Νέα μελέτη: Τουλάχιστον μια δεκαετία πίσω από τις ΗΠΑ η κυβερνοδύναμη της Κίνας

Related

Cosmote: Δίνει δωρεάν απεριόριστα data – Πώς θα τα πάρετε

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες προσφέρει και φέτος το Πάσχα σε όλους τους συνδρομητές της η COSMOTE, για να μπορούν να σερφάρουν ξένοιαστα από το κινητό τους, να ψυχαγωγούνται και να μοιράζονται online αγαπημένες στιγμές με τους φίλους τους, όπου κι αν βρίσκονται. Η προσφορά διατίθεται έως και τις 7 Μαΐου, για όλους…

Η Huawei ανακοίνωσε την Ευφυή Λύση Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας

Η Huawei παρουσίασε την καινοτόμα Ευφυή Λύση Διανομής (IDS) Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας στο Ρότερνταμ. Η IDS αναπτύχθηκε σε συνεργασία με εταίρους του οικοσυστήματος και μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και προκλήσεις της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η απώλεια υψηλών γραμμών, η αναξιόπιστη εξυπηρέτηση και το βάρος της διαχείρισης νέων ενεργειακών…

Εάν δεν χτυπάει το ξυπνητήρι στο iPhone σας, δεν φταίτε εσείς, υπάρχει… bug!

Εάν το iPhone σας δεν σας “ξυπνάει” τελευταία, δεν είστε οι μόνοι! Μετά από παράπονα χρηστών στο TikTok και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, η Apple επιβεβαίωσε στο Today ότι υπάρχει ένα σφάλμα λογισμικού που εμποδίζει το ξυπνητήρι του iPhone σε διάφορους χρήστες να χτυπήσει στην ώρα που το έχουν ορίσει. Σαφώς, η Apple έσπευσε να…

Nothing Phone (1): Άρχισε να λαμβάνει την ενημέρωση Nothing OS 2.5.5 με ενσωμάτωση του ChatGPT

Πακέτο ανάθμισης λογισμικού διατίθεται από σήμερα για το Nothing Phone (1) και ουσιαστικά πρόκειται για την ενημέρωση Nothing OS 2.5.5 που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα για το Phone (2) και το Phone (2a). Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της ενημέρωσης Nothing OS 2.5.5 είναι η ενσωμάτωση του ChatGPT, η οποία προσθέτει νέα γραφικά στοιχεία ChatGPT στην…

Τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης αποκαλύπτονται στην Cosmote TV

All Around Βρίσκεστε εδώ:  ΑρχικήAll AroundΤα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης αποκαλύπτονται στην Cosmote TV Στις 5 Μαΐου, η Cosmote TV θα αποκαλύψει τα μυστικά της Λίμνης Βουλιαγμένης μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ UNDERWONDER, παρουσιάζοντας την Ελλάδα μέσα από τα υποβρύχια σπήλαιά της. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα προβληθεί την Κυριακή του Πάσχα στις 21:00…

Η συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος και των Υπηρεσιών Υγείας

Η ψηφιοποίηση του υγειονομικού συστήματος και η χρήση τεχνολογίας και δεδομένων για τη βελτίωση της υγείας και των υπηρεσιών υγείας ήταν τα κεντρικά μηνύματα στο πλαίσιο της συζήτησης «AI and Healthcare Revolution», που διεξήχθη στο συνέδριο τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η προσβασιμότητα των ασθενών στα ιατρικά τους δεδομένα,…

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρήστες χρησιμοποιούν το νέο One UI 6.1 και το Galaxy AI σε περισσότερες συσκευές Galaxy

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι οι λειτουργίες Galaxy AI, που ήταν αρχικά διαθέσιμες στη σειρά-ναυαρχίδα smartphones Samsung Galaxy S24, θα διατίθενται σε περισσότερες Galaxy συσκευές μέσω της νέας ενημέρωσης One UI 6.1. Η ενημέρωση έγινε διαθέσιμη στις σειρές Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 και Tab S9 από τα…

Τεχνητή νοημοσύνη: 12 κορυφαία AI app που μπορείτε να αξιοποιήσετε σήμερα!

