Image default
NEWS

Καθαρός βυθός μέσω… app για smartphones

Mε την καινοτόμα εφαρμογή για smartphones oclean, που φιλοδοξεί να συνδράμει στην αντιμετώπιση της μόλυνσης του βυθού της θάλασσας, θα συμμετάσχουν οι μαθητές Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στην έκθεση μαθητικών επιχειρήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου στο Mediterranean Cosmos.

Στο πρότζεκτ συμμετέχουν 18 μαθητές, μέλη του ομίλου επιχειρηματικότητας της Σχολής. Όπως δήλωσε η υπεύθυνη καθηγήτρια του ομίλου, Μελίνα Μπρόζου, όλοι οι μαθητές δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά για να στήσουν από το μηδέν την εφαρμογή. «Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο αναζήτησαν, αλλά εξασφάλισαν σημαντικές χορηγίες από φορείς που σχετίζονται με περιβαλλοντικά θέματα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της «εικονικής επιχείρησης» και μαθητής της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου της Σχολής, Χρήστος Καλαμπουκάς τόνισε ότι η εφαρμογή oclean σχεδιάστηκε για να δώσει τη δυνατότητα σε όλους μας, όταν εντοπίζουμε μόλυνση στο βυθό να επικοινωνούμε το πρόβλημα άμεσα και με λίγα μόλις «βήματα». Ο χρήστης της εφαρμογής αφού εντοπίσει τη ρύπανση θα μπορεί να επιλέξει το είδος (πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο) και το μέγεθος της και παράλληλα να δώσει τις ακριβείς συντεταγμένες αφού η εφαρμογή καταγράφει άμεσα τα δεδομένα σε κοινόχρηστο χάρτη. Στο χάρτη καταγράφεται το ιστορικό των ενεργειών για τον καθαρισμό της περιοχής, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να ανεβάσει ο χρήστης φωτογραφίες του «πριν» και του «μετά».

Την εφαρμογή oclean στηρίζουν με βίντεο τους, που έχουν αναρτηθεί στη σελίδα της στο facebook, ο ερμηνευτής, Πάνος Μουζουράκης, ο παρουσιαστής, Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής υποβρύχιας αλιείας, Γιάννης Σιδέρης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια τεχνικής κολύμβησης, Σμαράγδα Σκαλίδου και οι πρωταθλητές κωπηλασίας Αννέτα Αρετάκη και Βασίλης Τσαλικίδης.

Related posts

H μεγάλη αλλαγή στις αναζητήσεις της Google που θα κάνει ευκολότερη τη ζωή μας

fiber

Κυβερνοεπιθέσεις: Οι ΗΠΑ επικηρύσσουν χάκερ ξένων κυβερνήσεων

fiber

Suex – Αμερικανικές κυρώσεις στην crypto πλατφόρμα για συναλλαγές με λύτρα κυβερνοεπιθέσεων

fiber

Η Samsung ανακοινώνει την παγκόσμια κυκλοφορία του Samsung Food, της εξατομικευμένης υπηρεσίας τροφίμων και συνταγών με τεχνολογία AI 

fiber

Η United Group ορίζει την Alexandra Delvenakiotis Group Vice President Corporate Affairs

fiber

Αυτές τις εφαρμογές πρέπει να διαγράψετε από το κινητό

fiber