορεί να κωδικοποιεί κβαντική πληροφορία, την κβαντική κατάσταση ενός μόνο ηλεκτρονίου, σε 66 κβαντικά bit.

Πέρυσι, σύμφωνα με το New Scientist, μία ομάδα που περιλάμβανε πολλά από τα μέλη της τωρινής ομάδας, προχώρησε σε επίδειξη ενός κβαντικού υπολογιστή με 76 φωτονικά qubits, δηλαδή qubits που αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση φόρτισης των φωτονίων. Ωστόσο, αυτός ο υπολογιστής δεν ήταν προγραμματιζόμενος σαν τον Zuchongzhi, όπως επισημαίνει το Cosmos Magazine. Με άλλα λόγια δεν διέθετε το κατάλληλο υλικό για να ολοκληρώσει τον υπολογιστικό στόχο.

Άρα ποιο ήταν το πρόβλημα που έλυσε ο Zuchongzhi; Όπως αναλύει το θέμα το Cosmos, ο υπολογιστής ανέλαβε την δειγματοληπτική κατανομή εξόδου τυχαίων κβαντικών κυκλωμάτων, ένα πολύ περίπλοκο πρόβλημα που έχει αποδειχθεί ανεπίλυτο για τους κλασικούς υπέρ-υπολογιστές. Με άλλα λόγια, είναι ένα εξαιρετικό σημείο αναφοράς για την τρέχουσα σοδειά των κβαντικών υπολογιστών.

Βέβαια, η χρησιμότητα τέτοιου είδους υπολογισμών μένει να «μεταφραστεί» σε χρήση στον πραγματικό κόσμο. Αυτό δεν εμποδίζει τους επιστήμονες ανά τον κόσμο να είναι ενθουσιασμένοι.

«Είμαι ενθουσιασμένος», δηλώνει στο New Scientist ο Πίτερ Νάιτ, του Imperial College του Λονδίνου, ο οποίος δεν συμμετείχε στις κινεζικές επιστημονικές έρευνες. «Αυτό που έχει κάνει είναι να αποδείξει ό, τι πιστεύαμε πάντα ότι γνωρίζαμε, αλλά δεν αποδείξαμε πειραματικά, ότι δηλαδή μπορείς πάντα να κερδίσεις ένα κλασικό μηχάνημα προσθέτοντας μερικά ακόμη qubits», καταλήγει ο Πίτερ Νάιτ.