Τα μοντέλα AI αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, επηρεάζοντας σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και εργαζόμαστε. Στις γραμμές που ακολουθούν, θα εξερευνήσουμε ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών και AI app, ειδικά σχεδιασμένων, ώστε να παρέχουν ιδέες και υποστήριξη σε καλλιτέχνες, προγραμματιστές, τεχνικούς και διακοσμητές, καθώς και στον μέσο χρήστη που επιδιώκει να βελτιστοποιήσει την παραγωγικότητά…

Underwonder: Τηλεοπτική πρεμιέρα για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV που «βουτά» στα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας

Μια ματιά στον συναρπαστικό κόσμο της σπηλαιοκατάδυσης, με επίκεντρο την εξερεύνηση των κρυμμένων υποβρύχιων σπηλαίων της Ελλάδας, προσφέρει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTE TV, «Underwonder». Η σειρά 4 επεισοδίων αποκαλύπτει ιστορίες κρυμμένες βαθιά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, συμβάλλοντας παράλληλα στην επιστημονική έρευνα και στην αποτύπωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η σειρά…

BEWISE: Συνεργάτης εμπιστοσύνης για την SYMEONIDES FASHION HOUSE και την υλοποίηση τεχνολογικών Microsoft λύσεων

Η BEWISE, ο μοναδικός Έλληνας συνεργάτης που κατέχει και τα 6 Microsoft Designations, συνεχίζει να ενισχύει την αποτελεσματικότητα της επιχείρησής σας μέσω των καινοτόμων εργαλείων της Microsoft. Στο πλαίσιο αυτό, η BEWISE έχει υλοποιήσει ολοκληρωμένο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού στη SYMEONIDES FASHION HOUSE (MARKS & SPENCER) στην Κύπρο, βασισμένο εξ’ ολοκλήρου σε Microsoft cloud BizApps τεχνολογίες. …

Η Samsung ξεκινά επίσημα την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή καμπάνια της στην τελική ευθεία για το Παρίσι 2024

Με λιγότερες από 100 ημέρες πριν από το Παρίσι 2024, η Samsung Electronics Co., Ltd., Παγκόσμιος Ολυμπιακός και Παραολυμπιακός Συνεργάτης, εγκαινίασε επίσημα την καμπάνια “Open always wins” – η οποία γιορτάζει τις κοινές αξίες του brand με τους επερχόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες για την ευρύνοια και ανακοίνωσε τα εγκαίνια της Olympic™️ rendezvous @ Samsung…

Μάιος στην COSMOTE TV

Μάιος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του Μάρτιν Φρίμαν στο «The Responder» και τον 2ο κύκλο του «Anne Rice’s Interview With The Vampire» Νέα επεισόδια για το «The Outlaws» και το «Evil» 29 Απριλίου 2024 Η COSMOTE TV υποδέχεται τον Μάιο με τον 2ο κύκλο του υποψήφιου για 6 BAFTA «The Responder». Ο βραβευμένος…

Μάιος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του Μάρτιν Φρίμαν στο «The Responder» | ΕΙΔΗΣΕΙΣ 247

Καλώς ήρθατε στο eidisis247 (ειδήσεις 247) , ένα ειδησεογραφικό site όπου για 7 ήμερες και 24 ώρες το 24ωρο ενημερώνεται με τις τελευταίες ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο . Επικοινωνήστε μαζί μας: eidisis24@gmail.com Facebook @2021 - eidisis247.gr. All Right Reserved. Designed and Developed by eidisis247 Τελευταία Νέα Ελλαδα Πολιτική Οικονομία Κοινωνία Α.Μ.Θ.…

WHAT’S UP (Cosmote): Συνεχίζονται τα events του “YOU. MADE BY YOU.”

