Image default
NEWS

Το πρώτο ρωσικό site ηλεκτρονικού εμπορίου «εισβάλει» και στην Ευρώπη

Το ρωσικό ιντερνετικό κατάστημα λιανικού εμπορίου Wildberries ανακοίνωσε ότι μπαίνει στην ευρωπαϊκή αγορά, εγκαινιάζοντας τις δραστηριότητες του στην Πολωνία, με το άνοιγμα της πλατφόρμας του στην χώρα αυτή της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Η εταιρεία Wildberries, την οποία ίδρυσαν το 2003, ένα ζευγάρι από την Μόσχα η Τατιάνα Μπακαλτσούκ και ο Βλαντισλάβ Μπακαλτσούκ, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητες από την Πολωνία και συγκεκριμένα από τη Βαρσοβία, στην οποία υπάρχει αυτή την στιγμή ένα σημείο παραγγελιών, με την προοπτική να δημιουργηθούν σε σύντομο διάστημα άλλα 100 σημεία.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα διαθέτει στην πολωνική του πλατφόρμα 13.500 κωδικούς προϊόντων που αφορούν ρούχα, υποδήματα, αξεσουάρ και παιγνίδια, ενώ η διεύθυνση της εταιρείας εκτιμά ότι ο ετήσιος τζίρος στην Πολωνία θα φθάνει τα 7,4 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η γκάμα των προϊόντων που θα πωλούνται μέσω του καταστήματος θα διευρυνθεί, ενώ η αποστολή των προϊόντων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος λιανικής θα πραγματοποιείται δωρεάν σε διάστημα δέκα ημερών.

Το ρωσικό ηλεκτρονικό κατάστημα Wildberries δραστηριοποιείται εκτός από την Ρωσία, στη Λευκορωσία, το Καζαkστάν, την Κιργιζία και την Αρμενία.

Η ιδιοκτήτρια και γενική διευθύντρια του ηλεκτρονικού καταστήματος λιανικής Wildberries η 44χρονη Τατιάνα Μπακλατσούκ, είναι η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας. Το περιοδικό Forbes εκτίμησε ότι τα περιουσιακά της στοιχεία υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, φθάνοντα το 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Wildberries δέχεται 750.000 παραγγελίες ημερησίως κατά μέσο, ενώ οι πωλήσεις το 2019 ξεπέρασαν τα 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας μια αύξηση κάτα 94% σε σχέση με το 2018.

Σε μια αδύναμη οικονομία το ηλεκτρονικό εμπόριο παρουσιάζει μια κατακόρυφη αύξηση τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο εξάμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών των τριών μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών λιανικού εμπορίου (Wildberries, Αpteka.ru , Ozon.ru (η ρωσική amazon) αυξήθηκε κατά 107%.

Related posts

Η Microsoft «αναζωογονεί» το Skype με νέα χαρακτηριστικά και design

fiber

mRNA: Η επανάσταση που θα έχει συνέχεια

fiber

Οι επιχειρήσεις δηλώνουν αβεβαιότητα ανάκαμψης μετά από επίθεση Ransomware

fiber

6 πράγματα που θα κάνουν τα HUAWEI Freebuds 5i το αγαπημένο σας αξεσουάρ

fiber

Η Sunlight Group αποκτά το 100% της Triathlon Holding

fiber

ΕΕ: Εντός μιας ώρας θα αφαιρείται «τρομοκρατικό» περιεχόμενο από το internet -Τι ισχυρίζονται Facebook, Google

fiber