Σε Θεσσαλονική, Λάρισα και Πάτρα. Το πρωτότυπο βιωματικό πρόγραμμα αυτογνωσίας του WHAT’S UP, “YOU. MADE BY YOU.”, συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη (18/5), τη Λάρισα (25/5) και την Πάτρα (1/6). Οι εγγραφές για τα events ξεκίνησαν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στις δράσεις της COSMOTE για την στήριξη…

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του πελάτη

H τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας αλλάζοντας σημαντικά τον τρόπο που εργαζόμαστε, ενώ παράλληλα προσφέρει λύσεις που αυξάνουν την αποδοτικότητα και περιορίζουν το ανθρώπινο λάθος. Υπό αυτό το πρίσμα, η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιείται από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες παγκοσμίως στον κλάδο του online gaming, ώστε να αναβαθμίσει την εμπειρία διασκέδασης των…

Share

Οι δυνάμεις της Κίνας ως κυβερνοδύναμη υπονομεύονται από την κακή ασφάλεια και την αδύναμη ανάλυση πληροφοριών, σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία προβλέπει ότι το Πεκίνο δεν θα είναι σε θέση να φτάσει τις ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο για τουλάχιστον άλλη μια δεκαετία.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IIS), ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς εκστρατειών σχετικών με την ηλεκτρονική πειρατεία (hacking), οι οποίες επισημαίνουν την αυξανόμενη απειλή της ηλεκτρονικής κατασκοπείας από εχθρικά κράτη.

Τον Δεκέμβριο, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακάλυψαν ότι η Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικών (SVR) είχε χακάρει το λογισμικό SolarWinds, προκειμένου να διεισδύσει σε κυβερνητικούς στόχους στην Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργείων Εμπορίου και Οικονομικών. Τρεις μήνες αργότερα, το λογισμικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft τέθηκε σε κίνδυνο από ύποπτους Κινέζους χάκερ, οι οποίοι υποβοηθιούνται από το Κινεζικό κράτος, για έρευνα σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και δεξαμενές σκέψης (think-tank) των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές του IISS προέβησαν στην κατάταξη των χωρών βάσει διαφόρων δυνατοτήτων τους στον κυβερνοχώρο. Οι δυνατότητες αυτές κυμαίνονταν από τη δύναμη των ψηφιακών τους οικονομιών και την ωριμότητα των λειτουργιών πληροφοριών και ασφάλειας έως το πόσο καλά ενσωματώθηκαν οι εγκαταστάσεις στον κυβερνοχώρο μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Η Κίνα, όπως και η Ρωσία, έχει αποδείξει τη τεχνογνωσία της στον τομέα των κυβερνοεπιθέσεων- μέσω διαδικτυακών κατασκοπιών, κλοπών πνευματικής ιδιοκτησίας και εκστρατειών παραπληροφόρησης εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Ωστόσο, και οι δύο χώρες, λόγω της σχετικά χαλαρής κυβερνοασφάλειάς τους, δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με μεγαλή αποτελεσματικόπτητα τους ανταγωνιστές τους, σύμφωνα με το IISS.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εν λόγω δεξαμενή σκέψης,μόνο οι ΗΠΑ κατατάχθηκαν στην πτώτη βαθμίδα, εχοντας τις «κορυφαίες δυνάμεις παγκοσμίως» σε όλες τις μετρήσεις,  με τη Κίνα, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία και το Ισραήλ να κατατάσσονται στη δεύτερη βαθμίδα. Στη συνέχεια, η τρίτη βαθμίδα περιλαμβάνει την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιαπωνία, τη Μαλαισία, τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και το Βιετνάμ.

Ο Γκρεγκ Ώστιν, ειδικός στον κυβερνοχώρο, το διάστημα και τις μελλοντικές συγκρούσεις στο IISS, δήλωσε ότι τα μέσα ενημέρωσης εστιάζουν μόνο στις θετικές πλευρές της ψηφιακής προόδου της Κίνας – όπως οι φιλοδοξίες της να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης – συμβάλλοντας, έτσι, στο να υφίσταται μία «υπερβολή» σχετικά με τις ικανότητες της Κίνας στον κυβερνοχώρο. «Σε κάθε περίπτωση, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στην Κίνα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από ό, τι σε πολλές άλλες χώρες», ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την έκθεση, η έμφαση που δίνει το Πεκίνο στην «ασφάλεια περιεχομένου» – περιορίζοντας πολιτικά-ανατρεπτικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο της χώρας – μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα να μην δίνεται, πλέον, η δέουσα σημασία στην ασφάλεια των φυσικών δικτύων που τις μεταφέρουν. Το IISS ανέφερε, επίσης, ότι η ανάλυση της Κίνας σχετικά με τις πληροφορίες στον κυβερνοχώρο ήταν «λιγότερο ώριμη» από εκείνη των συμμάχων μυστικών υπηρεσιών πέντε χωρών, την αποκαλούμενη «Five Eyes» (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία) και αυτό γιατί τη διάθεση πληροφοτιών στην Κίνα την καθοδηγούσε η ιδεολογία, η οποία «εμπλεκόταν αρκετά με τους πολιτικούς στόχους των ηγετών του Κομμουνιστικού Κόμματος.»

Ο Ώστιν δήλωσε ότι η εποχή της πληροφορίας αναδιαμορφώσε με τέτοιον τρόπο την παγκόσμια δυναμική, ώστε οι παραδοσιακά ισχυρές χώρες, όπως η Ινδία και η Ιαπωνία, να κατατάσσονται στην τρίτη βαθμίδα του κυβερνοχώρου, ενώ μικρότερες χώρες, όπως το Ισραήλ και η Αυστραλία, να δημιουργούν πρωτοποριακές δεξιότητες στον τομέα αυτό και να κατατάσσονται, έτσι, στη δεύτερη.

Αυτό που κατέταξε τις ΗΠΑ στην πρώτη βαθμίδα, σύμφωνα με το IISS, ήταν η απαράμιλλη ψηφιακή-βιομηχανική βάση, η τεχνογνωσία στον τομέα της κρυπτογράφησης και η ικανότητα εκτέλεσης «εξελιγμένων, χειρουργικών» κυβερνοεπιθέσεων εναντίον αντιπάλων. Σε αντίθεση αντιπάλους, όπως η Κίνα και η Ρωσία, οι ΗΠΑ επωφελήθηκαν, επίσης, από στενές συμμαχίες με άλλες κυβερνο-δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων της Five Eyes.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κινδυνεύουν όλο και περισσότερο από επιθέσεις ransomware (κακόβουλο λογισμικό που απειλεί να δημοσιοποιήσει προσωπικά δεδομένα ή να διακόψει την πρόσβασή του θύματος σε αυτά, με σκοπό την απόσπαση λύτρων)- όπως αυτές της Colonial Pipeline και της υπηρεσίας υγείας της Ιρλανδίας τον περασμένο μήνα – από Ρώσους εγκληματίες χάκερ που δεν κατευθύνονται από το κράτος, αλλά των οποίων οι δραστηριότητες γίνονται ανεκτές από τις αρχές.

Ο Ρόμπερτ Χάνιγκαν, πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου (GCHQ) και τώρα ανώτερο στέλεχος της εταιρείας κυβερνοασφάλειας BlueVoyant, δήλωσε ότι ήταν σύμφωνος με πολλά από τα συμπεράσματα του IISS, αλλά αναρωτιέται για πόσο ακόμη το Πεκίνο και η Μόσχα θα μένουν πίσω εξαιτίας αδύναμες κυβερνοάμυνες.

«Είναι αλήθεια ότι η κυβερνοασφάλεια των ΗΠΑ δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη όσο της Ρωσίας και της Κίνας. Ωστόσο, οι ανοιχτές δυτικές οικονομίες δεν τις χρειάζονται σε τέτοιο βαθμό.», δήλωσε ο Χάνιγκαν. «Η απειλή είναι ασύμμετρη: οι δυτικές οικονομίες βρίσκονται υπό πολιορκία από εγκληματικές ομάδες στον κυβερνοχώρο που εδρεύουν στη Ρωσία, είναι ανεκτές απο το κrάτος ή ακόμη και νόμιμες. Αυτό, όμως, δεν ισχύει στον δυτικό κόσμο.».

Προσέθεσε, ακόμη, ότι, ενώ η Ρωσία γνώριζε ότι η Δύση δεν θα στοχεύει αδιάκριτα τις πολιτικές υποδομές ζωτικής σημασίας με καταστροφικό τρόπο για τα κράτη, οι ρωσικές υπηρεσίες «θα μπορούσαν πολύ εύκολα να κάνουν κάτι τέτοιο». «Αυτό με τη σειρά του απαιτεί υψηλότερα επίπεδα κυβερνοασφάλειας στη Δύση», συνέχισε ο ίδιος.